Newsroom

Newsroom

Η ξαφνική τυφλότητα της βουλευτού Σαλτάρη του ΣΥΡΙΖΑ

Στις αρχές Οκτωβρίου, το HOT DOC κυκλοφόρησε με μια μεγάλη αποκάλυψη που αφορούσε τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) στο νομό Ηλείας.

saltari 0

Στις αρχές Οκτωβρίου, το HOT DOC κυκλοφόρησε με μια μεγάλη αποκάλυψη που αφορούσε τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) στο νομό Ηλείας.

Οκτώ ΚΕΚ εμφανίζονταν να παίρνουν 22 περίπου εκατομμύρια. Ποσό που όπως σωστά είχαμε αναρωτηθεί, αν πραγματικά πήγαινε στο να καταρτιστούν στο Νομό, θα είχε μια άλλη μορφή. Για τα ΚΕΚ τα οποία φαίνεται να έχουν ιδιοκτήτες τους τοπικούς μιντιάρχες και τους συγγενείς τους, υπάρχουν μάλιστα και καταγγελίες και εξώδικα καταρτιζόμενων σε αυτά πως πρόκειται για προγράμματα που δεν πληρώθηκαν και συνεπώς κάποιοι τσέπωσαν τα κονδύλια «κατάρτισης».

Τα οκτώ ΚΕΚ όπως έγραφε το HOT DOC ήταν τα ΚΕΚ KONSUL AE (είχε λάβει 4.761.389 ευρώ) και ανήκε στον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Λεβέντη το οποίο είχε ίδια διεύθυνση με ένα άλλο ΚΕΚ, το HONESTY ΕΠΕ το οποίο ανήκε στον εκδότη Λεωνίδα Βαρουξή (είχε λάβει 3.205.889 ευρώ). Το ΚΕΚ ΕΡΕΙΣΜΑ με νόμιμο εκπρόσωπο τον γιο του εκδότη Βαρουξή, Λευτέρη Βαρουξή (είχε λάβει 1.423.829). Οι Λευτέρης Βαρουξής και Κ. Λεβέντης εμφανίζονται και στο «Διαβαλκανικό Κέντρο δια βίου μάθησης» το οποίο έχει λάβει άλλα 2.391.545 ευρώ. Το ΚΕΚ ενός άλλου τοπικού εκδότη, το ΚΕΚ Ολυμπιακή Εκπαιδευτική έχει λάβει 3.482.630 ευρώ. Το ΚΕΚ ΣΕΛΕΚΤΙΚΑ έλαβε 1.844.372 ευρώ, το ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ 2.235.077 ευρώ, το ΗΛΕΙΑΚΟ ΚΕΚ 1.539.280 ευρώ και το ΚΕΚ ΜΑΝΩΛΑ 2.983.639 ευρώ

Μετά το δημοσίευμα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηλείας, θεώρησε πως το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει μέσω Βουλής να ενημερωθεί η κοινή γνώμη . Μερικοί παράγοντες του νομού και εκδότες, σχετιζόμενοι μάλιστα μεταξύ τους μέσω κοινών διευθύνσεων και δραστηριοτήτων είχαν πάρει 22 εκατομμύρια. Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ με ομόφωνη απόφασή της ζήτησε από τους τρεις βουλευτές του κόμματος να καταθέσουν Ερώτηση στη Βουλή για να αποκαλυφθεί αν πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς στο νομό. Στο αίτημα αυτό της νομαρχιακής απάντησε η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη η οποία με επιστολή της στα μέλη της Νομαρχιακής ενημερώνει πως:

«για το θέμα των ΚΕΚ που έλαβα ως προσχέδιο Ερώτησης, θα ήθελα να διευκρινήσω ότι κατ αρχάς δεν μπορούμε να καταθέσουμε Ερώτηση επικαλούμενοι μόνο δημοσιεύματα. Απορρίπτεται από τη Γραμματεία πάραυτα. Ούτε μπορούμε να την καταθέσουμε ως ΑΚΕ-αίτηση κατάθεσης εγγράφων. Εάν υπήρχε η καταγγελία των εργαζομένων ήταν διαφορετικά. Τα επισυναπτόμενα μόνο σε περίπτωση επίκαιρης μπορούν να κατατεθούν στο Προεδρείο για ενισχύσουν το θέμα. Εδώ όμως στην περίπτωσή μας δεν έχουμε καθόλου στοιχεία και στην ουσία θέμα. Μόνο ερωτήματα. Ποιά είναι αυτά τα 8 ΚΕΚ; Γενικώς και αορίστως. Δεν ξέρουμε τίποτα για ένα π.χ πρόγραμμα, ονομασία, κωδικό, τι χρηματοδότηση πήραν οι απασχολούμενοι, οι καθηγητές, πώς γινόταν η επιλογή. Τόσα χρόνια στον Πύργο κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα.»

Έχει ενδιαφέρον η απάντηση της κυρίας Σαλτάρη και κυρίως η επιλεκτική τυφλότητά της. Δεν είναι κακό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να φιγουράρει συνεχώς στις εφημερίδες των εκδοτών που ταυτόχρονα έχουν εισπράξει και κάτι δεκάδες εκατομμύρια από το Δημόσιο, αλλά είναι κακό να παθαίνει τύφλωση, κώφωση και αμνησία όταν μπαίνει το θέμα διερεύνησης  σκανδάλου στα πλαίσια των καθηκόντων της. Έχουμε και λέμε λοιπόν

1. Το δημοσίευμα δεν είναι αόριστο. Είναι απολύτως συγκεκριμένο και μάλιστα με ακρίβεια λεπτού του ευρώ για όσα έχουν εισπράξει τα 8 ΚΕΚ.

