Newsroom

Newsroom

Αγαπάς τον Στουρνάρα, παίρνεις διαφήμιση τράπεζας

Φαίνεται πως η αγάπη και οι κολακείες προς τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, μπορούν να εξασφαλίσουν στον καθένα ένα καλό πακέτο διαφήμισης από τράπεζες. Απόδειξη αυτού, ο ιστότοπος bankwars.gr ο οποίος, αν και έχει ελάχιστους αναγνώστες, καταφέρνει να παίρνει διαφημιστικά πακέτα τραπεζών.

57e3a3db1dc5248d438b4765

Το bankwars.gr βρίσκεται στην κατάταξη της Alexa που μετρά την αναγνωσιμότητα των ιστοτόπων παγκοσμίως στη θέση 2.216. Η θέση αυτή αφορά την κατάταξή του στον ελληνικό διαδίκτυο, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν έχει ιδιαίτερη αναγνωσιμότητα. Παρά ταύτα, οι τράπεζες εμφανίζονται πρόθυμες να το χρηματοδοτούν ώστε να προβάλλει τις διαφημίσεις του, παρότι τις βλέπουν καθημερινά ελάχιστοι άνθρωποι. 

Πώς καταφέρνει λοιπόν ένας τόσο μικρός ιστότοπος να παίρνει διαφημίσεις; Η συμπάθεια που εκφράζει προς τον Γιάννη Στουρνάρα, θα μπορούσε να είναι ένας λόγος. Ή και ο βασικός λόγος. Ενδεικτικό των σχέσεων του συγκεκριμένου ιστοτόπου με τον κεντρικό τραπεζίτη, είναι ότι χθες όταν έγινε η μήνυση της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη, Λίνας Νικολοπούλου κατά του Κώστα Βαξεβάνη, το bankwars.gr τη δημοσιοποίησε κατ’ αποκλειστικότητα. Δεν δημοσιοποίησε απλώς την είδηση, αλλά το έγγραφο της αναφοράς της κας Στουρνάρα.

Ενδιαφέρον είναι ότι το έγγραφο που δημοσίευσε η εν λόγω ιστοσελίδα, εστάλη όπως φαίνεται μέσα από τον Αστυνομικό Τμήμα όπου η κα Στουρνάρα κατέθεσε τη μήνυση, πριν ακόμη την υπογράψουν οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι της Αστυνομίας. Το bankwars.gr είχε εν ολίγοις στα χέρια του τη μηνυτήρια αναφορά κατά του Κώστα Βαξεβάνη, όχι απλώς πριν ακόμη ενημερωθεί ο δημοσιογράφος και οι συνήγοροί του, αλλά πριν καλά καλά αυτή κατατεθεί. Προφανώς, όπως φαίνεται άλλωστε από τις φωτογραφίες, κάποιος τους έστειλε το έγγραφο πιθανότατα από το κινητό του, πριν αυτό κατατεθεί επίσημα.  

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το bankwars.gr ήταν ένα από εκείνα τα sites που έδιναν κατά το παρελθόν απλόχερα την αγάπη τους στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο ιστότοπος αυτός όχι απλώς δεν αναφέρθηκε ποτέ στις αποκαλύψεις και στα στοιχεία που προέκυπταν για τις δραστηριότητες του αποθανόντος επιχειρηματία, αλλά εμφανιζόταν βέβαιο για την αλήθεια των ισχυρισμών του. Μετά τον πρόωρο θάνατό του μάλιστα ανήρτησε άρθρο στον τον οποίο αποχαιρετούσε γράφοντας «αντίο φίλε» και εμφανιζόμενο βέβαιο ότι «κάποια στιγμή, η ιστορία, θα γράψει στα “βιβλία της” (τα καθαρά βιβλία, όχι …τα άλλα) την αλήθεια για την επιχειρηματική του πορεία».

Οι διαφημίσεις των τραπεζών στο bankwars.gr



H μήνυση Στουρνάρα κατά Βαξεβάνη όπως δημοσιεύθηκε από το bankwars.gr



Διαβάστε σχετικά: Ο Στουρνάρας φούρναρης

Διαβάστε σχετικά: Γιάννη Στουρνάρα, μηνύσεις έκανε και ο Γιάννος Παπαντωνίου