Newsroom

Newsroom

Δημοσκόπηση με 0% το ΠΑΣΟΚ στους ψηφοφόρους έως 35 ετών

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης η οποία διεξήχθη στο δεύτερο μισό του Ιουλίου. Οι νέοι άνθρωποι έχουν γυρίσει ολοκληρωτικά…

ekloges

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης η οποία διεξήχθη στο δεύτερο μισό του Ιουλίου. Οι νέοι άνθρωποι έχουν γυρίσει ολοκληρωτικά την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκαλώντας πονοκέφαλο στα επιτελεία και των δύο κομμάτων. Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης την οποία δημοσιεύει η ιστοσελίδα parapolitiki.com, το ποσοστό απήχησης του ΠΑΣΟΚ στις ηλικίες 18-34 ετών αγγίζει το απόλυτο μηδέν. Το άλλοτε ισχυρό κίνημα που εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός επέλεξε με την ψήφο του να τον κυβερνήσει έχει χάσει κάθε επιρρόή του σε νέους ψηφοφόρους.

Την ίδια ώρα που στην ηλικιακή κατηγορία των 65 ετών και άνω το κίνημα διατηρεί ποσοστά που ανέρχονται σε 10,9%. Τι σημαίνει αυτο; Ότι οι μόνοι που έχουν απομείνει να στηρίζουν ΠΑΣΟΚ είναι άνθρωποι τρίτης ηλικίας που έζησαν ένα διαφορετικό ΠΑΣΟΚ.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει όμως και με τη ΝΔ. Το ποσοστό απήχησης στην ίδια ηλικιακή κατηγορία κινείται στο 15,8%. Και πως να μην είναι άλλωστε όταν το ποσοστό ανεργίας στους νέους στη χώρα μας αγγίζει το 60%, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που στηρίζουν τα δύο κόμματα τα οποία έχουν βυθίσει στην ύφεση την ελληνική οικονομία και τους έλληνες στη φτώχεια. Αντίθετα στις ηλικίες 65 ετών και πάνω η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 35,9%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στην Ά Αθήνας για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας από μεγάλη εταιρία δημοσκοπήσεων και έχει προλάβει τις πολιτικές εξελίξεις που προκλήθηκαν λόγω του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα δεδομένα εντύπωση προκαλεί η εντυπωσιακή άνοδος της Χρυσής Αυγής, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 9,4%. Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 3,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Εντυπωσιακή είναι και η πτώση του ΠΑΣΟΚ. Από το 8,72% του περασμένου Ιουνίου συγκεντρώνει πλέον μόλις 3,6%, ενώ στο 3% περιορίζεται και η ΔΗΜΑΡ, έναντι 7,37% που είχε λάβει στις τελευταίες εκλογές σε αυτή την περιφέρεια.

Στην εκτίμηση ψήφου, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής προσδιορίζεται στο 13,2% με ταβάνι το 15,5%, το ΠΑΣΟΚ κινείται από το 3,6% μέχρι το 6,6% με μέση τιμή το 5,1% ενώ η διαφορά Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζεται περίπου στις 5 μονάδες.

Πηγή parapolitiki.com

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…