Newsroom

Newsroom

Αφορολόγητο όριο μόνο με κάρτες από 1/1

Του Γιάννη Συμεωνίδη Την θέσπιση αφορολόγητου ορίου αποκλειστικώς με τη χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, γενικότερα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, από την…

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Την θέσπιση αφορολόγητου ορίου αποκλειστικώς με τη χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, γενικότερα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, από την 1η Ιανουαρίου 2016 εξήγγειλε ως στόχο ο Τρύφωνας Αλεξιάδης από το βήμα της ημερίδας για τον «αφορολόγητο οικογενειακό προϋπολογισμό» που διοργάνωσαν το Τμήμα Κοινωνικής Οικονομίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας κι ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Κοινωνικής Οικονομίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι σήμερα επιβαρύνονται οι συνεπείς φορολογούμενοι και πως η έμμεση φορολογία είναι πολύ μεγάλη, ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υποστήριξε πως οι 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» των κόκκινων δανείων, μολονότι από τα 42 δισεκατομμύρια ευρώ των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων οφείλουν μόνο τα 7 δισεκατομμύρια και τα υπόλοιπα χρωστούν μεγάλες επιχειρήσεις.

Το ίδιο, κατά τον κ. Χατζηθεοδοσίου, ισχύει και για το 55% των συνεπών επιχειρηματιών,  το οποίο πληρώνει και για το υπόλοιπο 45%.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…