Μπουκάλι με νερό πέταξε η μητέρα του Φύσσα στον Ρουπακιά – "Αυτό για με θυμάσαι"

Μπουκάλι με νερό πέταξε στον Γιώργο Ρουπακιά η Μάγδα Φύσσα ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο. «Αυτό από εμένα για να με θυμάσαι» είπε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσα. Λίγα λεπτά αργότερα, μέλος του ακροατηρίου βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας «Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια!».

diki

Μπουκάλι με νερό πέταξε στον Γιώργο Ρουπακιά η Μάγδα Φύσσα ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο. «Αυτό από εμένα για να με θυμάσαι» είπε η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσα. Λίγα λεπτά αργότερα, μέλος του ακροατηρίου βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας «Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια!».

Ολοκληρώθηκε και η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης.

 

Το «κατηγορώ» της μάνας του Παύλου

«Ήρθαν στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Υπάρχει έξω μια εγκληματική οργάνωση, η Χ.Α. η οποία βρίσκεται στο κοινοβούλιο».

Αυτό είπε η Μάγδα Φύσσα, συνεχίζοντας για δεύτερη μέρα την κατάθεσή της, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 

Η μητέρα του Παύλου χαρακτήρισε τη Χ.Α. «εγκληματική οργάνωση και τα μέλη της απόγονους των δωσιλόγων της κατοχής και των ταγμάτων ασφαλείας της εποχής εκείνης» και αναφέρθηκε σε πρόσφατη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου στις 17 Σεπτεμβρίου στην οποία ανέφερε, όπως είπε η μάρτυρας «είμαστε η σπορά των ηττημένων του ‘45».

Απαντώντας στις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, επεσήμανε ότι η παρέα του παιδιού της το μοιραίο βράδυ ήταν άοπλοι.

«Δεν είχαν ούτε ρόπαλα ούτε τίποτα. Είναι αυτονόητο», είπε η μάρτυρας.

Ο σχετικός διάλογος: 

Συνήγορος Πολιτικής αγωγής: Οι επιθέσεις, λέτε, ήταν οργανωμένες από τα Τάγματα Εφόδου. Τι εννοείτε;

Μάγδα Φύσσα: Οργανωμένες μετά από εντολές. Φοράνε τα ίδια μαύρα ρούχα. Μπότες. Πάντα με οπλισμό, ρόπαλα ή ό,τι άλλο. Με γάντια σιδερένια. Και συγκροτημένα έκαναν επιθέσεις. Τους ενοχλούσαν μετανάστες, αντιφασίστες και άλλοι. Αυτοί είχαν ξεκαθαρίσει πριν γίνει η δολοφονία του παιδιού μου πως θα «καθαρίσουν» το Πέραμα και επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ.

 

«Ήταν γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο Ρουπακιάς»

Με εντολή του βουλευτή Ιωάννη Λαγού έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε η μητέρα του, Μάγδα, η οποία έκανε λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά από την αστυνομία κατά τις πρώτες ώρες της σύλληψής του.

Όπως σημείωσε η ίδια, «ήταν γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Ρουπακιάς».

 

«Κάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα σε μας»

Η κ. Φύσσα μίλησε για ιεραρχία που φθάνει έως τη γνώση της δολοφονίας από τον επικεφαλής της Χ.Α. Νίκο Μιχαλολιάκο ενώ έκανε λόγο και για συντονισμένες απειλές από χρυσαυγίτες, αναφερόμενη ακόμα και σε ξυλοδαρμούς φίλων του δολοφονηθέντος.

«Δεν ήταν 50 ημέρες από τη δολοφονία του παιδιού μου, που τάγμα εφόδου βεβήλωσε το μνημείο του… Υποχρέωναν τους πολίτες να παίρνουν και τα φυλλάδια τους», είπε η μητέρα του Παύλου και πρόσθεσε:

«Περνάνε μπροστά από το σπίτι μας με μηχανές, κάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα σε μας και στους δικηγόρους, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό…».

«Απειλούν μάρτυρες. Δύο τους έστειλαν στο νοσοκομείο με το που ξεκίνησε το δικαστήριο. Τους είδαν που έρχονταν και τους ρώτησαν “που πάτε;”, όταν τους ρώτησαν “γιατί;” και είπαν “είμαστε μάρτυρες”, τους πλάκωσαν στο ξύλο. Tο ένα παιδί έχει πρόβλημα το πόδι του», ανέφερε.

Αναφερόμενη στον Παύλο, η Μάγδα Φύσσα είπε: «Ο γιος μου ήταν “καθαρός”, δεν είχε ένταξη. Τα όπλα του ήταν τα τραγούδια του. Με αυτά εκφραζόταν. Είχε δράση για τους άστεγους και τους απόκληρους. Τον ήξεραν πολλοί, ήταν αναγνωρίσιμος. Στόχος του ήταν τα παιδιά να μην χάνουν το δρόμο τους».

Νωρίτερα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων της για προβολή βίντεο από το αρχείο του Γιώργου Πατέλη, κατηγορουμένου στην υπόθεση, καθώς η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το υλικό αυτό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

 

ΦΩΤΟ:  (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Πηγή: Real.gr

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…