Newsroom

Newsroom

Προστασία για να "καρφώσει" το Ρέστη ζητά ο Αν. Πάλλης

Έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές κατά του Βίκτωρα Ρέστη, δήλωσε με επιστολή του ο φυγόδικος πρώην στενός συνεργάτης του…

Έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές κατά του Βίκτωρα Ρέστη, δήλωσε με επιστολή του ο φυγόδικος πρώην στενός συνεργάτης του εφοπλιστή, Αναστάσιος Πάλλης.

Ο Αναστάσιος Πάλλης με επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζήτησε να υπαχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ώστε να δώσει στη Δικαιοσύνη στοιχεία σχετικά με το σπάσιμο του εμπάργκο στο Ιράν καθώς και άλλες υποθέσεις του Βίκτωρα Ρέστη, όπως αναφέρει η Real News

Ο Αναστάσιος Πάλλης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς μετά και τις αποκαλύψεις του HOT DOC, στην κατοχή του βρέθηκε οπλοστάσιο και ναζιστικά σύμβολα, με αποτέλεσμα η Δικαιοσύνη να επιχειρεί να τον «δέσει» με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Πάλλης εμφανίζεται διατεθειμένος να «καρφώσει» τον Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, ώστε να τύχει ο ίδιος καλύτερης αντιμετώπισης.

Με μία επιστολή-βόμβα προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο φυγόδικος επιχειρηματίας, Αναστάσιος Πάλλης, καταγγέλλει τον έγκλειστο… στις φυλακές Κορυδαλλού εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και ζητά να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, προκειμένου να αποκαλύψει τις εγκληματικές -όπως τις χαρακτηρίζει- δραστηριότητές του με την κυβέρνηση του Ιράν και την τράπεζα FBB.

Ο Αν. Πάλλης υποστηρίζει, ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή κι ούτε διακίνησε ποτέ οπλισμό και ότι πίσω από την εκστρατεία κατασυκοφάντησής του βρίσκεται ο πρώην συνεταίρος του. Πάντως, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που είχε κάνει το HOT DOC, ο Αναστάσιος Πάλλης είχε φέρει στην Ελλάδα 4.000 όπλα, τα οποία οι αρχές ακόμα αναζητούν.

Η επιστολή του Αναστάσιου Πάλλη:

«Βιώνοντας τον απόλυτο φόβο, αναγκάζομαι να βρίσκομαι σε καθεστώς φυγοδικίας, επειδή κινδυνεύει η ίδια μου η ζωή. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τις ιδιαίτερα εξευτελιστικές για την προσωπικότητα μου, πλην, απόλυτα αναγκαίες για την προστασία μου, και την διασφάλιση της μαρτυρίας μου, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, απευθύνομαι προς Εσάς, με τον προσήκοντα σεβασμό, και την επίγνωση της τραγικής κατάστασης που βιώνω, τόσο εγώ, όσο και οι δικοί μου άνθρωποι, προκειμένου να μου παράσχετε προστασία, και να δρομολογήσετε τις εξελίξεις για την αξιοποίηση της μαρτυρίας μου για σοβαρά θέματα που άπτονται των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου.

Όλα ξεκίνησαν το 2012, την χρονική στιγμή, δηλαδή, που διέρρηξα τις προσωπικές και επαγγελματικές μου σχέσεις με τον εφοπλιστή, και ήδη κρατούμενο στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, Βίκτωρα Ρέστη.

Η βασική αιτία για την διάσπαση των στενών σχέσεών μας υπήρξε η παράνομη και υπόγεια συνεργασία του με τον επιχειρηματία, Δημήτρη Κάμπη, και την Κυβέρνηση του Ιράν, κατά παράβαση κάθε διεθνούς νομιμότητας, και με κίνδυνο εκτροχιασμού των διεθνών και διακρατικών σχέσεων της Χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βίκτωρ Ρέστης είχε αποφασίσει να παραβιάσει το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κυβέρνηση του Ιράν για μεταφορά πετρελαίου, κατά παράβαση των παγιωμένων διεθνών κανόνων και κυρώσεων, κατόπιν συνεργασίας του με τον επιχειρηματία, Δημήτρη Κάμπη, που μεσολάβησε για την ανάπτυξη στενών σχέσεων του με το ιρανικό καθεστώς, προκειμένου να προχωρήσει σε στρατηγική συμφωνία μαζί τους, με σκοπό το παράνομο και γρήγορο κέρδος, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες των πράξεων του στη Χώρα μας.

