Newsroom

Newsroom

Κωλοτούμπα Παπαχρήστου για Παππά και Σπίρτζη

Κωλοτούμπα μεγατόνων κάνει μέσα από την σημερινή του στήλη ο δημοσιογράφος  Γιώργος Παπαχρήστος σε σχέση με το “γραφείο ρουσφετιών” του…

giorgos

Κωλοτούμπα μεγατόνων κάνει μέσα από την σημερινή του στήλη ο δημοσιογράφος  Γιώργος Παπαχρήστος σε σχέση με το “γραφείο ρουσφετιών” του Νίκου Παππά και του Χρήστου Σπίρτζη το οποίο “καθάριζε” 50 χιλιαρικάκια την ημέρα.

Οι δύο υπουργοί είχαν αντιδράσει άμεσα  με κοινή τους ανακοίνωση τονίζοντας πως «αναρίθµητοι χαρακτηρισµοί, αβάσιµα υπονοούµενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εµετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εµπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους», τονίζοντας πως «αυτές οι επιθέσεις είναι συστηµατικές […] Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέµβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήµατα της διαπλοκής. Εµείς έχουµε συνηθίσει να µας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν». Και καταλήγουν: «Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη».

Διάβασε ο δημοσιογράφος τα περί δικαιοσύνης και “πέρασε στην αίθουσα του θρόνου του” και αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν στο μυθιστόρημα 50.000 ευρώ. Άλλωστε όπως αναφέρει στη στήλη του αυτά προέκυψαν από τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη. Έτσι τη θέση των 50.000 ευρώ πήραν κουτιά με πάστες και πιτόγυρα .

Καμαρώστε τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου:

img 4866 3

Με λίγα λόγια, ο δημοσιογράφος έψαξε καλύτερα τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του και κατέληξε οτι δεν υπήρχαν 50.000 ευρώ ενώ παράλληλα ο Λευτέρης Αυγενάκης λέει ιστορίες με δράκους .

Να υπενθυμίσουμε όμως τι ακριβώς είχε συμβεί από τη στιγμή που έγινε η μεγάλη “δημοσιογραφική αποκάλυψη” μέχρι ο Παπαχρήστος να κάνει την μεγάλη κωλοτούμπα του. 

Το πρώτο χτύπηµα ήρθε από τον Βηµατοδότη του Βήµατος, ο οποίος επικαλείτο «διάφορους εξοργισµένους συριζαίους»  που του µετέφεραν «ότι δύο υψηλόβαθµα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιµετωπίζουν µε το αζηµίωτο τις διάφορες “εκκρεµότητές” τους».

Μάλιστα, η γνωστή στήλη έκανε λόγο για «γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, µια µηχανή παρα-διοίκησης η οποία λύνει, υποτίθεται, θέµατα πολιτών. Με το αζηµίωτο»… Έγραφε για «γρηγορόσηµο», για «δωράκια» που καθαρίζουν υποθέσεις (όπως επιστροφή ΦΠΑ ή πληρωµή προµηθευτών, κατά τον Βηµατοδότη) και για «µηχανή παραγωγής χρήµατος (µαύρου)» µε «το “κοπτήρι” να κόβει, κατά τα θρυλούµενα, κοντά στις 50.000 ευρώ την ηµέρα»!

Την επόµενη µέρα, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της Ν∆, Λευτέρης Αυγενάκης, που σε σχετική του ερώτηση στη Βουλή έκανε λόγο για «αναφορές που έχουν δει το φως της δηµοσιότητας» (σσ: έτσι ξεµπερδέψαµε και από την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριµένων καταγγελιών), υιοθετώντας και ξεπατικώνοντας στο κείµενό του τις απόψεις του γνωστού µιντιάρχη. Έτσι απλά. Χωρίς έλεγχο, χωρίς διασταύρωση, χωρίς ντροπή. Και χωρίς κανείς να αναφέρει ονόματα υπουργών!

Ο Αυγενάκης επανήλθε µε νέα ερώτηση για να πει ότι άκουσε στον Βήµα FM τρεις δηµοσιογράφους – υπαλλήλους του Ψυχάρη – να κατονοµάζουν τους Παππά και Σπίρτζη ως εµπλεκόµενους στο θέµα. 

Στο παιχνίδι της λάσπης είχε μπει, βεβαίως και ο Γιώργος Παπαχρήστος από τα ΝΕΑ. Στην παρέµβαση του Γιώργου Παπαχρήστου τονιζόταν πως σύµφωνα µε τον Αυγενάκη «δύο υπουργοί έχουν στήσει µηχανισµό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως ”αιτηµάτων” µε ηµερήσιο τζίρο 50.000 ευρώ (!!!) σε γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού […] ”όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιµετωπίζουν µε το αζηµίωτο τις διάφορες εκκρεµότητές τους”».

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…