Newsroom

Newsroom

Υποδιευθυντής ΤΕΕ πλαστογράφησε έγγραφα για να πάρει απολυτήριο η γυναίκα του

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 3416/2015 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση υποδιευθυντή Τεχνικού Επαγγελματικού…

ste 32

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 3416/2015 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση υποδιευθυντή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) της Αθήνας, που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία τέθηκε σε οριστική απόλυση. 

Συγκεκριμένα, υποδιευθυντής ΤΕΕ της Αθήνας -εκμεταλλευόμενος τη θέση του, όπως αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- μεθόδευσε και πέτυχε να εξαφανίσει τόσο τις καταστάσεις δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και του Β΄ τετραμήνου του διδακτικού έτους 2001-2002 του τμήματος Κομμωτικής που είχε συντάξει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος, όσο και την κατάσταση απολυμένων του ίδιου σχολικού έτους του τμήματος Κομμωτικής.

Μετά την εξαφάνιση των καταστάσεων αυτών, κατασκεύασε δύο νέες καταστάσεις δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και του Β΄ τετραμήνου, στις οποίες συμπεριέλαβε το όνομα της γυναίκας του.   Στις πλαστές αυτές καταστάσεις η γυναίκα του εμφανιζόταν ως φοιτήτρια που δικαιολογεί τις απουσίες της και τις αντικατέστησε με τις πραγματικές καταστάσεις που είχε παραδώσει ο υπεύθυνος καθηγητής.   Στη συνέχεια κατασκεύασε μια άλλη νέα κατάσταση απολυομένων του επίμαχου σχολικού έτους, στην οποία συμπεριλαμβανόταν η γυναίκα του και την πλαστή κατάσταση απολυομένων την αντικατέστησε με την αυθεντική.

Έτσι, η γυναίκα του έλαβε απολυτήριο από το τμήμα Κομμωτικής κατά τη σχολική περίοδο 2001-2002. Στη συνέχεια με τελεσίδική απόφαση του Αρείου Πάγου ο υποδιευθυντής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.   Ακολούθησε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης για τα αδικήματα «της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός υπηρεσίας».  

Ο υποδιευθυντής του ΤΕΕ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε, επικαλούμενος τυπικούς λόγους, όπως είναι η νομιμότητα μαρτυρικών καταθέσεων, κ.λπ.   Τέλος, το ΣτΕ ομόφωνα, με την υπ΄ αριθμ. 3416/2015 απόφασή του, απέρριψε την προσφυγή του εκπαιδευτικού, κρίνοντας ότι «ενόψει της βαρύτητας των παραπτωμάτων και των περιστάσεων τέλεσης τους, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ποινή της οριστικής παύσης».

Πηγή: ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…