Newsroom

Newsroom

50 χρόνια Led Zeppelin στο Μέγαρο Μουσικής

Aφιέρωμα στο μυθικό ροκ συγκρότημα Led Zeppelin από μια βρετανική μπάντα που για τρεις συνεχόμενες απανωτές χρονιές ψηφίστηκε ως η καλύτερη του Ηνωμένου Βασιλείου (National Tribute Awards 2015, 2016, 2017).

5a9961801dc524ce138b45e2

Aκούει στο όνομα Hats off to Led Zeppelin. Η tribute band με την εξαιρετική τεχνική και ερμηνεία αναπαράγει δημιουργικά τις μουσικές του θρυλικού γκρουπ, από την πρώτη εμφάνιση του οποίου, το 1968, κλείνουν φέτος 50 χρόνια.

Οι τέσσερις μουσικοί των Hats off (Peter Eldridge-φωνή, Jack Tanner-κιθάρα & θέρεμιν, Kevin Oliver Jones-μπάσο, πλήκτρα, μαντολίνο, Toby Drummond-ντραμς) που έχουν λάβει μέρος σε επιτυχημένες λονδρέζικες παραγωγές –“We Will Rock You”, “Thriller LIVE!”, “Wicked”, “Billy Elliot”, “Dancing in the Streets”, “Return to the Forbidden Planet” κ.ά.– και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μεγάλα ονόματα, όπως οι Queen, Ray Davies, Edwin Starr, Gerry & the Pacemakers, Iron Maiden, έρχονται το Σάββατο 17 Μαρτίου, στην Αίθουσα Banquet, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να ξεσηκώσουν το κοινό παίζοντας αλησμόνητες επιτυχίες του πολυβραβευμένου συγκροτήματος με τα δεκάδες διαμαντένια και πλατινένια άλμπουμ: «Whole Lotta Love», «Stairway to Heaven», «Ιmmigrant Song».

Μπορεί συνειρμικά να τους συνδέουμε με έναν συχνά εκκωφαντικό ήχο, είναι ενδιαφέρον όμως ότι οι ρίζες των Led Zeppelin βρίσκονται στα blues, γεγονός που επηρέασε όχι μόνο τον στίχο αλλά και τον ήχο τους, ο οποίος συνδυάζει ταυτόχρονα επιδράσεις από την κέλτικη, τη σκωτσέζικη, τη βρετανική και την αμερικάνικη λαϊκή μουσική.

To τόσο ιδιαίτερο ύφος τους απέκτησε τη μοναδική του ταυτότητα από την ταχύτητα και την εκρηκτική ενέργεια της μουσικής τους, από τις δυναμικές αντιθέσεις ανάμεσα στο πιανίσιμο και στις πιο ακραίες, σχεδόν θρηνώδεις, ψηλές περιοχές στις οποίες κινείται η φωνή του Roger Plant –που μόνο με την Janis Joplin θα μπορούσε να συγκριθεί–, από τον παραμορφωμένο ήχο της κιθάρας του Jimmy Page και τέλος από τα απρόσμενα ρυθμικά μοντέλα και το καταιγιστικά γρήγορο παίξιμο του ντράμερ John Bonham.

Παράλληλα, οι Led Zeppelin τόλμησαν να εμπλουτίσουν τον οργιώδη ήχο τους εισάγοντας στη μουσική τους το μαντολίνο και το μυστηριακό θέρεμιν. Πειραματίστηκαν, καινοτόμησαν και αποτέλεσαν τους προδρόμους του hard rock, του heavy metal και της ψυχεδέλειας. Επηρέασαν καθοριστικά πολλά σχήματα και τραγουδιστές, από τους Deep Purple, τους Queen, τους Black Sabbath και τους Megadeth μέχρι τη Madonna και τη Lady Gaga.

Info

17 Μαρτίου 2018

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα

Τηλ.: 2107282333

(Αίθουσα Banquet) στις 10 το βράδυ. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 7 €, 15 €

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…