Newsroom

Newsroom

Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας η χρηματιζόμενη σύμβουλος του υπουργού

Ένα σκάνδαλο δωροδοκίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποκάλυψαν οι Εισαγγελικές Αρχές στον Οίκο Ναύτου, με πρωταγωνίστρια μία αποσπασμένη υπάλληλο στο γραφείο…

Ένα σκάνδαλο δωροδοκίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποκάλυψαν οι Εισαγγελικές Αρχές στον Οίκο Ναύτου, με πρωταγωνίστρια μία αποσπασμένη υπάλληλο στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Η Εισαγγελία ωστόσο δεν έχει δημοσιεύσει το όνομά της, το οποίο αποκαλύπτει ένα δίκτυο τεράστιας διαπλοκής με πολιτικούς σχηματισμούς και πολιτικά πρόσωπα. Η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν μέλος του ΔΣ του Οίκου Ναύτου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό του Πέτρου Μαντούβαλου και πρόεδρος της ΔΑΚΕ στον Οίκο Ναύτου.

Το κύκλωμα αποτελούταν από την Ε.Γ., την επιθεωρήτρια Α.Χ. και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Οίκου Ναύτου Σ.Γ. Και οι τρεις πλησίασαν κλινικάρχη και έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Ο Οίκος Ναύτου χρωστούσε κάποια χρήματα στον κλινικάρχη τα οποία όμως είχαν εξοφληθεί από το καλοκαίρι. Το κύκλωμα ζήτησε από αυτόν να τους παρουσιάσει πιστωτικά προκειμένου να φαίνεται ότι ο Οίκος του χρωστάει ακόμη χρήματα, τα οποία τελικά θα μοιράζονταν.

Με τα δικαιολογητικά που υπέβαλλε ο κλινικάρχης, η Ε.Γ. και οι συνεργοί της άνοιξαν δύο φακέλους με διαφορετικούς αριθμούς πρωτοκόλλου στους οποίους είχαν βάλει τα ίδια δικαιολογητικά. Έτσι στα παραστατικά του Οίκου Ναύτου, φαινόταν ότι ο Οίκος χρωστούσε ακόμη στον κλινικάρχη και μάλιστα δυο φορές το ίδιο ποσό. Ο ιδιοκτήτης της κλινικής προφασίστηκε ότι δέχεται και ενημέρωσε τις Εισαγγελικές Αρχές.

Οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης και Γαληνός Μπρης ήταν αυτοί οι οποίοι συντόνισαν την έρευνα και οδήγησαν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη των τριών. Στο επιχειρησιακό κομμάτι το οποίο κατευθύνθηκε από το Γιάννη Δραγάτση καταγράφηκαν οι συνομιλίες του κυκλώματος με τον κλινικάρχη αλλά και βιντεοσκοπήθηκαν οι συναντήσεις τους και οι συναλλαγές.

Στο τελικό στάδιο το κύκλωμα ενέκρινε το ποσό του 1.050.000 ευρώ ως οφειλή του Οίκου Ναύτου προς τον κλινικάρχη. Στην πραγματικότητα, ο οίκος χρωστούσε μόνο το μισό ποσό. Υποχρέωση του ιδιοκτήτη της κλινικής ήταν από το ποσό που θα εισέπραττε να έδινε τα μισά στο κύκλωμα.

Αρχικά, εγκρίθηκε να παραλάβει ο κλινικάρχης 500.000 ως προκαταβολή. Αφού εξαργύρωσε τις επιταγές πήγε με 250.000 ευρώ για να τις παραδώσει στα μέλη του κυκλώματος. Μετά τη συναλλαγή η οποία ήταν «παγιδευμένη» η Ε.Γ. και οι συνεργοί της συνελήφθησαν. Η Ε.Γ. ζητήθηκε στις 20 Μαρτίου του 2012 από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και αποσπάσθηκε στο γραφείο του όταν υπουργός ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου. Η Ε.Γ. ως την ώρα της σύλληψής της παρέμενε αποσπασμένη υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού, με δεύτερη απόφαση του κ. Αρβανιτόπουλου.

Η Ε.Γ. Υπηρέτησε στοπ ΔΣ του Οίκνου Ναύτου και είναι σημαντικό στέλεχος της ΝΔ στον Πειραιά και πρόεδρος της ΔΑΚΕ στον Οίκο Ναύτου. Στις δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Πέτρου Μαντούβαλου και στήριξε με δήλωσή της στις επαναληπτικές εκλογές το Γιάννη Μίχα. Στη σελίδα που διατηρεί στο facebook η Ε.Γ. δηλώνει αδυναμία στον Ολυμπιακό, τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Δείτε τις αποφάσεις για την απόσπαση της Ε.Γ. στο γραφείο του Κων/νου Αρβανιτόπουλου



Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…