Αδιάβαστη η εκπρόσωπος του Σόιμπλε: "Στο τρέχον πρόγραμμα οι μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό"

Απροετοίμαστη παρουσιάστηκε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ αναφορικά με την επικείμενη μεταρρύθμιση που θα προνομοθετηθεί για το συνταξιοδοτικό και θα ισχύσει από το 2019. «Το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα» απάντησε μεταξύ άλλων σε σχετική ερώτηση, με την κυβέρνηση να απαντά πως «μάλλον δεν γνωρίζει καλά το πρόγραμμα».

5895b62f1dc524dc0f8b4adb 2

Μετά από σχετική ερώτηση του ανταποκριτή του Real FM, στο καθιερωμένο briefing της γερμανικής κυβέρνησης, η εκπρόσωπος του Σόιμπλε πιάστηκε αδιάβαστη, καθώς όταν ρωτήθηκε από τον Παντελή Βαλασσόπουλου για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό, εκείνη απάντησε: «Το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα».

Το λάθος της εκπροσώπου ήδη αποτελεί πρώτη είδηση σε πολλά ενημερωτικά sites, με τίτλους όπως: «Τορπίλη από Βερολίνο», «Βόμβα Σόιμπλε» κ.ο.κ..

Κυβερνητικός αξιωματούχος μίλησε στο koutipandoras.gr, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό της εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Μάλλον η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ δεν γνωρίζει καλά το πρόγραμμα και πολύ περισσότερο τις ειδικές μεταρρυθμίσεις. Αυτά συζητιούνται μεταξύ των θεσμών» τόνισε.

Επίσης, η κ. Ζάιμπερτ ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στις αξιώσεις της για πλεόνασμα ύψους 3,5% ενώ εμμένει στη θέση ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ για τη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ δήλωσε: «Πρόκειται για μία συνηθισμένη ανταλλαγή απόψεων με την κυρία Λαγκάρντ και το περιεχόμενό της είναι εμπιστευτικό. Θα εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το Eurogroup. Οι θεσμοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και αποφάσισαν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.