Newsroom

Newsroom

“38 Temoins”: Ένα αστυνομικό, ψυχολογικό θρίλερ

«38 Μάρτυρες»

temoins 38

Το γαλλικό «38 Μάρτυρες» σπαταλά μια τεράστια ευκαιρία να ανανεώσει το υπό εξαφάνιση είδος του αστυνομικού-ψυχολογικού θρίλερ. Ειδικά τα εξαιρετικά καλοφτιαγμένα πρώτα λεπτά υπόσχονται μια σπάνια κινηματογραφική εμπειρία, φέρνοντας στο μυαλό κάτι από Hitchcock και τις πολυδαίδαλες ιστορίες της Agatha Christie, γρήγορα όμως οι προσδοκίες εξατμίζονται και το φιλμ ολοκληρώνεται αφήνοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό για το τι δεν πήγε καλά.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σίγουρα βαραίνει τον Γάλλο σκηνοθέτη, Lucas Belvaux. Αν και έκδηλος ο ενθουσιασμός του και η φιλότιμη προσπάθεια, φαίνεται ότι του λείπει η απαιτούμενη εμπειρία ή οξυδέρκεια για να απογειώσει το έργο ή έστω να δημιουργήσει ένα σεβαστό αποτέλεσμα, που να κυλά ακούραστα και διασκεδαστικά.

Τα καλά συστατικά του έργου μετατρέπονται ουσιαστικά στις αδυναμίες του. Το μυστήριο της υπόθεσης ξεχειλώνει και αγγίζει τα όρια της θεωρίας συνομωσίας, η ποθητή επίλυσή του δεν δίνεται ποτέ, ενώ οι μάρτυρες-δράστες δεν ολοκληρώνονται σαν χαρακτήρες με τους ηθοποιούς που τους ερμηνεύουν να μετεωρίζονται αμήχανοι.

Το θέμα της ταινίας είναι αυτό που σώζει την παρτίδα, καθώς βάζει στο επίκεντρο του προβληματισμού την ευθύνη του καθενός για αυτό που συμβαίνει στο διπλανό του, την άρρηκτη σχέση ατομικής-συλλογικής ευθύνης, ενώ η σκηνή της αναπαράστασης του εγκλήματος υπενθυμίζει εμφατικά ότι ο γάλλος δημιουργός πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων μια μοναδική στιγμή της καριέρας του.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

Πληροφορίες:

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Λούκας Μπελβό

Ηθοποιοί: Ιβάν Νατάλ, Σοφί Κιντόν, Νικόλ Γκαρσία, Νατάσα Ρενιέ

Χώρα παραγωγής: Γαλλία, Βέλγιο

Έτος παραγωγής: 2014

Πού παίζεται;

Σινέ Ψυρρή (Θερινός)
Σαρρή 40-44, Ψυρρή
Ώρες προβολής
Πέμ.-Τετ.: 21.00/ 23.00

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…