Άδειασμα Μπακογιάννη σε Άδωνη και όσους αρνούνται τον όρο "Μακεδονία" μέσα στη ΝΔ

Σαφείς αιχμές κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που επιμένουν σε λύση του ονοματολογικού της πΓΔΜ δίχως τη χρήση του όρου «Μακεδονία» άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Έδωσε έτσι νέα διάσταση στο σίριαλ που θέλει την αξιωματική αντιπολίτευση να μην μπορεί να καταλήξει σε μια ενιαία γραμμή ως προς το ζήτημα των Σκοπίων.

5a719afe1dc524020d8b463e

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε εθνική ήττα για την Ελλάδα αν αλλάξει μόνο το όνομα της γειτονικής χώρας, χωρίς όμως να υπάρξουν αλλαγές στο Σύνταγμά της ενώ συμπλήρωσε μιλώντας για το ενδεχόμενο να υπάρξει η λέξη Μακεδονία στο όνομα της πΓΔΜ και φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και τον Άδωνη Γεωργιάδη ότι «εγώ δεν είμαι γραφική».

«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα ‘’Μακεδονία’’ υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο καθώς υπήρξε υπουργός Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε το θέμα των Σκοπίων θυμίζοντας ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση «όρθωσε το ανάστημά της» στο Βουκουρέστι.

Σχολιάζοντας τη στάση των στελεχών του κόμματός της, τα τα οποία λένε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Εγώ δεν είμαι γραφική, είμαι ένας άνθρωπος που έχω διαπραγματευτεί αυτή την υπόθεση. Το μεγάλο πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ο αλυτρωτισμός. Πώς εκφράζεται ο αλυτρωτισμός; Εκφράζεται μέσα και από το όνομα, μέσα από το Σύνταγμα, μέσα από τα σύμβολα, μέσα από την αντίληψη ότι έχουμε μειονότητες εκτός συνόρων. Αυτό είναι ένα πακέτο».

Ενδιαφέρον είναι πάντως, ότι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε για το ίδιο θέμα στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 πως κι εκείνη θα ήθελε να είναι η Σίντι Κρόφορντ, υπονοώντας ότι είναι αν μη τι άλλο ουτοπικό να συζητάμε το ενδεχόμενο μη ύπαρξης του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της πΓΔΜ.

Την ίδια στιγμή βέβαια ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σε συνέντευξή του στον σταθμό SBC ότι «τα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν με έχουν ωριμάσει ως προς την φρασεολογία. Αλλά θέλω να είμαι σαφής. Εγώ δεν θέλω το όνομα Μακεδονία στο όνομα. Δεν το θέλω».

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…