Newsroom

Newsroom

Δείτε LIVE το ντιμπέιτ και όλα τα παραλειπόμενα στο koutipandoras.gr

Ζωντανά αλλά και με όλα τα παραπολιτικά και παραλειπόμενα το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015. Δείτε με χρονολογική σειρά ό, τι λέγεται και γίνεται κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας.

debate 6

Ζωντανά αλλά και με όλα τα παραπολιτικά και παραλειπόμενα το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015. Δείτε με χρονολογική σειρά ό, τι λέγεται και γίνεται κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας.

LIVE: 

00:11 Το ντιμπέιτ ολοκληρώθηκε

Ελεύθερες τοποθετήσεις των αρχηγών

00:10 Τσίπρας: Στις 25 Ιανουαρίου αναλάβαμε την προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από τη μέγγενη της επιτροπείας. Δώσαμε στιγμές ανάσας και ανάτασης στο λαό. Την κρίσιμη στιγμή βάλαμε το λαό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για να φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία. Οι μάχες είναι μπροστά μας, γιατί τώρα είναι η ευκαιρία να ξεμπερδεύουμε με το παλιό για να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα με προκοπή και ισότητα. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω.

00:06 Μεϊμαράκης: Να φήσουν οι πολίτες την ψήφο διαμαρτυρίας. Αυτή έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία. Το πληρώσαμε ακριβά. Η παράταξη του μεσαίου δρόμου. Συνεχίζω να δικηγορώ, είμαι κάτω στο πεζοδρόμιο, στην πιάτσα. Για να φτάσουμε στα εισοδήματα του 09′ πρέπει να γίνουν 100 δισ. ιδιωτικές επενδύσεις. Και με δική μας ευθύνη χάθηκαν εισοδήματα.

00:04 Λαφαζάνης: Πρώτη φορά σοβαρά δεν σημαίνει τρίτο μνημόνιο. Το δίλημμα είναι μνημόνιο – αντιμνημόνιο. Καταστροφή του αγροτικού κόσμου και των συνταξιούχων. Ξεπούλημα των δύο μεγάλών λιμανιών της χώρας. Χούντα της τρόικα. Επιλογή της χώρας είναι το μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, κυρίως από τη νεολαία. Υπάρχει εναλλακτική λύση. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι στη δημοκρατία. 

00:03 Θεοδωράκης: Πρώτη φορά στα σοβαρά. Το κάνουμε πράξη. Με το ψηφοδέλτιο Επικραατείας του Ποταμιού που δεν παίρνει καμία αρνητική κριτική. Δεν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα. Τους έχουμε πληρώσει ακριβά και πρέπει να αλλάξουμε ρότα. Μικρό υπουργικό σχήμα. Να κοιτάξουμε τη διαφθορά και την Παιδεία. 

00:01 Κουτσούμπας: Απευθυνόμαστε στο λαό μας που έφυγε από Νδ και ΠΑΣΟΚ και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ. Τους λέμε να μη γυρίσουν στα παλιά τους κόμματα. Σε όσους ψήφισαν παλιότερα το ΚΚΕ να το κάνουν πάλι δυνατό. Οι κοκορομαχίες δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχει κυβέρνηση. Δυνατό ΚΚΕ για τη λύση στο δ΄ρομο της ανατροπής. 

23:59 Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν την εποχή των μνημονίων. Στηρίξαμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς που όμως δεν είχε σχέση με σκάνδαλα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάρισαν τα δάνεια της ΑΤΕ. Υπογράψαμε τη συμφωνία για να μη γίνει η Ελλάδα αποθήκη ανθρώπων. Πήραμε πίσω το εθνικό δίκαιο και υπάρχει ελπίδα. 

23:54 Γεννηματά: Ξέρω τί θα πει οικογένεια γιατί είμαι μητέρα. Να αντιμετωπίσουμε τη χώρα σαν τη δική μας οικογένεια. Όπως στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, να συνεργαστούμε. “Σας καλώ να δεσμευτούμε όλοι” είπε απευθυνόμενοι στους υπόλοιπους. Να καταργήσουμε το μπόνους των 50 εδρών.