2. Τα 8 ΚΕΚ επίσης δεν είναι αόριστα, αντιθέτως καταγράφονται όπως άλλωστε και οι ιδιοκτήτες τους. Φαντάζομαι τα διάβασε τα στοιχεία η κυρία Σαλτάρη. Αναρωτιέμαι μήπως τη θεωρία της περί αοριστίας τη γεννά ακριβώς η πλήρης και συγκεκριμένη καταγραφή των συμφερόντων πίσω από όλα αυτά. Πώς ξαφνικά τυφλώθηκε η κυρία Σαλτάρη και δεν είδε τα ονόματα των ΚΕΚ, τα τεράστια ποσά και κυρίως τους ιδιοκτήτες-εκδότες-παράγοντες;

3.  Το δημοσίευμα δεν γράφει πραγματικά κωδικούς ή κριτήρια επιλογής και γι αυτό καλό θα ήταν να τα ρωτήσει αυτά στη Βουλή. Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του βουλευτή ο οποίος παίρνει ερεθίσματα από τον Τύπο και την κοινωνία

4. Είναι ψέματα πως οι βουλευτές δεν ρωτάνε με βάση δημοσιεύματα. Πάνω από τις μισές ερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή γίνονται με αφορμή δημοσιεύματα. Και εισαγγελικές έρευνες ακόμη. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος αποκαλύπτει την αλήθεια ή όχι του δημοσιεύματος. Η κυρία Σαλτάρη δεν ενδιαφέρεται να τη μάθει;

5. Είναι επίσης ψέματα πως οι ερωτήσεις απορρίπτονται από το Προεδρείο και τη Γραμματεία. Η Γραμματεία έχει καθαρά συντονιστικό ρόλο. Αν ισχύουν όσα γράφει η Σαλτάρη, τότε η Κοινοβουλευτική λειτουργία είναι αντισυνταγματική αφού το Σύνταγμα ορίζει πως ο βουλευτής ερωτά απρόσκοπτα και για όσα θεωρεί αναγκαία τους αρμόδιους Υπουργούς. Να υποθέσουμε πως στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η δράση του βουλευτή μπαίνει σε λογοκρισία;

6. Αν η κυρία Σαλτάρη είχε απορίες και αμφιβολίες αλλά πραγματικό ενδιαφέρον και όχι διάθεση συγκάλυψης, μπορούσε να μας ζητήσει όλα τα στοιχεία όπως έχουν κάνει συνάδελφοί της από όλα τα κόμματα. Θα της δίναμε μάλιστα και το τηλέφωνο του κυβερνητικού παράγοντα που μας έδωσε το θέμα για να την ενημερώσει απευθείας.

7. Η κυρία Σαλτάρη υποστηρίζει πως στον Πύργο δεν έχει ακουστεί τίποτα. Επιμένει με διάφορα επιχειρήματα στους συντρόφους της, όχι και τόσο κοινοβουλευτικά και συντροφικά να πείσει πως δεν υπάρχει θέμα. Είναι ενδιαφέρουσα και η κώφωσή της εκτός από την τύφλωση αφού ο Πύργος όχι μόνο βοά αλλά υπάρχουν και ένδικες ενέργειες ανθρώπων που φοίτησαν στα ΚΕΚ, όπως επίσης δημοσιεύει το HOT DOC

Το 2013 άλλωστε όπως βλέπουμε στο διαδίκτυο η κυρία Σαλτάρη όχι μόνο γνωρίζει για τα προβλήματα των ΚΕΚ, αλλά έχει κάνει και ερώτηση για όσους παρακολούθησαν τα προγράμματα του ΚΕΚ ΜΑΝΩΛΑ  (ενός από τα 8 ΚΕΚ) και είναι απλήρωτοι. Φαντάζομαι πως την ερώτηση αυτή την έκανε για το πρόβλημα μη καταβολής χρημάτων στους διδασκόμενους και όχι για να εκταμιευτεί το ποσό που καθυστερούσε για τον ιδιοκτήτη των ΚΕΚ.

Και αφού τελειώσαμε με τα προβλήματα όρασης και ακοής της βουλευτού, τα οποία φαντάζομαι πως βοηθάμε να ανασταλούν, να κάνω και μια ερώτηση με καλή πρόθεση σε ένα δημόσιο πρόσωπο που είναι υποχρεωμένο να απαντά:

Κυρία Σαλτάρη έχετε άδεια για να διδάσκετε σε ΚΕΚ ως κεραμίστρια. Έχετε διδάξει ως καθηγητής σε ΚΕΚ του Πύργου στο παρελθόν και σε ποιά; Είναι τα ΚΕΚ των καταγγελλόμενων ως πρωταγωνιστών του πιθανού σκανδάλου; Δεν χρειάζεται να μας πείτε κωδικούς και προγράμματα. Μας αρκεί ένα «ναι» ή ένα «όχι».

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.