Θέλοντας να προστατεύσω τον εαυτό μου, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα τις διασυνδέσεις του με το ιρανικό καθεστώς, και αφού πρώτα επιβεβαίωσα τις παράνομες συναλλαγές του, καθόσον -εκτός των άλλων- ήμουν μπροστά σε συζητήσεις που είχε με τον Δημήτρη Κάμπη, και άλλους, για τις οποίες επιφυλάσσομαι, του ζήτησα να διαχωρίσουμε κάθε επαγγελματική μας δραστηριότητα. Την κίνηση μου αυτή την εξέλαβε ως εχθρική ενέργεια, και όταν στη συνέχεια διαπίστωσε ότι οι αμερικανικές αρχές γνώριζαν πολλά στοιχεία για την υπόγεια στρατηγική του συμφωνία με την Κυβέρνηση του Ιράν, με θεώρησε υπεύθυνο της διαρροής.

Πλέον, δε, φοβάμαι ακόμη περισσότερο για τη ζωή μου, διότι έχω πληροφορηθεί ότι με θεωρεί υπαίτιο για την προσωρινή του κράτηση, και έχει διατάξει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου. Παράλληλα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω πληροφορηθεί ότι ύποπτα εγκληματικά στοιχεία παρακολουθούν τη γυναίκα μου, το παιδί μου, και τους γονείς μου, με σκοπό να ενταθεί έτι περισσότερο ο τρόμος και η αγωνία μου. Όσο, δε, χρονικό διάστημα παραμένω φυγόδικος, έχει διοργανώσει εκστρατεία κατασυκοφάντησης μου από ελεγχόμενα από τον ίδιο ΜΜΕ, και εντεταλμένους προς τούτο δημοσιογράφους, με την αναγκαία συνδρομή ψευδομαρτύρων, που είναι έτοιμοι να μαρτυρήσουν οτιδήποτε εξωφρενικό σε βάρος μου.

Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο, δωροδοκώντας διεφθαρμένους και αργυρώνητους δημοσιογράφους, που έχουν το θράσος, μάλιστα, να επικαλούνται στενές γνωριμίες τους με δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, και χρησιμοποιώντας ως συντονιστή της συκοφαντικής αυτής εκστρατείας, εναντίον μου, τον Α.B. ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξαπολύει καθημερινό πόλεμο λάσπης σε βάρος μου, με κατασκευασμένα δημοσιεύματα, απόλυτα συκοφαντικά, και με κακότεχνο μυθιστορηματικό σενάριο.

Στη γλοιώδη αυτή εκστρατεία λάσπης και κατασυκοφάντησης μου, ώστε να παρουσιαστώ ως ένα άτομο δήθεν παντελώς αναξιόπιστο εκ των προτέρων, αλλά και ως δήθεν στυγνός εγκληματίας, χρησιμοποιήθηκε ο αξιολύπητος επαγγελματίας ψευδομάρτυρας Pringle Stacey, με τον οποίο είχαμε επιχειρηματική συνεργασία μαζί με τον Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτα από όσα καταγγέλλει, αλλά πάραυτα, αφού ξεκίνησε ως υποτιθέμενο θύμα απαγωγής από εμένα, μέρα μεσημέρι, σε ένα από τα πιο ασφαλή αεροδρόμια του κόσμου, παρουσία μάλιστα και δικηγόρου, κατέληξε ως ειδικός ερευνητής των όπλων της Χρυσής Αυγής, και του εξοπλισμού των ανταρτών στη Συρία, για τα οποία ασύστολα με κατηγορεί, εμπλέκοντας στις αβάσιμες και έωλες κατηγορίες του τις ελληνικές αρχές, και κινητοποιώντας, ανεπίτρεπτα, προς εξυπηρέτηση ενός προσωρινά κρατούμενου, τις δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Είναι, δε, τέτοια η ψυχοπάθεια των εμπνευστών αυτής της σκευωρίας, αλλά και η υποτίμηση προφανώς της νοημοσύνης των δημόσιων λειτουργών της Χώρας μας, που όταν η νέα έρευνα των αρχών δε κατέληξε στον εντοπισμό των υποτιθέμενων μπλε κοντέινερ, που περιείχαν τα ευφάνταστα 4.000 καλάσνικοφ της Χρυσής Αυγής, σκηνοθέτησαν την ύπαρξη κάτω από το μουσείο μου υπόγειων τούνελ, αρκεί και μόνο να παραμένω στην επικαιρότητα, για την ικανοποίηση του εκτρωματικού σχεδίου εξόντωσής μου, με εμπνευστή το Βίκτωρα Ρέστη, και εφαρμοστές του τα μέλη της επικίνδυνης εγκληματικής του ομάδας.

