Πιο αυστηροί οι όροι των 100 δόσεων "για να μη συμφέρει να χρωστάς στο Δημόσιο"

Ενιαίο επιτόκιο που θα κινείται περί το 5% για όλες τις κλίμακες δόσεων (12, 24, 36, 48, 60, 72 ή 100) προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε διόρθωση του υφιστάμενου νόμου που σύμφωνα με πηγή του υπουργείου, έκανε το να χρωστά κάποιος στο Δημόσιο πιο συμφέρον από το αναζητήσει τραπεζικό δανεισμό. Αν θεσμοθετηθεί αυτή η εξίσωση των διαφορετικών σήμερα επιτοκίων, θα υπάρξει σημαντική επιβάρυνση για τους περισσότερους φορολογούμενους που έχουν μπει στη ρύθμιση. Το πρωί της Πέμπτης ο Τρύφων Αλεξιάδης εξήγησε πως αναζητείται τρόπος προκειμένου η ρύθμιση να μην είναι τόσο "φιλική" σε όσους μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν τις οφειλές τους.

oikonomika1 0

Ενιαίο επιτόκιο που θα κινείται περί το 5% για όλες τις κλίμακες δόσεων (12, 24, 36, 48, 60, 72 ή 100) προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε διόρθωση του υφιστάμενου νόμου που σύμφωνα με πηγή του υπουργείου, έκανε το να χρωστά κάποιος στο Δημόσιο πιο συμφέρον από το αναζητήσει τραπεζικό δανεισμό. Αν θεσμοθετηθεί αυτή η εξίσωση των διαφορετικών σήμερα επιτοκίων, θα υπάρξει σημαντική επιβάρυνση για τους περισσότερους φορολογούμενους που έχουν μπει στη ρύθμιση. Το πρωί της Πέμπτης ο Τρύφων Αλεξιάδης εξήγησε πως αναζητείται τρόπος προκειμένου η ρύθμιση να μην είναι τόσο “φιλική” σε όσους μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι αν ο φορολογούμενος έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό και έχει 200.000 στην τράπεζα, «δεν μπορεί να πει ότι είμαι στις 100 δόσεις και θα πληρώνω τις 100 δόσεις» και πρόσθεσε ότι θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει το πλαίσιο, θέτοντας κριτήρια.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών με την οποία συνομίλησε το koutipandoras.gr, τόνισε πως στόχος της παρέμβασης που εξετάζεται θα είναι αφενός να τηρηθεί η συμφωνία με τους δανειστές που προβλέπει διαφοροποίηση του υφιστάμενου νόμου, αφετέρου να δοθούν αντικίνητρα ένταξης σε όσους μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ή να καλύψουν τις ανάγκες τους δανειζόμενοι από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Στο σχετικό δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” με τον τίτλο “Χαράτσι-σοκ σε όσους «μπήκαν» στις 100 δόσεις”, αναφέρεται πως μόνο όσοι είναι στην πάγια ρύθμιση με τις 12 μόνο δόσεις ωφελούνται με μείωση δόσης από 3 ως 70 ευρώ, ενώ μπαίνει τέλος στις άτοκες δόσεις για όσους ρύθμισαν χρέη ως 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πλέον, οι εν λόγω οφειλέτες, για να διατηρήσουν την απαλλαγή και να μην επιβαρυνθούν με επιτόκιο 5,05% από εδώ και πέρα, εφόσον χρωστούν στα Ταμεία, θα πρέπει εντός 7 ημερών (μέχρι 14 Οκτωβρίου), να πάνε στο Ταμείο τους με τα εκκαθαριστικά της εφορίας και να αποδείξουν ότι χρωστούν τα μισά και πλέον από τα εισοδήματα που δήλωσαν και δεν έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή ένας οφειλέτης που έχει κύρια οφειλή χωρίς τις προσαυξήσεις ως 5.000 ευρώ, να αποδείξει βάσει εκκαθαριστικού ότι το εισόδημά του είναι μέχρι 9.999,99 ευρώ και τα ακίνητα που έχει δηλώσει στο Ε9 (αν έχει) δεν είναι πάνω από 150.000 ευρώ. Διαφορετικά, πάντα σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” οι δόσεις δεν 
θα είναι άτοκες αλλά έντοκες με 5,05% και με μηνιαία επιβάρυνση ως 11,36 ευρώ.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.