Γηροκομείο Αθηνών: Συγκάλεσε και… ανέβαλε έκτακτο Δ.Σ ο Μπούμπας, μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC – Συγγενείς υπαλλήλου έμεναν "τσάμπα"

Του Νίκου Σπυρόπουλου

girokomeio athinon

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Την απόφαση να αναβάλει το προγραμματισμένο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με κεντρικό θέμα τη «λήψη αποφάσεων» των όσων αποκαλύπτει για το Γηροκομείο Αθηνών το HOT DOC που κυκλοφορεί, έλαβε έπειτα από έντονες πιέσεις, ο πρόεδρός του, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με καταγγελία μέλους του Δ.Σ που έχει στη διάθεσή του το koutipandoras.gr, συγγενείς υπαλλήλου της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών, φέρεται να διέμεναν «χωρίς νόμιμη αιτία» σε ακίνητο του Γηροκομείου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχιμανδρίτη Μπούμπα στο δημοσίευμα του τεύχους 85 του HOT DOC για τα πεπραγμένα της επί πολλών ετών κακοδιαχείρισης του ιδρύματος τόσο από τον ίδιο όσο και από φίλα προσκείμενων κύκλων σε αυτόν. Μια κακοδιαχείριση που μεταφράζεται σήμερα σε χρέη άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου μετά το «θόρυβο» που προκλήθηκε από το ρεπορτάζ, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών. Όπως αναφέρεται στην  Ημερήσια Διάταξη, ως πρώτο θέμα της συνεδρίασης τέθηκε η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων των όσων αναφέρει το HOT DOC για το Γηροκομείο.

Υπνεθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης του Γηροκομείου από τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, κατόπιν σχετικής εντολής της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, ο δεύτερος άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων σε βάρος του προέδρου του Δ.Σ της ΕΕΑ, πατέρα Προκόπιου καθώς δυο μελών, του Αντώνη Διονυσόπουλου και του Μανώλη Γρινιεζάκη.

Ειδικότερα, τα δύο θέματα της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ ήταν τα εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Δημοσίευμα περιοδικού HOT DOC σχετικά με όσα αφορούν το Γηροκομείο και τη λειτουργία του. Συζήτηση – Λήψη αποφάσεων σύμφωνα με όσα ορίζονται από το καταστατικό της Ε.Ε.Α

ΘΕΜΑ 2ο: Ανακοινώσεις.

Η υπ’ αριθμ. 1283 Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 6η Οκτωβρίου, αναβλήθηκε όμως, κατόπιν εντόνων πιέσεων μελών του Δ.Σ.

Όπως σημειώνουν κύκλοι του Γηροκομείου Αθηνών στο koutipandoras.gr, η «λήψη αποφάσεων» δεν είχε να κάνει με το πως πρέπει να αντιδράσει η διοίκηση του Γηροκομείου στα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, προκειμένου να τα αντιμετωπίσει.

Στόχος και σκοπός, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, ήταν να… «τιμωρηθεί» όποιος ή όποια αποκάλυψε τα νέα στοιχεία που προστίθενται στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

Δηλαδή, μια έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται για να «συμμορφωθεί» όποιος-α δημοσιοποίησε τα προβλήματα – απόρροιας της δεινούς οικονομικής κατάστασης του ιδρύματος εξαιτίας της επί πολλών ετών κακοδιαχείρισης – και όχι για να βρεθεί λύση σε αυτά ή ακόμα και να καταγγελθούν οι υπεύθυνοι.

Αφού έγινε γνωστή η εν λόγω πρόθεση της Διοίκησης, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από διάφορα μέλη του Δ.Σ. Αντιδράσεις που τελικά «ανάγκασαν» τον αρχιμανδρίτη να αναβάλει «μέχρι νεωτέρας» την έκτακτη συνεδρίαση.

 

 

 

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου, πατέρας Προκόπιος Μπούμπας

 

Έμεναν… «τσάμπα» σε ακίνητο του Γηροκομείου

Στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων του HOT DOC για το Γηροκομείο, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα σκανδαλώδες συμβάν.

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία (24 Σεπτεμβρίου 2015) της πρώην συμβούλου – ταμία του Δ.Σ της ΕΕΑ, Πολυξένης Πραστάκου, «κατά βάσιμες πληροφορίες σε ακίνητο (ακίνητα;) ιδιοκτησίας της Ε.Ε.Α  που ανήκουν στο κληροδότημα Παλαιογενίδη επί της οδού  Λυκούργου 64 και Λεύκης 14, Ν. Ιωνία (κωδικός ακινήτου 361) είναι εγκατεστημένα άτομα συγγενικά υπαλλήλου της Ε.Ε.Α. χωρίς νόμιμη αιτία».

Να σημειωθεί, ότι όπως αποκαλύπτει το HOT DOC που κυκλοφορεί, η Νομική Υπηρεσία της ΕΕΑ, σε έγγραφό της, υπογραμμίζει ότι προβαίνει κατόπιν προφορικών εντολών αλλά και οδηγιών από τον ίδιο τον Προκόπιο Μπούμπα, στη σύνταξη μισθωτηρίων, χωρίς να της δίνονται «ούτε οι αιτήσεις των υποψηφίων μισθωτών, ούτε τα πρακτικά του ΔΣ της εταιρίας».

Μάλιστα, εδώ και περίπου έξι μήνες έχει μπει λουκέτο στην υπηρεσία ακινήτων της ΕΕΑ, δηλαδή της αρμόδιας υπηρεσίας του ιδρύματος για τη διαχείριση των ακινήτων του. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Με «διαταγές» Μπούμπα φτιάχνονται συμβόλαια χωρίς να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο και το καταστατικό της ΕΕΑ, διαδικασίες.

Η καταγγελία έχει ήδη κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της ΕΕΑ, τον διευθυντή της ΕΕΑ, Κωνσταντίνο Κεραμίδα καθώς και στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη (στα χέρια του οποίου βρίσκεται η δικογραφία της υπόθεσης του Γηροκομείου), τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιτζή αλλά και τον Δήμο Αθηναίων, ως εποπτεύουσας αρχής.

 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.