23:53 Ένταση μεταξύ Μεϊμαράκη και Καμμένου που μιλούν με χαμηλομένα μικρόφωνα και εκτός πλάνου για τα εξοπλιστικά κι ενώ ο Πάνος Χαρίτος έχει δώσει το λόγο στη Φώφη Γεννηματά.

23:51 Καμμένος: Απαντάω ως “ο κάποιος αρχηγός”. Δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση εναντίον μου. “Κύριε Μεϊμαράκη, είστε υπόδικος. Είπατε ψέμματα πως έχετε χαρτί που σας αθωώνουν. Συνεχίζετε το έργο του Σαμαρά, να υπερασπίζετε το ΠΑΣΟΚ. Με αυτή την έξαλλη ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστούμε. Καταργούμε τώρα το νόμο περί ευθύνης υπουργών; 

23:48 Κουτσούμπας: Είμαστε ανάμεσα σε κόμματα που συγκυβέρνησαν. Ο ελληνικός λαός τα δοκίμασε όλους. Υπάρχει εναλλακτική λύση. αυτή του ΚΚΕ. Εφόσον υπάρχουν ανάγκες σε υποδομές, γιατί υπάρχουν άνεργοι οικοδόμοι και μηχανικοί; 

 

23:47 Θεοδωράκης: Τα χρεωκοπημένα κόμματα είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιούς θα κυβερνήσουν οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης;

23:46 Λαφαζάνης: Αναφέρθηκε σε δήλωση Τσίπρα ότι “αυτή η Βουλή δε θα ψηφίσει άλλο μνημόνιο”. Απευθύνθηκε στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας ότι διαγκωνίζεται για την προάσπιση των μνημονίων. Υπάρχει εναλλακτική λύση.

23:43 Μεϊμαράκης: Φεσώσατε τη χώρα περίπου 90 δισ. 25 δισ. το κόστος του κλεισίματος των τραπεζών για το αχρείαστο δημοψήφισμα. Όσο πιο μεγάλο δάνειο τόσο πιο επώδυνα τα μέτρα που θα πάρετε. Αναφερόμενος στον Καμμένο: Κάποιος αρχηγός που έχει καταδικαστεί ξανά για ψέμματα, γιατί δε μας το λέει 6 χρόνια τώρα; “Βλέπει ότι μένει εκτός Βουλής έχει παλαβώσει”

23:41 Τσίπρας: Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε σε χρέωση της χώρας 90 δισ. ευρώ. Τα 86 εκατ. ευρώ δεν επιβαρύνει το χρέος γιατί ανακυκλώνει τα παλιά τοκοχρεωλύσια. Είπατε ότι δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης. Υπάρχει στις αποφάσεις ΕΕ και ΔΝΤ, σε δηλώσεις Ντράγκι, στην ανάλυση χρέους της Κομισιόν. Ποιός είναι ικανότερος να το διαπραγματευτεί; Εσείς που λέτε ότι δεν υπάρχει αναδιάρθρωση;

 

6ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου

23:38 Ένταση στο στούντιο με αφορμή την παρέμβαση Τρέμη για το ν/σ για τα ΜΜΕ.

23:36 Τσίπρας: Είμαι πολύ περήφανος που αυτό το ντιμπέιτ διεξάγεται στην ανοιχτή ΕΡΤ. Το κόμμα του κου. Μεϊμαράκη κι ο κ. Σαμαράς ήθελε να φιμώσει την ελεύθερη ενημέρωση. Δεν γίνεται υγιείς επιχειρήσεις να μην μπορούν να δανείζονται και να δανείζονται τα ΜΜΕ. Ζητήσαμε να πληρώσουν τα χρωστούμενα. Η Όλγα Τρέμη τον ρώτησε κάτι σχετικό κι ο Αλέξης Τσίπρας τη ρώτησε “έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;” 

23:33 Μεϊμαράκης: Αν δεν έχουμε τις απαραίτητες συνεργασίες, Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος, είναι πιθανό να μην μπορεί να εφαρμόσει τίποτα. Τσίπρας = εκλογές. “Είμαι έτοιμος να πάω και στην Κουμουνδούρου, έχεις καθόλου χρόνο;” ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα. Να κάνουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα και να προχωρήσουμε.

