Newsroom

Newsroom

Πολιτική δολοφονία από φασίστες – νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας

Εξέπνευσε στο νοσοκομείο ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, γνωστός στο Κερατσίνι για την αντιφασιστική του δράση, ο οποίος μαχαιρώθηκε από άτομα…

Εξέπνευσε στο νοσοκομείο ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, γνωστός στο Κερατσίνι για την αντιφασιστική του δράση, ο οποίος μαχαιρώθηκε από άτομα του ακροδεξιού χώρου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γνωστού και ως Killah P, συνέβη έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι στην οδό Τσαλδάρη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φασίστες αναγνώρισαν το θύμα και άρχισαν να συγκεντρώνονται στην καφετέρια, όπου παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το θύμα πρόλαβε να ειδοποιήσει τηλεφωνικά τους φίλους του ότι είναι περικυκλωμένος.

Σοκάρει η περιγραφή του γεγονότος από αυτόπτη μάρτυρα, οποίος επικοινώνησε με το indymedia. «Γύρω στις 12, ομάδα περίπου 15-20 φασιστών, με μαύρες μπλούζες – παραλλαγή παντελόνια και αρβύλες, βρίσκονταν στην Π. Τσαλδάρη. Εκείνη την στιγμή ο Killah P περνούσε με την σύντροφο του και άλλο ένα ζευγάρι όταν είτε αναγνωρίστηκε, είτε αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες του τύπου ‘τι θέλετε εδώ εσείς , δεν χωράτε σε αυτή τη γειτονιά’.

Το θέμα είναι ότι αμέσως οι φασίστες κυνήγησαν τα 4 άτομα και γενικότερα έπαιξε κυνηγητό ανεβαίνοντας την Π. Τσαλδάρη με κατεύθυνση την Γρ. Λαμπράκη. Κάποια στιγμή από κάποιο στενό βγήκαν ακόμα καμιά 10αριά φασίστες και περικύκλωσαν τα παιδιά. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, σταμάτησε, ο οδηγός κατέβηκε και μαχαίρωσε τον Killah P μια φορά στην καρδιά και μια φορά στην κοιλιά( η μαχαιριά στην κοιλιά είχε σχήμα Γ).

Το όλο σκηνικό έγινε παρουσία αστυνομικών της ΔΙΑΣ οπού αφού έγινε ότι έγινε και αφού οι περισσότεροι φασίστες είχαν φύγει έπιασαν τον δολοφόνο (κάποιοι λένε οτι ο Κillah P πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε γίνει έδειχνε τον δολοφόνο του και με αυτόν τον τρόπο οι μπάτσοι τον δέσανε). Το ΕΚΑΒ έκανε 35 λεπτά να εμφανιστεί και μετά από αρκετή ώρα έφτασε στο σημείο η πληροφορία ότι είναι νεκρός».

“Ψυχορραγούσε μπροστά στα μάτια μας, καμιά σαρανταριά άτομα συγκεντρωμένοι να παρακολουθούμε το παιδί να σβήνει και εμείς ανήμποροι να τον βοηθήσουμε, έφευγαν τα τριάντα του χρόνια μπροστά στα μάτια μας από την μαχαιριά του φασίστα και εμείς όλοι κέρινοι να κοιτάζουμε απλά δίχως να μπορούμε να βοηθήσουμε”, έγραψε μια αυτόπτης μάρτυρας στο facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το indymedia, η περιγραφή των δραστών ταιριάζει με αυτή της επίθεσης στους αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Ποιος ήταν ο Παύλος Φύσσας

Γνωστός στη χιπ χοπ σκηνή ως Killah P, ο Παύλος Φύσσας προέρχεται από οικογένεια εργατών. Ήταν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ τόσο εκείνος όσο και ο πατέρας του ήταν μέλη συνδικάτου μετάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό:

«Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο – χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί».

Οργή στα social media

Από τη στιγμή της είδησης της δολοφονίας του 34χρονου, τα social media πήραν φωτιά, με οργισμένο κόσμο να αναρτά σε facebook και twitter σχόλια συμπαράστασης προς την οικογένεια και τυφλής οργής προς την ακροδεξιά. “Αντίο Killah P. Ελπίζω οι δολοφόνοι σου και εκείνοι που τους “εμπνέουν” να γίνουν σκόνη που θα πεταχτεί στον πιο βαθύ υπόνομο”, ή “Το αίμα σου θα ξεπλυθεί με αίμα φίλε….” είναι ενδεικτικά της οργής του κόσμου για το τραγικό περιστατικό.






«Μέλος της Χρυσής Αυγής ο δράστης»

Ομολόγησε την πράξη του ο 45χρονος δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα η οποία έγινε χθές το βράδυ. Μάλιστα ο δράστης όχι μόνο ομολόγησε την πράξη του αλλά παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων και στο σταθμό Λαρίσης.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Κερατσινίου, Λουκάς Τζανής, οι δράστες της δολοφονίας ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής όπως του είπαν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έστησαν ενέδρα στο θύμα στο σημείο που είχε αφήσει τη μηχανή του. Ξεκαθάρισε ότι ο δράστης δεν ήταν δημότης Κερατσινίου και ο ίδιος γνωρίζει ότι «πρόσκειται στο χώρο της Χρυσής Αυγής το άτομο που ξεκίνησε το επεισόδιο».

Τόνισε παράλληλα ότι γνώριζε το θύμα, το οποίο ήταν μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ότι ήταν ένα ήσυχο άτομο, αγωνιστής, που δεν είχε προκαλέσει ποτέ κανέναν.

Το θύμα διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου και υπέκυψε στα τραύματά του. Ωστόσο πρόλαβε να υποδείξει τον 45χρονο δράστη τον οποίο φέρεται να έχει συλλάβει η αστυνομία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης άφησε το αυτοκίνητο του στον τόπο του εγκλήματος. Ομάδα αστυνομικών στην αρχή φρουρούσε το αυτοκίνητο, αλλά στις 4 το πρωί το μετακίνησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διαδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τσαλδάρη.

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…