Newsroom

Newsroom

Σε βαρύ κλίμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ – Ο Τραγάκης φαβορί για αντικαταστάτης του Παπαμιμίκου

Σε βαρύ κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η πρώτη μετά το φιάσκο της Κυριακής και την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη θέση του μεταβατικού προέδρου του κόμματος.

ko nd

Σε βαρύ κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η πρώτη μετά το φιάσκο της Κυριακής και την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη θέση του μεταβατικού προέδρου του κόμματος.

“Αποδέχομαι με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών μου την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη”, δήλωσε ανεβαίνοντας στο βήμα ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, που χαρακτήρισε “ιδιαίτερα τιμητική” την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη.

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την Κυριακή, ο κ. Πλακιωτάκης σχολίασε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του κόμματος και της εταιρείας, “ζήσαμε οργανωτικό φιάσκο που έπληξε την εικόνα της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ”.

“Αντί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι και να συμβάλουμε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξής μας”, τόνισε και καταλόγισε ευθύνες σε όλους. “Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο. Ζητώ αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας”, επεσήμανε και κάλεσε τους πάντες άλλα κυρίως τους τέσσερις υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους.

Τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου ζήτησε από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του. “Όσα συνέβησαν, δείχνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση, δημιουργική ανανέωση της ΝΔ. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα”, ανέφερε και πρότεινε κώδικα δεοντολογίας με δύο άρθρα: 1) Δεν προσωποποιούμε τις όποιες διαφορές μας, 2) Δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου. Επίσης τόνισε ότι οι τέσσερις υποψήφιοι πρέπει να συναντηθούν το συντομότερο δυνατό και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εξέφρασε ομόφωνα τη στήριξή της στον νέο μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους: “Προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και η ΚΟ εγγυητής της ενότητας της παράταξης”.

Όσο για τη θέση του προέδρου της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, επικρατέστερος να αναλάβει μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου είναι ο Γιάννης Τραγάκης.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…