Newsroom

Newsroom

9 στους 10 οικονομολόγους λένε ότι το Brexit θα βλάψει την οικονομία

Συντριπτικά ήταν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Observer σε οικονομολόγους για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις ενός Brexit.

574b1c4f1dc52407168b46c3

Σύμφωνα με τα ευρύματα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, το 88% των λέει ότι πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα πλήξει τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ το 82% αναμένει αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των βρετανικών νοικοκυριών.

Πάνω από 600 οικονομολόγοι οι οποίοι εργάζονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας έλαβαν μέρος στην έρευνα προειδοποιώντας πως οι επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας θα είναι πολύ αρνητικές σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των οικονομολόγων πιστεύει πως η έξοδος από την Ε.Ε. θα πλήξει την οικονομία μας, θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και θα αυξήσει τις τιμές» σχολίασε ο Ντέιβιντ Κάμερον, αναφερθείς στα αποτελέσματα της έρευνας. Από την άλλη πλευρά, ο Μάθιου Έλιοτ, επικεφαλής της εκστρατείας εξόδου από την ΕΕ, είπε ότι οι οικονομολόγοι προβάλλουν διαρκώς «τα ίδια κούφια επιχειρήματα». 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…