Newsroom

Newsroom

Αφιερωμένα στο Μίκη Θεοδωράκη τα "Ηράκλεια 2017"

Αφιερωμένο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη είναι το φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017» που διοργανώνει από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου ο δήμος Ηρακλείου Αττικής.

59b67ceb1dc5247d2f8b48a0

Ο δήμος Ηρακλείου είχε τιμήσει και στο παρελθόν τον Μίκη Θεοδωράκη με μεγάλη συναυλία που πραγματοποίησε για τα 70χρονα γενέθλιά του.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά, ο δήμος τιμά και γιορτάζει όλες τις μέρες των «Ηρακλείων» τον πολυδιάστατο δημιουργό στα βήματα τού έργου και της ιστορίας του, στις εκδηλώσεις με γενικό τίτλο: «Στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα».

Ένα Πολιτιστικό Φεστιβάλ 9 ημερών αφιερωμένο εξολοκλήρου στον Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών και ερμηνευτών όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Μαρία Φραντούρη, Νένα Βεντετσάνου, Νότης Μαυρουδής, κα, μπλέκονται σε ένα δημιουργικό γαϊτανάκι με τους Ηρακλειώτες καλλιτέχνες, συλλόγους, φορείς, νεολαία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος «φέτος αποφασίσαμε να τιμήσουμε και πάλι τον Μίκη Θεοδωράκη έναν άνθρωπο που με τη μουσική και τους αγώνες του ενέπνευσε πολλές γενιές Ελλήνων. Σε ένα Ηράκλειο που αλλάζει και οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών συνεχώς βελτιώνονται η πίστη και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης αποτελούν πηγή έμπνευσης. Σ’ αυτό αποσκοπεί και το φετινό φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη».

Όλες οι εκδηλώσεις των «Ηρακλείων» θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο «Χαμόγελο του Παιδιού» (Πεύκων 51) με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα του φεστιβάλ, στις 20:30 στην Κεντρική Σκηνή ο κριτικός θεάτρου – φιλόλογος, Κώστας Γεωργουσόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η έναρξη της βραδιάς θα γίνει από τους ηθοποιούς Mπέτυ Βαλάση και Νίκο Γαλανό, που θα μιλήσουν για την πολυσχιδή προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συνέχεια, η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με ερμηνευτές τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μανώλη Μητσιά, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Της επίσημης έναρξης θα προηγηθεί αφιέρωμα αγάπης στον Μίκη Θεοδωράκη με δρώμενα από τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια «Μάνεση», το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, την «AIESEC» Πανεπιστημίου Πειραιώς, τον μικρό Κοσμά Παυλόπουλο, τον Όμιλο Γυμναστικής Ηρακλείου Αττικής « ΟΓΗΡΑ σε χορογραφία της Χριστίνας Ζούρου και από τον Σύλλογο Α.με.Α «Αλκυόνη».

Παράλληλα, όλες τις ημέρες στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει: Street Art και έκθεση ζωγραφικής από το εικαστικό εργαστήρι των ΚΑΠΗ του δήμου μας, με θέμα «Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε καβαλέτο», υπεύθυνη: ‘Αννα Τσαμκόσογλου, εικαστικός – ζωγράφος. Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον Μίκη Θεοδωράκη, υπεύθυνος: Ανέστης Πρωταίος, εικαστικός – ζωγράφος. Συλλογή τροφίμων από το «Σώμα Εθελοντών του δήμου Ηρακλείου Αττικής» για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε και στην ατζέντα εκδηλώσεων της ιστοσελίδας: http://iraklio.gr/calendar.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων