Newsroom

Newsroom

Λίγα λόγια για το βιβλίο "Πώς επινοήθηκαν οι Εβραίοι" του Shlomo Sand

Από τις εκδόσεις Pandora Books κυκλοφορεί στα ελληνικά το βιβλίο του ισραηλινού ιστορικού Shlomo Sand «Πως επινοήθηκαν οι Εβραίοι». O…

Από τις εκδόσεις Pandora Books κυκλοφορεί στα ελληνικά το βιβλίο του ισραηλινού ιστορικού Shlomo Sand «Πως επινοήθηκαν οι Εβραίοι».

O Shlomo Sand, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ είναι μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα με πολλούς όμως επικριτές εντός του Ισραήλ που τον κατηγορούν για την αντισιωνιστική του στάση ενώ δέχτηκε και απειλές κατά της ζωής του μετά την έκδοση του βιβλίου στο Ισραήλ.

Αγοράστε το βιβλίο με τη πιστωτική σας κάρτα σε ασφαλές περιβάλλον paypal πατώντας το παρακάτω κουμπί(Δείτε οδηγίες παρακάτω)

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (από τις 18 Δεκεμβρίου) και μπορείτε να το προμηθευτείτε άμεσα καλώντας στα γραφεία των εκδόσεων στο 210-6217990. Βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο τέλος του κειμένου.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι είναι φυλή, τι είναι έθνος, τι είναι λαός; Οι λέξεις χάνονται στα βάθη της αρχαιότητας και αποκτούν διαφορετικό νόημα σε διαφορετικές εποχές. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα που απασχολεί το σπάνιας αξίας ιστορικό βιβλίο του Σλόμο Σαντ. Ο Ισραηλινός καθηγητής επιλέγει τον όρο «εβραϊκός λαός» για να ορίσει μια από τις μεγαλύτερες παραχαράξεις της ιστορίας που έγιναν κυρίως τον 20ο αι.

Ο Σιωνισμός ήταν κίνημα παρόμοιο με τον ελληνικό μεγαλοϊδεατισμό. Μέσα από μύθους και ιστορικές ανακρίβειες οι Σιωνιστές προσπάθησαν και προσπαθούν να επιβάλλουν μια εδαφική επεκτατική πολιτική στη Μέση Ανατολή σε βάρος πραγματικών ανθρώπων, της ιστορίας τους και της ύπαρξης τους. Όπως κάποτε ο ελληνικός μεγαλοϊδεατισμός οδήγησε στην τραγική ανταλλαγή πληθυσμών.

Η πρώτη ανακρίβεια είναι η «εξορία» του Εβραϊκού λαού. Ο μύθος ξεκίνησε από τους Χριστιανούς ζηλωτές που υποστήριξαν ότι οι Εβραίοι καταράστηκαν από τον Θεό να τριγυρνούν ανά τον κόσμο ως πλανόδιοι και απάτριδες γιατί σταύρωσαν τον Χριστό. Τον μύθο αυτό άρχισαν να τον πιστεύουν και όσοι είχαν προσηλυτιστεί στον Εβραϊσμό τους αιώνες της επέκτασής του, δηλαδή στην ελληνιστική εποχή. Ήταν βολικό για τον Χριστιανό να κατηγορεί τον Εβραίο ως απόκληρο και για τον Εβραίο να δικαιολογεί τη συμπάθεια των Χριστιανών ως τέτοιος.

Αν λοιπόν οι Εβραίοι σήμερα δεν είναι απόγονοι του Αβραάμ και του Ισαάκ και του Ιακώβ, του Δαβίδ και του Σολομώντα, τίνος απόγονοι είναι; Οι απαντήσεις βρίσκονται καλά κρυμμένες στις πηγές. Οι Εβραίοι της Δύσης, οι σκουρόχρωμοι Σεφαραδίτες, προσηλυτίστηκαν μάλλον στη Βόρεια Αφρική και ήταν Βερβερικής καταγωγής. Ακολούθησαν τους Άραβες κατακτητές, με τους οποίους κάποτε τα πήγαιναν εξαιρετικά καλά, και έφτασαν στην Ισπανία περνώντας από το Γιβραλτάρ. Ήταν πολιτικοί και οικονομικοί αρωγοί της Αραβικής κατάκτησης της Ιβηρικής. Αυτούς, και τους προστάτες τους Άραβες μουσουλμάνους σταμάτησε στο Πουατιέ ο Κάρολος Μαρτέλος το 732 μ.Χ.