23:29 Θεοδωράκης: Έπρεπε να συνεργαστούμε με Τσίπρα και Μεϊμαράκη για να περάσει η χώρα ένα δύσκολο κάβο. Ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε “φέρε μια συμφωνία να την υπογράψουμε”, μια συμφωνία πριν βγει η χώρα από το πρόγραμμα. Δε θα δεχθούμε σε αιχμές περί διαφθοράς και εδώ είμαστε για να συγκρίνουμε τα βιογραφικά μας.

23: 27 Κουτσούμπας: Ο Γλέζος είπε αλήθεια, ότι στο ΚΚΕ υπάρχει αλήθεια. Ξέραμε ότι η στρατηγική Τσίπρα θα οδηγούσε σε παραμονή στο ευρώ. Αυτή είναι η θέση και του κου, Λαφαζάνη. Η έξοδος από το ευρώ οδηγεί τώρα σε χρεοκοπία του λαού. Διατύπωσε παράπονο επειδή ο Αντώνης Σρόιτερ έθεσε δύο ερωτήματα και δεν πρόλαβε να απαντήσει όπως θα ήθελε.

23:23 Καμμένος: Αποδείξαμε πως την εθνική συμφιλίωση μπορούμε να την κάνουμε πράξη, συγκυβερνώντας με το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όχι με κόμματα που καλύπτουν τον Παπασταύρου κι αυτούς που μπήκαν στη λίστα Λαγκάρντ. Είναι ζωντανοί στο ΠΑΣΟΚ όσοι συμμετείχαν στα σκάνδαλα. Με τον κο. Θεοδωράκη δεν έχω τίποτα προσωπικό αλλά πρέπει να πουν τις απόψεις τους για το Σκοπιανό.

23:21 Γεννηματά: Την αναβίωση της κεντροαριστεράς θα την πετύχουμε με τους πολίτες. Είναι πολιτική ανάγκη. Ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ο κ. Τσίπρας. Πολλοί άνθρωποι συμπορεύονται με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Κάλεσε τον κόσμο να “επιστρέψει σπίτι του, στο ΠΑΣΟΚ”.

5ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική και Άμυνα

23:18 ΓεννηματάΟ κ. Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ευθύνης ως πρωθυπουργός. Είναι αντιδεοντολογικό να μιλάμε ερήμην του για θέσεις και αξιώματα. 
23:17 Γεννηματά: Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι ο άλλος δρόμος ήταν αυτός της εθνικής καταστροφής. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπαιξε το χαρτί της γεωπολιτικής θέσης. Προσπάθησαν να δείξω στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές τη σημασία της Ελλάδας.

23:13 Καμμένος: Η αποκατάσταση των αποδοχών των ενστόλων έχει αρχίσει και συνεχίζαμε την προσπάθεια. Η Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια που ζητούν αξιωματούχοι αφορούν άλλη υπόθεση από αυτή που επικαλέστηκε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος πέταξε την μπάλα στην εξέδρα με την απάντησή του στην ερώτηση του Μάκη Γιομπαζολιά.

23:11 Κουτσούμπας: Η Ρωσία είναι μια μεγάλη καπιταλιστική δύναμη, Δεν είναι πλέον ΕΣΣΔ όπως κάποιοι πιστεύουν. Είναι απάτη να λέγεται ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα χωρίς ανταλλάγματα. Απευθύνθηκε σε β’ πρόσωπο στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

23:09 Κουτσούμπας: Τόσα χρόνια που είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ μόνο προβλήματα και δυστυχία είδαμε στα εθνικά θέματα. Σε αυτή τη λυκοσυμμαχία δεν έχουμε κάτι καλό να δούμε. Οι τζιχαντιστές είναι σοβαρός κίνδυνος αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από αυτούς που τους δημιούργησαν, τους εξόπλισαν, δηλαδή τις ΗΠΑ. 

