Newsroom

Newsroom

Νίκη πρωτιάς για ΠΑΟ στην Ξάνθη (δείτε βίντεο)

Χάρη στο πρώτο γκολ του Ράσμους Τελάντερ με την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός έφυγε με σπουδαίο διπλό από τη δύσκολη…

telader 0

Χάρη στο πρώτο γκολ του Ράσμους Τελάντερ με την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός έφυγε με σπουδαίο διπλό από τη δύσκολη έδρα της Ξάνθης, επικρατώντας με 1-0. Μια νίκη που ανεβάζει έστω και προσωρινά το “τριφύλλι” στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό.

Το κλασσικό 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου για το ματς στην Ξάνθη. Αντίθετα ο Ράζβαν Λουτσέσκου συνέχισε με το 4-2-3-1 και έχοντας τον Μανώλη Παπαστεριανό συνεχώς πάνω στον Ζέκα, σε μια προσπάθεια να “μπλοκάρει” την ανάπτυξη των “πρασίνων”. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε πως αυτό που είχαν κύριο στόχο και οι δύο προπονητές ήταν το μηδέν στην άμυνα.

Οι γηπεδούχοι κάλυπταν σωστά τους χώρους, χωρίς να επιτρέπουν στο “τριφύλλι” να πατήσει περιοχή. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας σημειώθηκε στο 31ο λεπτό. Ο Ατζαγκούν βρήκε υπέροχα τον Καλτσά, εκείνος μπήκε στην περιοχή όμως το γύρισμά του ήταν τραγικό. Η καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος ανήκε στον Παναθηναϊκό και είχε για δράστη της τον Αμπέντ. Ο μεσοεπιθετικός του “τριφυλλιού” εκτέλεσε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Ξάνθης, όμως ο Τσέναμο ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα είχε την ατυχία να “χάσει” με τραυματισμό τον Ταυλαρίδη, τη θέση του οποίου πήρε ο Σάντσεθ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 66ο λεπτό για να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Γουάλας βρήκε με όμορφη σέντρα τον Βασιλακάκη στην περιοχή, εκείνος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Στιλ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι “πράσινοι” απάντησαν με την κεφαλιά του Τελάντερ δύο λεπτά αργότερα, όμως ο διαιτητής Βοσκάκης έκοψε τη φάση ως οφ-σάιντ. Βάσει του ριπλέι όμως το σφύριγμα ήταν λάθος.

Στο 73′ ο ορεξάτος Καρέλης που πέρασε στο ματς ως αλλαγή πήρε τη μπάλα από τον Αμπέντ, έπιασε το σουτ στην κίνηση όμως είδε τον Τσενάμο να αποκρούει στη γωνία του. Κι ενώ όλα έδειχναν πως δεν θα υπάρξει νικητής στο ματς, ήρθε ο πολύ καλός Ράσμους Τελάντερ και με δυνατή κεφαλιά στο 82′ άνοιξε το σκορ στα “Πηγάδια”. Το πρώτο γκολ του Δανού με την πράσινη φανέλα ήταν κι αυτό που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό στη δύσκολη έδρα της Ξάνθης.

MVP

Την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Ράσμους Τελάντερ. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε και χάρισε τελικά τη νίκη, αλλά η συνολική παρουσία του Δανού αμυντικού στο ματς που πρόσφερε εγγύηση στα μετόπισθεν.

Αδύναμος Κρίκος

Βασιλακάκης και Ερέα έχασαν τελείως τον Τελάντερ στο 83ο λεπτό, στη φάση που έκρινε την αναμέτρηση.

Σχόλιο

Σπουδαία νίκη ήταν αυτή που πήρε στα “Πηγάδια” ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο από βαθμολογική άποψη, αλλά κυρίως από ψυχολογική. Μια νίκη κόντρα σε μία ομάδα που είχε να τη νικήσει στην έδρα της από το 2012 και που στις δύο τελευταίες φορές που την αντιμετώπισε εκτός στο πρωτάθλημα ηττήθηκε με 4-2 και 3-1.

Ο Γιάννης Αναστασίου που ήταν υπό πίεση όλες αυτές της μέρες, πήρε πίστωση χρόνου και ήταν λογικός ο έξαλλος πανηγυρισμός του στο γκολ του Τελάντερ. Οι “πράσινοι” συνολικά ήταν καλύτεροι από την Ξάνθη, η οποία είχε αποκλειστικό στόχο να καταστρέψει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κι όχι τόσο να φτιάξει η ίδια φάσεις. Πολύ καλή εμφάνιση από τους περισσότερους παίκτες του “τριφυλλιού” που αν και το ματς εξελισσόταν δύσκολα, δεν το έβαλαν κάτω. Ο μοναδικός που υστέρησε ήταν ο Μαρινάκης, ο οποίος είχε προβλήματα στην δεξιά πλευρά.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος (86′ Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ερεα, Φλίσκας, Καπετάνος (63′ Κρίστοφερ), Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57′ Μπαξεβανίδης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ταυλαρίδης (63′ Σάντσεθ), Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν, Καλτσάς (59′ Καρέλης), Μπεργκ.

Πηγή: contra.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…