Newsroom

Newsroom

Αυτό ήταν το τεχνικό πρόβλημα που ρεζίλεψε τη ΝΔ σε όλο τον πλανήτη

Του Θοδωρή Λαπαναΐτη

ekloges 26

Του Θοδωρή Λαπαναΐτη

Η εταιρεία η οποία επελέγη με κριτήριο το ότι διέθετε την πιο φθηνή προσφορά δεν μπορούσε να ανεβάσει online ούτε τους εκλογικούς καταλόγους

Το κύριο τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στο σημερινό φιάσκο των εκλογών της ΝΔ είναι σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να τρέξει το πρόγραμμα (software) που διέθετε η συγκεκριμένη εταιρεία με βάση το οποίο θα υπήρχε online σύνδεση με τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να μην μπορέσει να ανέβει ηλεκτρονικά ο εκλογικός κατάλογος με βάση τον οποίο θα μπορούσε να ελέγχεται η διαδικασία και να αποφευχθούν διπλοψηφίες.

Το πρόβλημα αυτό στην έκτασή του φαίνεται πως διαπιστώθηκε χτες το μεσημέρι και έγινε πλήρως αντιληπτό το πρωί. Δόθηκε διορία στην εταιρεία να το διορθώσει μέχρι τις 9:30 κάτι που δεν έγινε κατορθωτό και έτσι οδηγήθηκαν στη λύση της αναβολής.

Σύμφωνα πάντως και με άλλες πηγές της ΝΔ εκτός αυτού παρελήφθησαν λιγότερα τερματικά από τα αντίστοιχα εκλογικά τμήματα και από αυτά που επιχειρήθηκε να εγκατασταθούν αρκετά δεν δούλεψαν.

Επιπλέον η διαδικασία ήταν διάτρητη καθώς από χτες προέκυψαν ανάγκες για δεκάδες αντικαταστάσεις μελών των νομαρχιακών εφορευτικών επιτροπών με αποτέλεσμα να υπάρχει και έλλειψη προσωπικού που θα διασφάλιζε τη διαδικασία.

Ερωτηματικά πάντως προκύπτουν για ποιο λόγο όλες οι πλευρές άφησαν να εξελιχθεί μέχρι σήμερα το ζήτημα των εκκρεμοτήτων με την εταιρεία καθώς δεν φαίνεται να έγινε πριν από την προηγούμενη Τετάρτη κανένας έλεγχος και καμία δοκιμή για το αν οι τεχνικές προδιαγραφές του online συστήματος της εταιρείας μπορούσαν να δουλέψουν στην πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Infosolution επιλέχθηκε μεταξύ τριών προσφορών που είχαν κατατεθεί για την ανάθεση του έργου η και μάλιστα κρίθηκε ως η πιο συμφέρουσα και οικονομικά και τεχνικά! Το συνολικό κόστος του έργου ήταν 400.000 ευρώ με βάση την προσφορά της συγκεκριμένης εταιρείας και δόθηκε προκαταβολή 45.000 ευρώ. Το 2009 η αντίστοιχη διαδικασία είχε κοστίσει 3-4 εκατομμύρια ευρώ!

Το θέμα της ευθύνης έχει μετατραπεί σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ της πλευράς Μειμαράκη που δείχνει ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την επιλογή της εταιρείας το γραμματέα της ΝΔ και πρόεδρο της ΚΕΦΕ Αντρέα Παπαμιμίκο, το γενικό διευθυντή του κόμματος Κώστα Τσιμάρα καθώς και την επιτροπή προμηθειών της ΝΔ που αποτελείται από υπαλλήλους του κόμματος. Η θιγόμενη πλευρά ανταπαντά ότι την ευθύνη της επιλογής της εταιρείας έχουν “οι τεχνικοί εκπρόσωποι των υποψηφίων που επέλεξαν την πιο συμφέρουσα προσφορά”.

Πηγή: news247.gr

Ρέντη: Πώς «έδεσε» η ΕΛΑΣ τους οργανωτές των επεισοδίων-Καυχιούνταν για τη δολοφονία (video)

ΡΕΝΤΗ Σύλληψη

Ρέντη: Πώς «έδεσε» η ΕΛΑΣ τους οργανωτές των επεισοδίων-Καυχιούνταν για τη δολοφονία (video)

Πώς δρούσαν οι χούλιγκαν που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και…

Καιρός: «Πέπλο» αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα – Άνεμοι τύπου Φοέν έως 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές

6098364

Καιρός: «Πέπλο» αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα – Άνεμοι τύπου Φοέν έως 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές

Τι είναι οι άνεμοι τύπου Φοέν οι οποίοι μαζί με την αφρικανική σκόνη θα κυριαρχήσουν…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

5616196

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

Η αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές» ενώ σημειώνει ότι και το δημοσίευμα που ακολούθησε…