Newsroom

Newsroom

7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις σχέσεις πριν παντρευτείτε

Οι επιστήμες που μελετούν την κοινωνία και τις σχέσεις των ανθρώπων δημοσιεύουν κατά καιρούς σημαντικά ευρήματα. Συγκεντρώσαμε 7 από αυτά που πρέπει να ξέρει ένας άνθρωπος προτού κάνει το μεγάλο βήμα.

5799ca221dc524943e8b4bfe

Αν λοιπόν γνωρίζετε και εφαρμόσετε τα παρακάτω έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση.

1. Οι πιο ευτυχισμένοι γάμοι είναι αυτοί μεταξύ φίλων

Το 2014 το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών (National Bureau of Economic Research) έκανε μια μεγάλη μελέτη πάνω στο θέμα “γάμος” και κατέληξε πως οι πιο ευτυχισμένοι γάμοι είναι αυτοί ανάμεσα σε ζευγάρια που υπήρξαν φίλοι προτού συνάψουν ερωτική σχέση. Μεγάλη βαρύτητα για έναν καλό γάμο έχει φυσικά και το αν το ζευγάρι αποκτήσει στην πορεία της σχέσης του “φιλικές σχέσεις” διατηρώντας ταυτόχρονα και τους ερωτικούς του δεσμούς.

2. Όσοι παντρεύονται μετά τα 23 έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο

Μελέτη από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας έδειξε πως τα άτομα που παντρεύονται ή συγκατοικούν πριν τα 23 έχουν υψηλό ποσοστό διαζυγίων που φτάνει το 60%. Αντίθετα, οι άνθρωποι που επιλέγουν να κάνουν μια τέτοια δέσμευση σε πιο ώριμη ηλικία έχουν 30% πιθανότητες να χωρίσουν.

3. Ο έρωτας κρατάει ένα χρόνο

Σύμφωνα με έρευνα του Monmouth University ο έρωτας δεν διαρκεί για πάντα. Πιο συγκεκριμένα, η περίοδος της έντονης έλξης, του πάθους αλλά και της εξιδανίκευσης του συντρόφου διαρκεί περίπου 1 χρόνο. Επομένως, αν για δεν “περάσει” αυτή η φάση καλό θα ήταν να μην πάρετε μεγάλες αποφάσεις.

4. Δεν είστε πια μόνος

Μόλις αρχίσετε να ζείτε μαζί θα διαπιστώσετε τις διαφορετικές προτεραιότητες και τις αντοχές σας, ακόμα και στα πιο απλά και καθημερινά πράγματα. Για παράδειγμα, το τι εννοεί ο καθένας ως “τάξη”, “καθαριότητα” και “χάος” διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο.

5. Εάν χαίρεστε με τη χαρά του συντρόφου, έχετε περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσετε

Είναι προφανές αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Το να μπορείτε να χαρείτε με ευχάριστα νέα που αφορούν μόνο το σύντροφό σας, ακόμα κι αν εσείς οι ίδιοι είστε σε άσχημη ψυχολογία, δεν είναι πάντα εύκολο. Πολλαπλές μελέτες έδειξαν πως τα ζευγάρια που το καταφέρνουν αυτό έχουν καλύτερη ποιοτικά σχέση και καταφέρνουν να είναι μαζί για περισσότερα χρόνια από εκείνα που “απορρίπτουν” ή αντιδρούν παθητικά στην ευχάριστη είδηση.

6. Η ηλικιακή διαφορά έχει σημασία

Το πανεπιστήμιο Emory διαπίστωσε πως όσο πιο κοντά ηλικιακά είναι οι σύντροφοι τόσες λιγότερες πιθανότητες έχουν να πάρουν διαζύγιο. Για παράδειγμα, τα ζευγάρια που έχουν 5 χρόνια διαφορά έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο από ένα ζευγάρι συνομηλίκων ενώ όταν η διαφορά ξεπερνά τη δεκαετία οι πιθανότητες “ανεβαίνουν” στο 39%.

7. Τα ζευγάρια που δεν μοιράζονται τις δουλειές είναι πιο δυστυχισμένα

Οι σύντροφοι που δεν μοιράζονται τις οικιακές εργασίες φαίνεται να συσσωρεύουν πιο γρήγορα δυσαρέσκεια απέναντι στο ταίρι τους. Περισσότερο από το 60% των Αμερικανών λένε πως η φροντίδα του σπιτιού είναι πολύ σημαντική γιατί είναι ο βασικότερος τρόπος να εξοικονομήσουν χρόνο. Φαίνεται λοιπόν, πως οι δουλειές του σπιτιού έχουν άμεσο και μεγάλο αντίκτυπο στη γενικότερη ψυχολογία του ζεύγους.

πηγή:yolife.gr 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…