Newsroom

Newsroom

Χουλιαράκης: "Αριστερό αποτύπωμα" ο αυξημένος κατά 823 εκατ. "κοινωνικός" προϋπολογισμός

Την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης εν καιρώ κρίσης, τόνισε ο Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2016 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Η αύξηση του "κοινωνικού" προϋπολογισμού κατά 823 εκατ. ευρώ, αποτελεί «το αριστερό αποτύπωμα του προϋπολογισμού», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

Την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης εν καιρώ κρίσης, τόνισε ο Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας για τον προϋπολογισμό του 2016 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Η αύξηση του “κοινωνικού” προϋπολογισμού κατά 823 εκατ. ευρώ, αποτελεί «το αριστερό αποτύπωμα του προϋπολογισμού», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

«Το σύνολο του κοινωνικού προϋπολογισμού αυξάνεται κατά 823 εκατ. ευρώ σε συνθήκες κρίσης» και οι αυξήσεις αφορούν τα κονδύλια για την ανεργία, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την ενίσχυση νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ ώστε να καλυφθούν οι ανασφάλιστοι και την αύξηση κατά 62 εκατ,. ευρώ του ποσού για την κάλυψη των υπερηλίκων», ανέλυσε ο κ. Χουλιαράκης.

«Αυτό είναι το αριστερό αποτύπωμα του προϋπολογισμού», τόνισε ο Γ. Χουλιαράκης δεσμευόμενος πως «όσο η οικονομία ανακάμπτει και αυξάνουν οι ρυθμοί ανάπτυξης το μερίδιο για τον κοινωνικό προϋπολογισμό θα μεγαλώνει», συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι οι στόχοι της κυβέρνησης είναι τρεις:

α) η δημοσιονομική ισορροπία: «θα θέσουμε τέρμα στην κατάσταση της παραγωγής ελλειμμάτων βρέξει χιονίσει, όπως έκαναν μέχρι το 2009 οι κυβερνήσεις, με αποκορύφωση το 15,6% του 2009», είπε ο Γ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε ότι ο στόχος αυτός αποτυπώνεται στα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και στα πρωτογενή ισοζύγια που θα είναι ύψους 0,5% το 2016.
β) «να θέσει τέρμα στην αναπαραγωγή της υφεσιακής ροπής της οικονομίας, όπου είχε εγκλωβιστεί τα τελευταία χρόνια με την προσπάθεια να πετύχει αδύνατους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων όταν η οικονομία είναι σε ύφεση»
γ) η ενίσχυση του κοινωνικού προϋπολογισμού. Στο σημείο αυτό ο προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γ. Χουλιαράκης, «διαφέρει γιατί ενσωματώνει το στοιχείο της δημοσιονομικής ισορροπίας,. αλλά και επειδή τονίζει στο στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μ’ αυτή την έννοια είναι προϋπολογισμός της Αριστεράς».

ΦΩΤΟ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, eurokinissi

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…