Newsroom

Newsroom

Οι body guards του Αλέξανδρου Μπακατσέλου φωτογράφιζαν τους διαδηλωτές εργαζόμενους

Απλήρωτοι εργαζόμενοι του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο, λίγο πριν από το μεσημέρι, έξω από την πολυτελή οικία του…

bakatselos

Απλήρωτοι εργαζόμενοι του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο, λίγο πριν από το μεσημέρι, έξω από την πολυτελή οικία του μεγαλοβιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου στους Νέους Επιβάτες, στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί Τύπου και διοικητικοί υπάλληλοι, αρκετοί εκ των οποίων μαζί με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν γύρω στις 11.30 π.μ., ύψωσαν πανό και διαδήλωσαν ειρηνικά κατά του κύριου μετόχου της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, η οποία οδεύει ολοταχώς προς χρεοκοπία.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα κατά της επιφανούς οικογένειας Μπακατσέλου, ζητώντας τις δεδουλευμένες αποδοχές τους και τις αποζημιώσεις τους, συνολικού ύψους 3,45 εκατ. ευρώ, και ενημέρωσαν διερχόμενους και κατοίκους της περιοχής για τα αιτήματά τους.

Δεκάδες πολίτες έδειξαν ενδιαφέρον για τους λόγους της διαμαρτυρίας, εξέφρασαν τις επιδοκιμασίες τους προς τους εργαζόμενους και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους υπέρ του αγώνα τους.

Εμφανώς θορυβημένοι, άνδρες της προσωπικής φρουράς του Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου άρχισαν να φωτογραφίζουν με αυθαίρετο τρόπο τα πρόσωπα των διαμαρτυρομένων και λίγο αργότερα ζήτησαν την επέμβαση της ΕΛΑΣ.

Επί τόπου έσπευσε περιπολικό της Αστυνομίας, οι άνδρες του οποίου ζήτησαν να πληροφορηθούν τους λόγους και τη χρονική διάρκεια της διαμαρτυρίας. Ενημερώθηκαν επίσης για την απόπειρα φωτογράφησης των εργαζομένων, διαπίστωσαν πως η εκδήλωση ήταν ειρηνική, αλλά τελικώς παρέμειναν έξω από την οικία του μεγαλοβιομήχανου μέχρι την αποχώρηση των διαδηλωτών γύρω στη 1.30 μ.μ.

Τη διαμαρτυρία, αλλά και τη φυσική παρουσία των μισθωτών του «Αγγελιοφόρου» κατέγραφαν επί σχδόν 2 ώρες οι δεκάδες κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες έξω και γύρω από την οικία της ευυπόληπτης επιχειρηματικής οικογένειας.

Όσο για την οικογένεια Μπακατσέλου, κλεισμένη στο «γυάλινο λαμπερό κόσμο» της, φρουρούμενη από body guards και άνδρες της ΕΛΑΣ, τήρησε σιγήν ιχθύος, απαξιώνοντας να απαντήσει στις εύλογες διαμαρτυρίες των απλήρωτων εργαζομένων.

Η εκδήλωση έξω από την πολυτελή οικία του επιφανούς βιομηχάνου στους Νέους Επιβάτες διοργανώθηκε για δεύτερη φορά. Είχε προηγηθεί ανάλογη διαμαρτυρία πριν από μία εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος παραμένει κύριος μέτοχος της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, μέσω της Δελφίνι Συμμετοχές ΑΕ, αν και έχει παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Στη θέση του έχει αφήσει έναν εκ των υιών του, τον επιχειρηματία Βασίλειο Μπακατσέλο, ο οποίος κατά τους τελευταίους 12 μήνες έχει συλληφθεί δύο φορές με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ πρόσφατα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών σε τέσσερις (4) εργαζόμενους.

Πηγή: agelioforum.wordpress.com

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…