Newsroom

Newsroom

Σαββατοκύριακο με καλλιτεχνικές δράσεις στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Green Park

To Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Νοεμβρίου ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Green Park μάς προσκαλεί σε μια σειρά πολύ διαφορετικών μεταξύ τους εκδηλώσεων.

green park

To Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Νοεμβρίου ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Green Park μάς προσκαλεί σε μια σειρά πολύ διαφορετικών μεταξύ τους εκδηλώσεων.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φαινόμενα των περιόδων κρίσης είναι πως μπορεί κανείς να συναντήσει στο ίδιο μέρος τους πιο διαφορετικούς ανθρώπους (π.χ. ακτιβιστές, καλλιτέχνες και θεωρητικοί συναντιούνται αυτά τα χρόνια στις περισσότερες Μπιενάλε ανά τον κόσμο — και στη δική μας), ενώ οι ίδιοι άνθρωποι μπορούν να μετακινούνται και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στους πλέον διαφορετικούς χώρους (π.χ. από το ΜoMA της Νέας Υόρκης ή το Μουσείο Reina Sofía στη Μαδρίτη μέχρι αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις). Δύο τέτοιους προσκεκλημένους, τον Ρουμάνο σκιτσογράφο Dan Perjovschi και την επιμελήτρια Natasa Ilic από την κροατική κολεκτίβα WHW (What, how & for Whom) θα φιλοξενήσει το μεσημέρι του Σαββάτου το Green Park, όπου και θα δώσουν δύο διαλέξεις. Ο Petrovschi, υπό τον τίτλο «Present» θα μιλήσει για το πώς η πρακτική του άλλαξε και εξελίχθηκε παράλληλα με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του, για το πέρασμα από τη δικτατορία στη δημοκρατία, αλλά και για το δικό του πέρασμα από τη ζωγραφική στο πολιτικό σκίτσο, ενώ η Natasa Illic, μέλος μιας κολεκτίβας που ιδρύθηκε το 1999 στο Ζάγκρεμπ και από τότε έχει παρουσιάσει δουλειές της σε μεγάλες γκαλερί και εικαστικές διοργανώσεις θα δώσει μια διάλεξη με τίτλο «Things can’t go on like this. Oh but they can, they can». Και οι δύο διαλέξεις θα γίνουν στα αγγλικά.

Το βράδυ του Σαββάτου και υπό τον τίτλο «Συνεχίζεται…» καλεσμένοι είναι ο Νίκος Γιαννόπουλος, η Μυρτώ Μπολότα και η Μίτση Βρασιβανοπούλου στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος συζητήσεων με θέμα την εμπειρία από ποικίλα κοινωνικά πειράματα, το οποίο δίνει έμφαση στην έννοια της συνέχειας.

Κάθε Κυριακή, το Green Park συναντά τη γειτονιά με τσάι και κανέλλα και οργανώνει συζητήσεις για τα ζητήματα και την ιστορία της περιοχής, τη σχέση του Green Park με τους κατοίκους, ή προτάσεις νέων δράσεων στο χώρο. Οι συμμετέχοντες αποφασίζουν τις ανάγκες και τις θεματικές της συζήτησης, που λαμβάνει χώρα σε μικρές ομάδες, σε διαφορετικές γωνιές του χώρου. Στόχος, οι σκέψεις και οι ιδέες να γίνουν δράσεις που να καθορίζουν τη λειτουργία του χώρου για μια μέρα τη βδομάδα.

Το βράδυ της Κυριακής ο Πολωνός θεωρητικός και επιμελητής Kuba Szreder θα δώσει μια διάλεξη-συζήτηση με τίτλο «Flying universities and other art sustaining environments», στην οποία θα παρουσιάσει το πρότζεκτ Free/Slow University, που έγινε στη Βαρσοβία και στο οποίο πανεπιστημιακοί και ερευνητές διοργάνωσαν μια σειρά ερευνητικών προγραμμάτων γύρω από τις θεματικές της πολιτικής οικονομίας της κοινωνικής δημιουργικότητας, των συνθηκών εργασίας και της κατανομής των μέσων στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης, υπερβαίνοντας τα εμπόδια που έθεταν οι νεοφιλελεύθερες πολιτιστικές πολιτικές. Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά.

Πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

12.00 το μεσημέρι “PRESENT”
Διάλεξη από τον εικαστικό Dan Perjovschi (στα αγγλικά)

13:00 “Things can’t go on like this’. Oh but they can, they can.”
Διάλεξη από την επιμελήτρια Natasa Illic των WHW (στα αγγλικά)

20:00 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Συζήτηση γύρω από το θέμα της συνέχειας με εισηγήσεις-μαρτυρίες από διάφορα κοινωνικά πειράματα με στόχο νέες πρακτικές προτάσεις.
Ομιλητές: Νίκος Γιαννόπουλος (ιδρυτικό μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα), Μυρτώ Μπολότα (συντονίστρια της Αλληλεγγύης για Όλους), Μίτση Βρασιβανοπούλου (μέλος του δικτύου αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας Αθήνας «Το Μυρμήγκι»)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
18.00-20.00 Τις Κυριακές η Γειτονιά συζητά στο Green Park.

20.00 “Flying universities and other art sustaining environments”
Διάλεξη & συζήτηση με τον επιμελητή και θεωρητικό Kuba Szreder (στα αγγλικά)

Green Park, Πεδίον του Άρεως, Μαυροματαίων 22 και Λ. Αλεξάνδρας

Πηγή: popaganda.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