Με θλίψη και φόβο είδα πλάνα στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. από τα ευρήματα του ελέγχου των αρχών στην οικία μου. Ενώ στην σπάνια συλλογή μου διαθέτω ξίφη και λοιπά εκθέματα από το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Ανατολική Γερμανία του Χόνεγκερ, τον Κόκκινο Στρατό, και την Εθνική Αντίσταση, επιλέχθηκαν για φωτογράφηση και κατάσχεση μόνο τα ναζιστικά μουσειακά εκθέματα. Ιδιαίτερη εντύπωση, δε, μου προκαλεί πως στον προηγούμενο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία μου, από πολυπληθές κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία, μάλιστα, εισαγγελικού λειτουργού, δεν θεωρήθηκαν άξια κατάσχεσης τα ίδια μουσειακά εκθέματα, κι έτσι άρχισα να σκέφτομαι ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Γιατί δεν κατέσχεσαν τα ξίφη και τα λάβαρα των Βαλκανικών Πολέμων, το λάβαρο του Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος της Κορέας, και τόσα άλλα κειμήλια, που είναι στον ίδιο χώρο, και τα συλλέγω με αγάπη από μικρό παιδί; Ο παππούς μου πολέμησε τους Γερμανούς και παρασημοφορήθηκε γι αυτό.

Η πρώτη γερμανική στολή που απέκτησα ήταν δώρο δικό του, ήταν λάφυρο, και είναι ματωμένη.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα συγκεντρώθηκαν από διεθνείς δημοπρασίες και εισήχθησαν νομίμως στη Χώρα μας, κατά κύριο λόγο από χώρες, που έχουν πολύ αυστηρότερα standards από την Ελλάδα, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Αγγλία, η Γαλλία και το Ισραήλ.

Τα εν λόγω μουσειακά εκθέματα αποτελούν μέρος του μουσείου μου, το οποίο δεν έχω ενοποιήσει, διότι δεν έχω αποπερατώσει ακόμη τις κτιριακές εγκαταστάσεις του.

Το συγκεκριμένο μουσείο είναι ένα εθνικό όνειρό μου, στο οποίο δαπανούσα σχεδόν όλα τα χρήματα που κέρδιζα από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Ήταν όραμα μου να κληροδοτήσω στο τέλος της ζωής μου στην Ελλάδα, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία πολέμου στον κόσμο. Το όνειρό μου αυτό μοιράστηκα με εξέχουσες προσωπικότητες, υπουργούς, βουλευτές, πολιτικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς, που επισκέφτηκαν το ίδρυμα ΠΑΛΙΣ. Τα ονόματα τους, όμως, δεν θα τα αναφέρω στην παρούσα, για να μην θεωρηθούν κι εκείνοι συνεργάτες της Χρυσής Αυγής, και υπέρμαχοί του ναζισμού.

Στο σημείο αυτό, σημειώνω, τονίζω και υπογραμμίζω, ότι ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση με την Χρυσή Αυγή, και ουδέποτε -πολλώ μάλλον- χρηματοδότησα τις δραστηριότητες της. Επίσης, η σύνδεση του ονόματός μου με ναζιστικές οργανώσεις είναι άκρως προσβλητική της προσωπικότητός μου, και του πυρήνα της ανθρώπινης υπόστασής μου, διότι εκ της φύσεως μου είμαι άτομο δημοκρατικό, και φιλελεύθερο, με εθνικά ιδεώδη, και ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα μου, και την ιστορία της.

Με δεδομένο ότι κινδυνεύει έντονα, τόσο η δική μου ζωή, όσο και της οικογένειας μου, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι δίκαιο το αίτημά μου να υπαχθώ σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Βιώνοντας τον απόλυτο φόβο, και μη δυνάμενος άλλως, να προστατεύσω την ζωή μου, και των μελών της οικογενείας μου, αλλά και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, είχε σκεφτεί να αποφανθώ σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μετά, όμως, από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να απαντήσω στους συκοφάντες και στους σκευωρούς, και όσους επιβουλεύονται μέχρι και την ζωή μου, αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια, που γνωρίζω, στην ελληνική δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι, και πιστεύω ότι θα με προστατέψει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Επειδή ο μόνος λυσιτελής τρόπος για α αξιοποιηθεί η μαρτυρία μου για τα παραπάνω θέματα, και όχι μόνον, συνδέεται με την προστασία της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας, από τις ελληνικές αρχές, Σας ζητώ να υπαχθώ σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η έρευνα που διεξάγει, και πρόκειται να διεξάγει, η ελληνική δικαιοσύνη, για τα παραπάνω ζητήματα, προκειμένου να αποκαλύψω τα πάντα για όσα μετά λόγου γνώσεως γνωρίζω, οφείλοντας να συνεισφέρω στην αποκάλυψη της Αλήθειας, σε όλη της την διάσταση, και με όσες σκοτεινές παραμέτρους αυτή συνδέεται, γιατί δεν μπορώ να σιωπώ άλλο, δεν μπορώ να φυγοδικώ άλλο, και δεν μπορώ να φοβάμαι κάθε λεπτό που ζω και υπάρχω.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα, προς αυτούς που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη εις την έκθεση επιδόσεώς του».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…