ΑΕΚ: Τον Ιούνιο η άδεια για την "Αγιά Σοφιά"

Ολοκληρώθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού μεταξύ των ανθρώπων της ΑΕΚ (και της Δικέφαλος 1924) και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη και των συνεργατών του, στο οποίο εννοείται πως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ένωσης ήταν ο Δημήτρης Ανδριόπουλος. Μαζί του βρέθηκαν και άλλοι μελετητές του έργου με το φινάλε της συνάντησης να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.

591214041dc524ae5d8b45cd

Από το περιβάλλον του υπουργού αυτό που σημειωνόταν ήταν πως διαπίστωσε πως πρόκειται για ένα αρκετά έμπειρο στις συγκεκριμένες διαδικασίες team από την πλευρά της «Δικέφαλος 1924» και γενικά της ΑΕΚ σχετικά με το θέμα του γηπέδου και όσων απαιτούνται για να τρέξουν όλες οι διαδικασίες. «Έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους ανθρώπους που τρέχουν το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και όλα πήγαν πολύ καλά», τονιζόταν χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για αρκετά έμπειρους μελετητές οι οποίοι δεν θα ‘χουν πρόβλημα να τρέξουν όλα όσα απαιτούνται για να προχωρήσει το θέμα. Στη συζήτηση που έγινε με αναφορά σε κάθε λεπτομέρεια διαπιστώσαμε και μέσω της υπηρεσίας ποια έγγραφα ακόμη απαιτούνται για να τελειώνουμε και τυπικά με το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης», πρόσθεταν από το περιβάλλον του υπουργού ενώ στο ερώτημα πότε κρίνουν ότι θα τελειώσει και τυπικά το θέμα μας απάντησαν: «Από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα έγγραφα αυτά στην υπηρεσία θα χρειαστούν το πολύ 15 με 20 μέρες για να τελειώσει η διαδικασία. Είναι έτοιμοι και έμπειροι οι άνθρωποι που τρέχουν το πρότζεκτ για την ΑΕΚ οπότε φαίνεται πως δεν θα καθυστερήσουν».

Αξίζει να σημειώσουμε πως από τη στιγμή που θα λάβει η «Δικέφαλος 1924» την έγκριση από το υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, έπειτα θα συμπεριληφθεί στον φάκελο που αφορά την έκδοση οικοδομικής άδειας και θα κατατεθεί στο ΥΠΕΝ για το τελικό… πράσινο φως. Κάτι που σημαίνει ότι στα τέλη Μαΐου έως το αργότερο τα μέσα Ιουνίου στην ΑΕΚ θα έχουν στα χέρια τους την οικοδομική άδεια και θα μπορούν την ίδια ώρα να ξεκινήσουν έργα στο οικόπεδο που βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας» και στη θέση του θα υπάρχει η «Αγιά Σοφιά» στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την παραπάνω συνάντηση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια της ψήφισης από το ελληνικό κοινοβούλιο της νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης, έγινε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, των συμβούλων του και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου με εκπροσώπους της Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστικής ΑΕ.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα απόλυτης συνεργασίας και στη διάρκειά της συζητήθηκαν όλες οι τελικές λεπτομέρειες καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης για το έργο του γηπέδου. Συμφωνήθηκε ότι μετά την υποβολή από την πλευρά της «Δικέφαλος» της υψομετρικής μελέτης με ενσωματωμένες τις παρατηρήσεις της Υπηρεσίας του Υπουργείου αναμένεται η έκδοση της έγκρισης της μελέτης μέχρι τις 30 Μαΐου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εντός του Ιουνίου θα εκδοθεί -εκτός απροόπτου- η οικοδομική άδεια ανέγερσης για την έναρξη της κατασκευής του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, Αγιά Σοφιά».

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, στους συνεργάτες του αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδικασία, για την άμεση ανταπόκρισή τους, τη γενικότερη στάση τους και την έμπρακτη επιθυμία τους για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου, που αποτελεί το μεγάλο όνειρο, αλλά και χειροπιαστό πλέον στόχο του κόσμου της ομάδας μας».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…