Newsroom

Newsroom

Kρυμμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας σε μοναστήρι της Ξάνθης

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει το XanthiPress.gr και αφορά στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είναι κρυμμένη μέσα στο…

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει το XanthiPress.gr και αφορά στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είναι κρυμμένη μέσα στο κτίριο της Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης στην Ξάνθη!

Για την εγκατάσταση έχει εκδοθεί σχετική άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών από το Μάρτιο του 2012, μετά την αλλαγή του νομικού πλαισίου υπέρ των εταιριών, παρότι στη σχετική άδεια για λογαριασμό της Vodafone, δεν υπάρχει έγκριση της αρμόδιας Πολεοδομίας του Δήμου.

Το XanthiPress.gr, αρχικά, προέβη στη μέτρηση της ακτινοβολίας της κεραίας από εθελοντή τεχνικό που ήρθε στην Ξάνθη, τον Ιούλιο, για να συμβάλλει στην ανίχνευση τέτοιου είδους κεραιών και διαπίστωσε ότι στο μοναστήρι λειτουργεί, πράγματι, καμουφλαρισμένη κεραία της εταιρίας Vodafone και με ακτινοβολία που ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια.


Ηγουμένη Ι.Μ. Αγ. Ειρήνης: Για το οικονομικό αντάλλαγμα εγκαταστήσαμε την κεραία

Εν συνεχεία αναζήτησε τη γνώμη της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής καθώς είναι πράγματι ασυνήθιστο, μια από τις πολυσυζητημένες κεραίες που εγκαθίστανται κρυφά σε κατοικημένες περιοχές, να βρίσκεται σε μοναστήρι. Η Ηγουμένη απάντησε ότι η εγκατάσταση είναι απολύτως νόμιμη και κάτι τέτοιο, αρχικά τουλάχιστον, φαίνεται αληθές. Στην ερώτηση όμως για το ηθικό σκέλος αυτής της απόφασης και των αντιδράσεων των πολιτών, όποτε αποκαλύπτονται τέτοιες εγκαταστάσεις, απαντά ότι δεν βρίσκει κάτι το μεμπτό και ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις πως η κεραία είναι ασφαλής.

«Κρυμμένη γιατί δεν χρειάζεται να ανακατεύονται πολλοί»

Πάντως, στο ερώτημα του XanthiPress.gr για ποιο λόγο δεν είναι ορατή αλλά έχει κρυφτεί, απαντά ότι «δεν χρειάζεται να την βλέπουν πολλοί και να ανακατεύονται…» Παράλληλα, ερωτηθείσα για το οικονομικό αντάλλαγμα που παίρνει η Μονή, παραδέχεται ότι υπάρχει τέτοιο, δεν αποκαλύπτει το ύψος και συμπληρώνει ότι η αποκόμιση εσόδων είναι ο λόγος που η Ιερά Μονή αποφάσισε να εγκαταστήσει καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας !

Πάντως από τη συνομιλία με το XanthiPress.gr είναι προφανές ότι από την πλευρά της η Γερόντισσα της Μονής δεν έχει ηθικούς ενδοιασμούς για την εγκατάσταση και δεν σκέφτεται να την απομακρύνει για κάποιο λόγο. Οι κάτοικοι και οι περίοικοι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Πάντως, τεχνικά, η άδεια μπορεί να προσβληθεί νομικά, η εγκατάσταση μπορεί να ελεγθχεί πολεοδομικά ενώ είναι σαφές ότι παραβιάζεται ο όρος που επιβάλλει στον κύριο της κεραίας να τοποθετεί ανεξίτηλη και ευκρινή πινακίδα που να αναφέρει την ύπαρξη της κεραίας και την εκπομπή της.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…