Newsroom

Newsroom

Στις φλόγες κομβόι φορτηγών από ρωσικά πυρά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας (video)

Κλιμακώνεται Ρωσοτουρκική κρίση μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε, από Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, τουρκική οχηματοπομπή στη Συρία που σύμφωνα με τα…

konb

Κλιμακώνεται Ρωσοτουρκική κρίση μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε, από Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, τουρκική οχηματοπομπή στη Συρία που σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα. To συμβάν έγινε μια μέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 7 νεκρούς και 10 τραυματίες.

Ένα βίντεο έχει αναρτηθεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο που γυρίστηκε στη μεθοριακή διάβαση στα σύνορα της Συρίας με την επαρχία Κιλίς στη νότια Τουρκία. Στο βίντεο φαίνονται φορτηγά να φλέγονται, έπειτα από την αεροπορική επιδρομή, την οποία κατήγγειλαν εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής. 

Με tweet το Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής, γράφει ότι τα μαχητικά που εξαπέλυσαν την αεροπορική επίθεση ήταν ρωσικά. Την ίδια πληροφορία φαίνεται να επιβεβαιώνει και η εφημερίδα Daily Sabah. 

Ο επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι.

Από την άλλη, η τουρκική Daily Sabah αναφέρει ότι εφτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν από την επίθεση. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μεταδίδει ότι ο στόχος των βομβαρδισμών ήταν 20 φορτηγά που μετέφεραν τσιμέντο και σίδηρο από την Τουρκία και εκτελούσαν ένα από τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα και Τουρκμένους μαχητές στις περιοχές Τζαμπάλ Άκραντ και Τζαμπάλ Τουρκμάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με διοικητή των δυνάμεων των Τουρκμένων, ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή.

 

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…