Newsroom

Newsroom

Πολύχρωμη Irene – Like A Rainbow: Συνέντευξη στο koutipandoras.gr

Με μια μοναδική χροιά και δύναμη στη φωνή, η Irene ερμηνεύει το “Like A Rainbow“ του Ian Ikon. Οι μουσικές αναφορές ανήκουν στο χώρο της soul, pop soul, blues& funk. Η τραγουδίστρια μιλάει στο koutipandoras.gr για αυτή τη συνεργασία, τα τραγούδια που την εμπνέουν και τις πόλεις που αγαπάει. 

irene 1

Με μια μοναδική χροιά και δύναμη στη φωνή, η Irene ερμηνεύει το “Like A Rainbow“ του Ian Ikon. Οι μουσικές αναφορές ανήκουν στο χώρο της soul, pop soul, blues& funk. Η τραγουδίστρια μιλάει στο koutipandoras.gr για αυτή τη συνεργασία, τα τραγούδια που την εμπνέουν και τις πόλεις που αγαπάει. 

Το τραγούδι στιχουργικά αναφέρεται στη γρήγορη φθορά που μπορεί να υποστεί μια ερωτική σχέση, αν τα δύο μέρη μοιάζουν ή τείνουν να ταυτιστούν μεταξύ τους. Έτσι ο έρωτας σ’ αυτή τη περίπτωση θα εξαφανιστεί γρήγορα σαν ένα ουράνιο τόξο…

-Πρόσφατα σε ακούσαμε σε ένα τραγούδι του Ιan Ikon με τίτλο ‘’Like A Rainbow’’. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Με τον Ian γνωριστήκαμε σε ένα από τα live μου, μου άρεσε πολύ η μέχρι τώρα δουλειά του και σε εκείνον η δική μου και έτσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η συνεργασία περπατάει με ενθουσιασμό και καλή επικοινωνία.

-Είδαμε πως το κομμάτι αυτό συμμετέχει σε μια από της μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο, το NOW 2016 και πλαισιώνεται από παγκοσμίου φήμης φωνές. Πως νιώθεις γι’ αυτό;

Είμαι χαρούμενη και έκπληκτη η αλήθεια είναι! Φυσικά, πιστεύω πολύ σε αυτό το κομμάτι και είναι ωραίο συναίσθημα να βλέπω ως πρωτοεμφανιζόμενη το όνομα μου σε μια συλλογή μαζί με ονόματα όπως ο Sam Smith και οι Imagine Dragons. Και οπωσδήποτε είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ακούσει το ‘’Like A Rainbow’’ ακόμη περισσότερος κόσμος.

-Τι τραγούδια μπορεί να ακούσει κανείς στις ζωντανές εμφανίσεις σου;

Κυρίως αυτό που αγαπώ είναι η soul μουσική. Όποιος έρθει, θα ακούσει κυρίως ένα soul – Nu Soul πρόγραμμα το οποίο παντρεύεται με τo funk και το rock n’roll. Ξεκινινάμε δυνατά με παλιές αγαπημένες επιτυχίες της soul σκηνής και φτάνουμε σε νεότερα blue eyed soul ακούσματα. To πρόγραμμα πλαισιώνεται επίσης και με instrumental jams από την μπάντα μου. Για εμένα είναι σημαντικό να συμμετέχουν πολύ ενεργά στα live μου οι μουσικοί με τους οποίους παίζω και να ενώνεται το δικό μου στίγμα με το δικό τους.

-Μπορεί η μουσική σου να έχει ανταπόκριση στο εξωτερικό και αν ναι που;

Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα από το εξωτερικό. Η πρώτη μου επαφή με τον χώρο της soul σκηνής έγινε στην Ν.Υόρκη και μετέπειτα στο Λονδίνο όπου ξεκίνησα να ηχογραφώ τα δικά μου covers. Μεγάλη απήχηση στο είδος με το οποίο ασχολούμαι υπάρχει στην Γερμανία αλλά και στην Αγγλία.

-Που είναι ευκολότερο να κάνει κανείς καριέρα με το είδος της μουσικής που υπηρετείς στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

Σίγουρα για την soul μουσική θα έλεγε κανείς πως η Ελλάδα δεν είναι το πιο πρόσφορο έδαφος, μα αγαπώ πολύ την χώρα μου και τα τελευταία χρόνια εδώ αρχίζει και αλλάζει το σκηνικό καθώς το κοινό της Jazz- Soul ολοένα και μεγαλώνει. Η φιλοσοφία μου είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς εκεί που θέλεις να βρίσκεσαι. Και ουτοπικό να είναι δεν πειράζει. Αρκεί να προσπαθείς γι΄αυτό.