23:06 Θεοδωράκης: Τις μάχες πρέπει να ξέρεις πότε τις δίνεις. Δεν απέδωσε τίποτε η πρωτοβουλία Κωνσταντοπούλου – ΣΥΡΙΖΑ (τότε) για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ήταν για εσωκομματική κατανάλωση. Δυναμική σχέση με τις ευρωπαϊκές χώρες. Συγκρουόμαστε με την Ευρώπη αλλά ξέρουμε πότε πρέπει να δίνουμε τις μάχες.

23:03 Λαφαζάνης: Γιατί αν η Ελλάδα χρηματοδοτηθεί από άλλη χώρα, είναι κακό πράγμα; Όταν δανειζόμαστε από την ΕΕ με ληστρικούς όρους είναι καλά; Υπάρχει συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό “που υπέγραψα εγώ” που είναι τεράστιας σημασίας. Θα γίνουν τα βήματα που απαιτούνται για να προχωρήσει η συμφωνία;

23:00 Μεϊμαράκης: Η υπόθεση για τα υποβρύχια έχει ξεκαθαριστεί από την εξεταστική επιτροπή. Επίθεση στον Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα και τα 90 δισ. που κατά τον κ. Μεϊμαράκη χρέωσε τη χώρα. Άφησε αιχμές για το περιεχόμενο της συζήτησης και υπονόησε ότι στέλνει τον κόσμο στη Χρυσή Αυγή.

22:59 Τσίπρας: Είπε πως δεν καταλαβαίνει το ερώτημα και χαρακτήρισε επικίνδυνη τη θέση που διατύπωσε η Σία Κοσιώνη. Έγινε σωστή διαχείριση κρίσης στην περίπτωση του πεδίου βολής στο Αιγαίο που είχε ζητήσει η Τουρκία.

22:56 Τσίπρας: Η επανεκκίνηση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων θα φέρει πολύ σημαντικά οφέλη. Ποτέ δεν πήγα να ζητήσω χρήματα στη Ρωσία. Δεν μπορούμε να ζητάμε χρήματα εκτός πλαισίου Ευρωζώνης. Η χώρα πρέπει να γίνει ενεργειακός κόμβος στον 21ο αιώνα. Καταφέραμε να αναδείξαμε την Ελλάδα σε κόμβο σταθερότητας. 

 

4ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

22:53 Τσίπρας: Εγώ πρότεινα τον κο. Μουζάλα στην κα. Θάνου και η υπηρεσιακή στηρίζεται στις δικιές μας πρωτοβουλίες. Ευθύνη κι όχι ψηφοθηρία, όχι λαϊκισμός.

22:52 Τσίπρας: Φτάνει με την υποκρισία και την επίθεση σε μια κυβέρνηση που είχε την προνοητικότητα να φτιάξει χαρτοφυλάκιο για τη μεταναστευτική πολιτική, μάλιστα από τα κόμματα που περιόρισαν την πολιτική τους στις επιχειρήσεις “σκούπα” στην Ομόνοια. Εγώ με τον Ρέντσι καταφέραμε να βάλουμε το θέμα στην ΕΕ. Ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του. Δεν απάντησε αν η κα. Χριστοδουλοπούλου ήταν λάθος επιλογή. 

22:48 Μεϊμαράκης: Δε συμφωνούμε με τις απόψεις που ανέφερε η Μαρία Χούκλη, “γαλάζιων” βουλευτών αλλά τις ακούμε, δε φημώνουμε κανένα. Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και πρέπει να τα φυλάει η κυβέρνησει. “Μη χάσουμε και κάποιο νησάκι επειδή δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας.

22:45 Λαφαζάνης: Ανείπωτη τραγωδία στα νησιά. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι της Ευρώπης είναι υπεύθυνοι για το προσφυγικό και στήριξαν υποτελείς κυβερνήσεις εδώ στη χώρα μας. Εθελοδουλία στη σημερινή Ελλάδα και μέσα στα μνημόνια. Απαιτούνται κονδύλια. 

