Newsroom

Newsroom

Επεισόδια στο νοσοκομείο Καρύστου

Ένταση έχει προκληθεί με την απόφαση της συνένωσης των νοσοκομείων στην περιοχή της Εύβοιας, απόφαση που θα μετατρέψει το νοσοκομείο…

Ένταση έχει προκληθεί με την απόφαση της συνένωσης των νοσοκομείων στην περιοχή της Εύβοιας, απόφαση που θα μετατρέψει το νοσοκομείο της Καρύστου σε Κέντρο Υγείας υποβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι. Οι κάτοικοι της Καρύστου διαμαρτύρονται έντονα για τη συνένωση του νοσοκομείου της περιοχής με εκείνο της Χαλκίδας, καταλαμβάνοντας το νοσοκομείο και εγκλωβίζοντας το διοικητή και τον υποδιοικητή μέσα στα γραφεία τους. «Το νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να χάσει τη νοσοκομειακή ιδιότητά του», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο νοσοκομείο. Ο υπουργός Υγείας τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή είχε απαντήσει και σε ερωτήσεις βουλευτών για το νοσοκομείο Καρύστου και είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να επέλθει καμία αλλαγή στην νοσοκομειακή ιδιότητά του και στις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες του.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι καταγγέλλουν παρεμβάσεις που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής Διοικητής Ηλίας Πέτσης ξυλοκοπήθηκε από το εξαγριωμένο πλήθος που φώναζε: «Υπόγραψε τώρα την παραίτηση σου».

Ο δήμαρχος Καρύστου Νικόλαος Μανώλης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κατάληψη δεν έχει λήξει και ότι ο κόσμος είναι εξοργισμένος με την απόφαση της συνένωσης που θα υποβαθμίσει το νοσοκομείο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…