-Ποιοί μουσικοί και τραγουδιστές σε εμπνέουν περισσότερο στην έκφραση σου;

Μεγάλη έμπνευση για εμένα αποτελεί ο John Legend, ταυτίζομαι ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις μελωδίες του και την φωνή του. Σίγουρα από τους πιο παλαιούς ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις μου έχουν ο Joe Cocker και η Jannis Joplin.

-Αν υπήρχε ένα τραγούδι που θα αντιπροσώπευε εσένα αποκλειστικά ποιό θα ήταν αυτό και γιατί;

Το τραγούδι αυτό θα ήταν το ‘’Voices’’ του Dario G. Αυτό το κομμάτι έχει μια από τις πιο ονειρικές και εμπνευσμένες μελωδίες που έχω ακούσει. Οι στίχοι του μιλούν για την άγρια επιθυμία που εντρυφεί στις ψυχές των ανθρώπων όσον αφορά το ταξίδι ανεξαρτήτως αν μερικές φορές πληρώνει κανείς αδρά το τίμημα της φυγής. Όταν αφήνεις κάτι, κάτι οπωσδήποτες θα χάσεις αλλά πρέπει να προχωράς. 

Έτσι κι εγώ είμαι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι. Ταξιδεύω συχνά, γεμίζω εικόνες και μουσικές κι αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου.

-Ποια είναι η αγαπημένη σου πόλη και γιατί;

Δεν νομίζω πως θα πρωτοτυπήσω αλλά η αγαπημένη μου πόλη είναι η Ρώμη. Γιατί συνδυάζει κουλτούρα και ομορφιά. Η Ιταλία είναι μια χώρα που αγαπώ ιδιαίτερα και λόγω της μεγάλης παράδοσης στην όπερα με τους μεγάλους κλασσικούς μουσουργούς αλλά και τους νεώτερους εξαιρετικά ταλαντούχους στην τέχνη της μελωδίας. Επίσης με γοητεύει και ο ιταλικός κινηματογράφος. Σε μια σχετικά πρόσφατη ταινία «Η Τέλεια Ομορφιά», ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι στα μυστικά της Αιώνιας Πόλης και στις κλασικές εικόνες του σκηνοθέτη της Φεντερίκο Φελίνι αποτυπώνεται και ο μεγάλος μου έρωτας για την Ρώμη.

 

 

Ian Ikon


Ο Ian Ikon (Γιάννης Οικονομίδης) δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής και της σύνθεσης αλλά και στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας.

Στη δισκογραφία έκανε την εμφάνισή του με το ψευδώνυμο Lunicon και ένα instrumental cd, με τίτλο “Μonths”.

Τον Νοέμβριο του 2012, κυκλοφόρησε από την Universal Music, το EP “Like a star”, με τον Craig Walker (πρώην τραγουδιστή των Archive) το οποίο υφολογικά κινείται στο χώρο της brit pop.

Το  ΕP περιλαμβάνει 5 τραγούδια τη μουσική των οποίων έγραψε ο Ian Ikon. Σ’ αυτό το pop rock EP συναντιέται η αισθητική και συνθετική άποψη του Ian Ikon με την λυρικότητα της φωνής του Craig Walker.

Tο 2014 o Ian Ikon παρουσιάζει την Νatalia Corvington με το τραγούδι “Everywhere I go” για το οποίο έγραψε την μουσική, τους στίχους και έκανε την παραγωγή. Το τραγούδι κυκλοφόρησε από την Εmi music.

Αρχές του 2015 ο Ιan Ikon συνεργάζεται με μια νέα τραγουδίστρια, την Afrodite, που κάνει το δισκογραφικό της ξεκίνημα με το τραγούδι “Τhe end of falling” σε στίχους και μουσική του ίδιου.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 συνεργάζεται με την τραγουδίστρια των Νouvelle Vague Marina Celeste

γράφοντας μουσική και στίχους για το τραγούδι “Supersonic love” το οποίο και τοποθετήθηκε ως ένα από τα 20 καλύτερα του μήνα Οκτωβριος 2015 από τον σταθμό En Lefko.

Mε την νέα τραγουδίστρια Irene δουλεύει ένα νέο υλικό τραγουδιών με αναφορές στην soul pop, soul reggae, funk και blues. Tο τραγούδι “Like a rainbow” είναι το πρώτο single σε μουσική και στίχους του ίδιου και κυκλοφορεί από την Minos Emi. Το τραγούδι αυτό συμμετέχει σε μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο το “ΝOW 2016 – That’s what I call music“, ένα διπλό άλμπουμ που υπογράφουν η Minos Emi και η Feel records.

 

 

 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…