Newsroom

Newsroom

Ξαφνική παραίτηση του συμβούλου της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης: "Είναι αυτοκτονία!"

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής, από την ομάδα ερευνητών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

5a7445411dc524fc5e8b4686

Ενώ η οικογένειά της επιμένει πως ο θάνατος της 44χρονη οφείλεται σε δολοφονία, ο ίδιος επισημαίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο κ. Στρατής που είχε κληθεί από τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Ταουξή να ερευνήσει την υπόθεση είπε πως ολοκλήρωσε το έργο του και έδωσε όσα στοιχεία βρήκε. Ζήτησε μάλιστα να επικοινωνήσει η οικογένεια μαζί του, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποιοι «παίζουν με τον πόνο της».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αναρτήσεις που έκανε στο Facebook ο Σωκράτης Στρατής, ώρες μετά την παραίτησή του, κατέβηκαν λίγο αργότερα από το προφίλ του. Στην ανάρτηση μεταξύ άλλων μιλούσε για «πρόβλημα υγείας» που φέρεται να αντιμετώπιζε η 44χρονη.

«Αυτοκτονία φίλοι μου και αν συνδυαστεί με την έστω ελλιπή προς το παρόν ιατροδικαστική έκθεση αυτό είναι το συμπέρασμα. Και όχι μόνο αυτό πιστεύω ότι θα ζούσε σήμερα αν είχε αντιμετωπιστεί σωστά η αγωγή στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και πρέπει να υπάρχουν ευθύνες γι’αυτό…», έγραφε μεταξύ άλλων ο ερευνητής στο Facebook.

Την συμβολή  του κ. Στρατή στις έρευνες πάντως υποβαθμίζουν οι συνήγοροι της οικογένειας, υποστηρίζοντας πως είχε περιορισμένο και “περιφερειακό ρόλο”…

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον κ. Ταουξή ο οποίος επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της οικογένειας με τον κ. Στρατή, τονίζοντας παράλληλα πως αυτός είχε αναλάβει ένα περιφερειακό έργο στην υπόθεση. Μάλιστα όπως είπε «έχει βρεθεί ξύλινο σπιτάκι ιδιοκτησίας εμπλεκομένου της υπόθεσης κοντά στη λίμνη», δίνοντας μία ακόμη διάσταση.


Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από το ιατροδικαστικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν υπάρχουν ενδείξεις για λήψη ουσιών που θα επηρέαζαν την αντίληψή της 44χρονης. Αυτό σημαίνει πως την στιγμή που το αυτοκίνητό της είχε τυλιχτεί στις φλόγες, η γυναίκα είχε πλήρη αντίληψη του τι συνέβαινε και δεν ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών ή άλλων φαρμάκων.

Επίσης, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος φυτοφαρμάκου για το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Όλα αυτά σύμφωνα με την οικογένειά της και τους ειδικούς που ασχολούνται με την υπόθεση ενισχύουν το σενάριο της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια της Ειρήνης, επιμένει πως η 44χρονη δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει και πως ο θάνατός της οφείλεται ξεκάθαρα σε δολοφονία, μια υπόθεση που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Η κατάθεση του αστυνομικού

«Εκείνη τη μέρα κι ενώ βρισκόμουν μέσα στο μαγαζί για ψώνια, είδα δύο άνδρες να μπαίνουν με ορμή. Κινήθηκαν σε διαφορετικούς διαδρόμους, συνοφρυωμένοι, με έντονο βλέμμα, ψάχνοντας να βρουν κάτι. Ο ένας ήταν γύρω στα 30-35, με ύψος από 1,80μ. και πάνω, λεπτός, ξυρισμένος, με μακριά μαύρα μαλλιά και φορούσε σκούρο μπουφάν. Ο άλλος ήταν γύρω στα 45-50, με ύψος από 1,75μ. έως 1,80μ. Σωματώδης, καστανόξανθος, με μακρύ μούσι και φορούσε σκούφο, καφέ μπουφάν, άσπρο πουκάμισο και μαύρο γιλέκο, ενώ σε χέρι και λαιμό ήταν γεμάτος κομποσκοίνια. Ο δεύτερος, ο γενειοφόρος, μου φάνηκε γνωστός και δεν αποκλείεται να τον έχω ξαναδεί στη Νέα Μάκρη μέσα στον Δεκέμβριο», κατέθεσε.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο δεύτερος πλησίασε τη φερόμενη ως Ειρήνη και της μίλησε. Κατόπιν, ο μακρυμάλλης βγήκε έξω, με τη γυναίκα να τον ακολουθεί, αλλά από απόσταση: «Πλήρωσα, βγήκα έξω και μπήκα στο αυτοκίνητό μου, όταν, περίπου δύο λεπτά μετά, άκουσα φωνές. Κοίταξα στον καθρέφτη του οδηγού και είδα τον γενειοφόρο να φωνάζει έντονα στη γυναίκα κι εκείνη να του απαντάει με απολογητικό ύφος», κατέθεσε ο αστυνομικός, προσθέτοντας ότι βγήκε ανήσυχος από το όχημά του. Τότε είδε τον ίδιο άντρα να αρπάζει από το μπράτσο τη γυναίκα και να την πετάει με δύναμη στα πίσω καθίσματα του χρυσαφί Ford Ka. «Έβγαλε το μπουφάν του, κάθισε στη θέση του οδηγού, πάτησε γκάζι και απομακρύνθηκαν με ταχύτητα. Όταν το θέμα του θανάτου της 44χρονης πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενημέρωσα τον διοικητή μου σχετικά με όσα είχα δει».

Διαβάστε επίσης: 

Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για το θάνατο της 44χρονης Ειρήνης

Δύτες θα βουτήξουν στην Τριχωνίδα για να ψάξουν το κινητό της 44χρονης Ειρήνης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα.…

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…