Newsroom

Newsroom

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη για τα υπερκοστολογημένα social media των 83.000 ευρώ

Θόρυβο έχει προκαλέσει η κοστολόγηση της «εξωστρέφειας» Δυτικής Περιφέρειας Ελλάδος. Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του…

Θόρυβο έχει προκαλέσει η κοστολόγηση της «εξωστρέφειας» Δυτικής Περιφέρειας Ελλάδος. Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, εγκρίνεται η χορήγηση 15.252 ευρώ για τη δημιουργία λογαριασμού στο facebook, 6.150 ευρώ για τη δημιουργία καναλιού στο YouTube, 15.252 ευρώ για τη δημιουργία λογαριασμού στο Twitter, άλλα τόσα για τη δημιουργία λογαριασμού στο Google+ και μερικές χιλιάδες ευρώ ακόμη για ενέργειες που συνολικά στοίχισαν 83.025 ευρώ.
Μέτα την δημοσίευση της εν λόγω απόφασης και των υπέρογκων ποσών που ενέκρινε η περιφέρεια για εργασίες που δεν κοστίζουν τίποτα, εξέδωσε απάντηση η οποία μιλούσε για προβοκάτσια από τα ΜΜΕ. Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος επικοινώνησε με το www.koutipandoras και μας εξήγησε ότι τα χρηματικά ποσά που αναγράφονται στον πίνακα που δημοσιεύσαμε, δεν αφορούν στο άνοιγμα των λογαριασμών στα socia media, αλλά στην διαχείρισή τους σε βάθος 3ετίας, καθώς και την παραγωγή υλικού (video και φωτογραφιών) τα οποία θα προβάλλονται μέσω των δικτύων. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ Αγγελόπουλος, τα ποσά αυτά δεν έχουν ακόμα δοθεί, καθώς θα πραγματοποιήθει μειοδοτικός διαγωνισμός, γεγονός που ενδέχεται να μειώσει το τελικό ποσό.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Καθώς η διαχείρηση και η παρακολούθηση όλων των Social media και συγκεκριμένα ενημερωτικών μέσων με συνεχή ανανέωση μπορει να πραγματοποιήθει με επιτυχια από έναν άνθρωπο με ένα βασικό μισθό. Οπότε τα πόσα εστων και αν αφορούν την διαχείρηση σε βάθος 3ετίας παραμένουν υπερβολικά. Όσον αφορά την δημιουργία υλικού τα οποία θα προβάλλονται μέσω των εν λόγω social media, δεν διευκρινίζεται πόσα video ή slide show θα δημιουργηθούν ώστε να σκαρφαλώσει το τελικό ποσό στα 83.000 ευρώ. Αξίζει να σημειώθει ότι υλικό μπορεί να θεωρηθεί ένα ντοκιμαντέρ μεγάλης διάρκειας αλλά και τον «ανέβασμα» μια φωτογραφίας από το κινητό του διαχειριστή που δεν κοστίζει τίποτα απολύτως.

Δείτε το σχετικό πίνακα:


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…