22:42 Θεοδωράκης: Είμαι από τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν πολλές φορές στα νησιά για να καλύψω το θέμα των προσφύγων, εκεί που δεν τολμούν να πάνε οι υπουργοί του κου. Τσίπρα. Η Ελλάδα έχασε χρήματα από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Η Ευρώπη πρέπει να ντρέπεται για αυτή την εικόνα. Ναι με τους πρόσφυγες, όχι σε κάθε μετανάστη στην Ελλάδα.

22:39 Κουτσούμπας: Πτήσεις τσάρτερ από την Κομισιόν για να εκτονωθεί η ένταση στα ελληνικά νησιά. Οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στις χώρες προέλευσης είναι υπεύθυνες για την κατάσταση.

22:37 Καμμένος: Η Γερμανία ήρθε να μας απειλήσει με τους πρόσφυγες. Η συμφωνία με τους δανειστές μας έδωσε τη δυνατότητα να στέλνουμε πρόσφυγες στην Ευρώπη.

22:36 Καμμένος: Διαφωνήσαμε κάθετα στο θέμα της ιθαγένειας. Η κυβέρνηση έδρασε σωστά στο προσφυγικό με τα πλοία για την εκτόνωση του φαινομένου. Πρώτα οι ΑΝΕΛ μίλησαν για κατάργηση του “ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ”. Το πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες αλλά και οι λαθρομετανάστες. 

22:34 Γεννηματά: “Αδράνησε” η προηγούμενη κυβέρνηση στο μεταναστευτικό. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Δεν αντέχει η Ελλάδα μόνη της. Με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η χώρα δεν είναι έτοιμη να στείλει πρόσφυγες σε άλλες χώρες. 

3ος κύκλος: Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

22:29 Γεννηματά: Μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη στο μισό. Πρέπει να κάνουμε κι άλλα. Οι προσλήψεις έπρεπε να γίνει στην Υγεία. Ο ανταγωνισμός με τις ιδιωτικές μονάδες είναι άδικος για τη δημόσια Υγεία.

22:28 Καμμένος: Είναι απαράδεκτο το 23% στην ιδιωτική Παιδεία. Αφορά 100.000 οικογένειες. Πιστεύω ότι θα βρούμε ισοδύναμα.

22:24 Καμμένος: «Έχουμε ΄΄αρπάξει το τρενάκι΄΄ πολλές φορές με τις παρεμβάσεις μας στην Παιδεία. Διαφωνούμε στον αρχικό σχεδιασμό Μπαλτά για την αριστεία στα πανεπιστήμια».

22:21 Κουτσούμπας: «Πρέπει να καταργηθεί η υψηλή φορολογία στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά με σκοπό να πετύχουμε μία υψηλοπύ επιπέδου δημόσια Παιδεία».

22:19 Θεοδωράκης: «Η Παιδεία έχει προβλήματα λόγω των ΄΄σαμποτέρ΄΄, δηλαδή τη ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, ζητάμε την κατάργηση των κομματικών νεολαίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θέλουμε να προστατέψουμε την Παιδεία από τον κ. Μπαλτά».

22:16 Λαφαζάνης: «Επανάσταση στη Παιδεία σημαίνει χρήματα για την Παιδεία, κάτι που δεν κάνουν τα μνημόνια. Το μνημόνιο είναι η καταστροφή της χώρας. Χρειάζεται οριστική λύση με έξοδο από τα μνημόνια ή ακόμα και από την Ευρωζώνη».

22:13 Μεϊμαράκης: «Θέλουμε να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια για να μην φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό. Το νομοσχέδιο για την Παιδεία της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα θεωρεί ΄΄ρετσινιά΄΄ την αριστεία».

22:10 Τσίπρας: «Είναι στο πρόγραμμά μας, δίπλα στα πανεπιστήμια να υπάρχουν ερευνητικά κέντρα, δίνοντας κίνητρα για να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα ή να επιστρέψουν από το εξωτερικό».

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία:

22:07 Τσίπρας: «Παράλογος φόρος ο ΕΝΦΙΑ που φορτώθηκε στην πλάτη μας από την ΝΔ που δεν διαπραγματεύτηκε».