Οι Εβραίοι της Ανατολής, οι ανοιχτόχρωμοι Ασκενάζι, το 90% των σημερινών Εβραίων, έχουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ιστορία. Η μεγάλη τους μάζα ταυτίζεται με την ξεχασμένη ιστορία του βασιλείου της Χαζαρίας. Οι Χάζαροι ένας λαός τουρανικής καταγωγής βασίλεψε στα εδάφη που περνούσαν οι ποταμοί Βόλγας και Δνείπερος, ανάμεσα στους Ρως και στους Άραβες που είχαν επικρατήσει στην αρχαία Περσία. Απέφυγαν να προσηλυτιστούν στον Χριστιανισμό ή στον Ισλαμισμό για να μην αφομοιωθούν από τους ισχυρούς γείτονές τους. Προσηλυτίστηκαν λοιπόν στον ακέφαλο πολιτικά Ιουδαϊσμό.

Η διάλυση της αυτοκρατορίας τους και η επικράτηση των Ρως στα εδάφη βόρεια του Καυκάσου και τους Εύξεινου Πόντου τους διασκόρπισαν στην αχανή νέα αυτοκρατορία και ανάμεσα στους σλαβικούς και γερμανικούς πληθυσμούς. Με διακριτό χαρακτηριστικό τους τη θρησκεία επέζησαν μέχρι την εποχή του Χίτλερ και το ολοκαύτωμα. Στα κρεματόρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης πολλοί από αυτούς χάθηκαν. Όσοι επιβίωσαν κατέφυγαν στην ελεύθερη Ευρώπη και κυρίως στις Η.Π.Α. Όταν οι τελευταίες μείωσαν την ροή των μεταναστών προέκυψε πιο δυνατό από ποτέ το αίτημα της δημιουργίας ενός κράτους των Εβραίων.

Χωρίς να μπαίνει στις λεπτομέρειες της επιλογής της «γης του Ισραήλ», ο Σλόμο Σαντ, εξιστορεί με απόλυτη σαφήνεια πώς το κίνημα του Σιωνισμού, με καταβολές από τους εθνικισμούς της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, προσπάθησε να δημιουργήσει έναν λαό, από ένα θρήσκευμα. Βασίστηκε πάνω στο χριστιανικό παραμύθι της εκδίωξης των Εβραίων και επινόησε τον λαό που εκτός από τις βλέψεις στην ιστορία των αρχαίων Εβραίων απαίτησε και τη γη που κατοίκησαν αυτοί.

Το γεγονός ότι η «Γη του Ισραήλ» κατοικείται από αλλόθρησκους πληθυσμούς, αδιάφορους για την κληρονομιά των Εβραίων, παρότι θα μπορούσαν να έχουν πολύ μεγαλύτερη συγγένεια με αυτούς, από ότι οι Ασκενάζι και οι Σεφαραδίτες, είναι ένα πρόβλημα για την οπτική του Σιωνισμού. Η επιλογή του είναι ο εκπατρισμός των γηγενών κατοίκων, η κατάσχεση των εδαφών, ο εποικισμός και μια πολιτική πυγμής που γεμίζει τον ουρανό της Παλαιστίνης με το φόβο των αεροπορικών επιδρομών. Επίσης επιλογή είναι η δημιουργία ενός ρατσιστικού κράτους στο οποίο δικαιώματα έχουν μόνο οι Εβραίοι και κυρίως οι Ασκενάζι Εβραίοι. Το 25% του πληθυσμού του Ισραήλ δεν έχει δικαιώματα εντός του κράτους στο οποίο ζει. Το Ισραήλ λοιπόν, σήμερα, καταλήγει ο Σαντ, δεν είναι μια σύγχρονη δημοκρατία, αλλά μια εθνοκρατία.

Πώς θα αποκτήσετε το βιβλίο

Αποκτήστε το βιβλίο από τις εκδόσεις «Πανδώρα Books», στην τιμή των 16,90 ευρώ.
H τιμή των 16,90 ευρώ περιλαμβάνει και τα έξοδα αποστολής.

Αγοράστε το βιβλίο με τη πιστωτική σας κάρτα σε ασφαλές περιβάλλον paypal πατώντας το παρακάτω κουμπί (Δεν είναι αναγκαίο να έχετε λογαριασμό στο paypal)

Είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Για αποστολή του βιβλίου με αντικαταβολή η τιμή ανέρχεται στα 19,60 ευρώ.
Από τις 18 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.
Στείλτε μας στο [email protected] ή τηλεφωνήστε στο 210-6217990.

Για κατάθεση σε τράπεζα:
Γράψτε το Ον/μο σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και ως αιτιολογία τον τίτλο του βιβλίου.
Αριθμός λογαριασμού Πειραιώς: 5080-057747-384
IBAN: GR 36 0172 08000050 8005 7747 384
Αριθμός λογαριασμού Εθνικής: 153/440660-53
IBAN: GR 56 01101530 0000 1534 4066 053

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό