Newsroom

Newsroom

Ο Πούτιν στέλνει 150.000 στρατιώτες για να καταλάβει την "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να κινητοποιήσει 150.000 στρατιώτες και να τους στείλει στη Συρία να πολεμήσουν το…

putin 26

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να κινητοποιήσει 150.000 στρατιώτες και να τους στείλει στη Συρία να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, όπως τουλάχιστον αναφέρει το ιρανικό Alalam.ir.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τις οποίες αναμεταδίδει και το tribune.gr, ο πρόεδρος Πούτιν συγκεντρώνει μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, η οποία θα επιτεθεί στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία, η οποία θεωρείται ότι έχει μια μόνιμη φρουρά 5.000 τζιχαντιστών.

Την ίδια ώρα, τη Ράκα φέρεται να προετοιμάζονται να απελευθερώσουν και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Γι’ αυτό και το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει τις δυνάμεις του στην πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας σε κατάσταση πολιορκίας.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 13 Νοεμβρίου και το μακελειό στο Παρίσι, η Ράκα δέχεται σφοδρότατους βομβαρδισμούς από Γάλλους, Ρώσους και Αμερικανούς.

Στο μεταξύ, οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που έχουν ως κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG, εκπαιδεύονται πυρετωδώς από Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους για την επίθεση την οποία σχεδιάζουν στη Ράκα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν ανακοινώσει εδώ και ένα μήνα, άλλωστε, πως επόμενος στόχος τους είναι η εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος, μάλιστα, διέταξε υποχρεωτική επιστράτευση των ανδρών της Ράκα, ενώ έχει σκάψει τούνελ κάτω από την πόλη όπου έχει κρύψει τα πυρομαχικά και τα όπλα της κι εκεί βρίσκουν καταφύγιο και οι ηγέτες της οργάνωσης όταν βομβαρδίζουν οι σύμμαχοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές, οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος χτίζουν συνεχώς νέα οχυρώματα ενώ τα βράδια κοιμούνται σε σπίτια μαζί με αμάχους, τους οποίους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες, ενώ δεν επιτρέπουν στους κατοίκους να φύγουν από την πόλη.

Επιπλέον, οι τζιχαντιστές πλέον αποφεύγουν να κινούνται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φοβούμενοι μην γίνουν στόχοι αεροπορικών χτυπημάτων, αφού πάνω από τη Ράκα πετούν συνεχώς κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη («drone») τα οποία είναι τα «μάτια» των δυτικών.

Τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κινούνται μόνο στα στενά και σε παράπλευρους δρόμους ενώ δεν χρησιμοποιούν καθόλου οχήματα όταν νυχτώσει.

Στους δρόμους, εξάλλου, που οδηγούν στη Ράκα το Ισλαμικό Κράτος έχει σκάψει εκτενή χαρακώματα και τούνελ, έχουν σηκώσει συρματοπλέγματα, έχουν τοποθετήσει βαρέλια γεμάτα πετρέλαιο ώστε σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση να τους βάλουν φωτιά και να δημιουργήσουν παραπετάσματα καπνού για να μην είναι ορατοί.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…