22:06 Τσίπρας: «Ο λαός θυμάται τι έφεραν τα άλλα κόμματα και τι φέραμε εμείς μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης. Ακούω τον κ. Μεϊμαράκη να λέει ότι άλλα υποσχεθήκαμε και άλλα κάναμε, ενώ εκείνοι δεν έκαναν καν διαπραγμάτευση». 

22:04 Μεϊμαράκης: «Αν ο λαός μου δώσει την εντολή θα σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας, αντιθέτως με τον κ. Τσίπρα που δεν θέλει ούτε να με δει!».

22:02 Μεϊμαράκης: «Τα μέτρα που έφερε ο κ. Τσίπρας είναι το μόνο νέο που μας έφερε. Η συμφωνία κρίνεται από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι τα βαριά μέτρα» Δημογραφικό, επενδύσεις και καταπολέμηση της μαύρης εργασίας οι στόχοι της ΝΔ.

22:00 Λαφαζάνης: «Θέλουμε ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη και την ανάπτυξη. Θέλουμε ένα σοσιαλιστικό κράτος, μέσω του εκδημοκρατισμού και όχι μέσω των πελατειακών σχέσεων»

21:58 Θεοδωράκης: «Μπορούμε να μειώσουμε τα ρουσφέτια στα ρετιρέ της εξουσίας. Πρέπει να χτυπήσουμε το κομματικό κράτος με συνεχή αξιολόγηση, αφήνοντας χώρο στα νέα παιδιά. Το Δημόσιο δεν μπορεί να είναι παιχνίδι του κάθε κόμματος».

21:56 Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ παλεύει για κοινωνικοποιημένη οικονομία, όχι μέσα σε ένα καπιταλιστικό κράτος. Αν κοιτάξει κάποιος τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα λείπουν γιατροί και πεθαίνει ο κόσμος». 

21:54 Καμμένος: «Οι υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τις στρατηγικές επιλογές της χώρας, πρέπει να μείνουν υπό την επιρροή του Δημοσίου».

21:52 Καμμένος: «Η συμφωνία αυτή βοήθησε για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Επέλεξα να μπουν στη λίστα των ΑΝΕΛ άνθρωποι που συγκρούστηκαν με τη διαφθορά».

21:50 Γεννηματά: «Δεν έχω καταλήξει σε συμπεράσματα εναντίον κανενός. Έχουμε ρυθμίσει τα πάντα με διαφάνεια. Έχουμε νοικοκυρέψει τα πάντα». 

21:48 Γεννηματά: «Το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια του Εισαγγελέα, ο οποίος κάνει τις ανάλογες έρευνες. Δεν έχω στοιχεία στα χέρια για να φαίνεται η υπαιτιότητα κανενός. Είναι κρίμα που σπαταλάμε το χρόνο με αυτή την ερώτηση!».

1ος  κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία:

21:43 Γεννηματά: «Ζήσαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού πήγαμε στο τρίτο μνημόνιο, με τη χώρα να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, λόγω των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει το βραβείο ΄΄χρυσό βατόμουρο΄΄. Έχουμε κατασυκοφαντηθεί. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από την πατρίδα».

21:39 Καμμένος: «Η βαριά φορολόγηση σταματάει την ανάπτυξη. Πιστεύουμε στην ιδιωτική οικονομία και για αυτό θεωρούμε πως στις επενδύσεις πρέπει να υπάρχουν μηδενικοί φορολογικοί συντελεστές. Θα είμαστε η εγγύηση για την ιδιωτική φορολογία. Μεγαλύτερη αποτυχία μας ήταν η μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η μη απόδοση των μειώσεων των στρατιωτικών».

21:37 Κουτσούμπας: Είναι διαφορετικό να υπάρχει κοινωνικοποιημένη ιδιοκτησία, με άξονα την έξοδο από την ΕΕ κι άλλο η αρνητική πρόταση της ΛΑΕ, που θα επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα

21:33 Θεοδωράκης: «Πρέπει να πούμε στο λαό πως δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις. Το ότι ψηφίσαμε τη συμφωνία δεν πάει να πει ότι δεν θα σταθούμε στο πλευρό όσων αδικούνται. Η ματιά μας είναι προς τον κόσμο που παράγει. Αν δεν κάνουμε αναπτυξιακή πολιτική θα ξαναγυρνάμε συνεχώς στα μνημόνια».

21:31 Λαφαζάνης: «Όποτε ανοίγεται το θέμα του εθνικού νομίσματος επικρατεί τρομοφοβία. Τα μνημόνια είναι αυτά που οδηγούν τη χώρα στον όλεθρο. Εθνικό νόμισμα έχουν δέκα χώρες της ΕΕ, οπότε δεν γίνεται το εθνικό νόμισμα να εμφανίζεται ως μπαμπούλας, αφού θα δώσει ρευστότητα στην οικονομία».

21:29 Μεϊμαράκης: «Έχουμε δεσμευθεί μέσω των διαπραγματεύσεων να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και για αυτό ζητάμε τη ψήφο του ελληνικού λαού, για να ολοκληρώσουμε όλα όσα έμειναν στη μέση».

21:27 Μεϊμαράκης: «Είναι γεγονός πως όταν παραδώσαμε τη χώρα η οικονομία ήταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα. Δεν υλοποιήθηκαν όλα όσα είπαμε, αλλά η θητεία μας διακόπηκε βιαίως. Εμείς φέραμε επενδύσεις και ο κ. Τσίπρας τις έδιωξε».

21:24 Τσίπρας: Σε ερώτηση της Όλγας Τρέμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τη συμφωνία με τους εταίρους. Για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως στην αρχή έδωσε ώθηση στην διαπραγμάτευση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κάποιες υπερβολές που διορθώθηκαν.

21:15 Ξεκινάει το ντιμπέιτ.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι τα ερωτήματα θα είναι οργανωμένα σε 6 θεματικές, 7 κύκλους:

1ος  κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία
3ος κύκλος: Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
4ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό
5ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική – ‘Αμυνα
6ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου
7ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

 

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε τηλεόραση, το ντιμπέιτ θα παίζει σε live streaming ενώ με παράλληλα ξεχωριστά θέματα θα “ανεβαίνουν” όλα τα αξιοσημείωτα συμβάντα.

7 αρχηγοί, 6 δημοσιογράφοι, 6 θεματικές

Οι Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος και Φώφη Γεννηματά θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Αυτοί, εκπρόσωποι των 6 καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, θα είναι οι εξής:

Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1) και Μάκης Γιομπατζολιάς (EΨΙΛΟΝ).

Συντονιστής της συζήτησης κι εκπρόσωπος της ΕΡΤ θα είναι ο Πάνος Χαρίτος.

Οι δηλώσεις έξω από το Ραδιομέγαρο

Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας και Σταύρος Θεοδωράκης έφτασαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

«Πρώτη φορά σε ντιμπέιτ καθώς πρώτη φορά είμαι αρχηγός κόμματος. Πολλά γίνονται για πρώτη φορά ελπίζω για το καλό του τόπου. Ο διάλογος όπως γίνεται δεν έχει και τις καλύτερες προδιαγραφές ώστε η συζήτηση να βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση του κόσμου. Ελπίζω να επιτευχθεί το καλύτερο για τη δημοκρατία και την ελεύθερη βούληση του λαού που ελπίζω κάποτε να γίνει σεβαστή. Η δική σας παρουσία (σ.σ. δημοσιογράφων) είναι εγγύηση για την προσπάθεια ενημέρωση του λαού» δήλωσε προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Εύχομαι να γίνει μία καλή συζήτηση, υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ παραιτήθηκαν των αποψινών ομιλιών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του ντιμπέιτ.
«Θα ευχόμουν τα ντιμπέιτ να γίνονται με διάλογο, ώστε οι πολίτες να κατανοήσουν τις θέσεις των κομμάτων, ιδίως για το μέλλον» κατέληξε.

Προσερχόμενη η Φώφη Γεννηματά είπε πως το σημερινό ντιμπέιτ είναι μία καλή ευκαιρία για διάλογο, “ειλικρινή διάλογο απέναντι στον ελληνικό λαό”. Επανέλαβε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας που θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα.

 

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την αθώωση της για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την αθώωση της για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…