Newsroom

Newsroom

"Και ματώσαμε απέναντι στους δανειστές και δεν φέραμε μνημόνιο με δραχμή" (δείτε βίντεο)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛΛ στην Αχαΐα, Νίκος Νικολόπουλος. Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της: Είμαστε εδώ γιατί η…

nikolopoulos 8 1

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛΛ στην Αχαΐα, Νίκος Νικολόπουλος.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της:

Είμαστε εδώ γιατί η χώρα οδηγείται σε εκλογές.

Κανείς μας δεν είναι ευτυχής που έχουμε πάλι εκλογές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Και εμείς στους ΑΝΕΛ, που στηρίξαμε τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δεν περιμέναμε πως σε 7-8 μήνες θα έπεφτε η κυβέρνηση.

Όμως η κυβέρνηση έπεσε. Και έπεσε από μέσα. Αυτή είναι η αλήθεια. Έπεσε επειδή αποδείχτηκε ότι οι εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήσαν μεγάλες και επειδή οι ιδεοληψίες, για κάποιους είναι ανίκητες.

Μία ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τις τιτάνιες προσπάθειες της διαπραγμάτευσης, προσβάλλοντας βάναυσα την πλειοψηφία των ομογάλακτων συναδέλφων της και τη κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, αλλά κυρίως παραποιώντας την εντολή του λαού, είπε ότι το αντιμνημόνιο ισοδυναμεί με διάλυση της χώρας και ταύτιση της ελληνικής κυβέρνησης με τα σχέδια Σόϊμπλε.

Έτσι, η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη και καθώς ο Τσίπρας και ο Καμμένος, για να συνεχίσουν να κυβερνούν θα έπρεπε να υποταχθούν στα κόμματα των προθύμων και των υποτακτικών, προτίμησαν να δώσουν τον  λόγο και την ευθύνη στο λαό, να αποφασίσει για τη συνέχεια.

Ο λαός θα μας κρίνει όλους, λοιπόν. Και εμάς για όσα καταφέραμε και όσα δεν καταφέραμε, αλλά και τα κόμματα που λίγο καιρό πριν, εκλιπαρούσαν για το ΝΑΙ του λαού στους δανειστές και ζητούσαν από τον Τσίπρα να υπογράψει μια συμφωνία και ό,τι να ‘ναι.

Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι σημαντική.

Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή, είναι πως είτε θα οδηγήσει σε μία κυβέρνηση που σε τρία χρόνια, το αργότερο, θα έχει βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα έχει μετατρέψει τα μνημόνια σε οριστικό παρελθόν, είτε θα αφήσει την χώρα στο βούρκο της κρίσης και στον φαύλο κύκλο των άσκοπων θυσιών ή πολύ χειρότερα, θα την οδηγήσει σε μία ασύντακτη χρεοκοπία.

Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ο κίνδυνος δεν έχει φύγει από την πόρτα μας. Ο Σόιμπλε καραδοκεί. Οι μαυραγορίτες της νέας εποχής που θα ήθελαν τη χρεοκοπία και την επιστροφή της Ελλάδας σε μία… ανύπαρκτη δραχμή, μας περιμένουν στη γωνία, να αποτύχουμε. Και δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη.

Μπορούν τα κόμματα που ο ίδιος ο λαός καταδίκασε με την ψήφο του τον περασμένο Γενάρη να οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από την κρίση; Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει στα πέντε χρόνια που κυβέρνησαν, χώρια ή και μαζί. Ή μήπως θα το κάνουν τώρα επειδή μαζί τους μπορεί να πάει και ένας… παραπόταμος του ίδιου συστήματος που ευθύνεται για το χάλι της χώρας;  Ρωτάω ευθέως και ας απαντήσει κάθε καλόπιστος πολίτης: Μπορούν όσοι ήδη απέδειξαν ανικανότητα ή φαυλότητα, να πείσουν ότι θα κάνουν τώρα όσα δεν έκαναν πριν;

Ποια είναι τα νέα και καθαρά πρόσωπα των συστημικών κομμάτων; Σε ποιους θα δείξει εμπιστοσύνη ο λαός ότι θα προχωρήσουν γρήγορα και με αποφασιστικότητα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις; Σε όσους επί πέντε χρόνια δεν τόλμησαν να ακουμπήσουν ούτε τρίχα από τους κλέφτες και τους σύγχρονους «μεγαλοτσιφλικάδες»;

Εγώ λέω, όχι. Ο λαός έχει μία και μόνη επιλογή: Να εμπιστευθεί τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα «μάτωσαν» απέναντι στους δανειστές αλλά και αποδεδειγμένα επίσης, δεν θέλησαν να σύρουν την χώρα στην απόλυτη χρεοκοπία ή σε ένα μνημόνιο με δραχμή, εξυπηρετώντας τα σχέδια του Σόϊμπλε.

Αυτοί οι άνθρωποι μένουν καθαροί. Και γι’ αυτό συνεχίζει να τους χτυπάει αλύπητα το φαύλο σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς. Γιατί ξέρει πως εάν ξαναπάρουν τη διακυβέρνηση, η εξυγίανση και η ανάκαμψη της χώρας περνάει μέσα από τον θάνατό του!

Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση πραγματικών Ελλήνων πατριωτών από το να εξαρθρώσει αυτό το σύστημα που λειτουργεί σαν την μεγαλύτερη κακοποιό σπείρα, επί χρόνια στις πλάτες του λαού.

Αυτός είναι ο μονόδρομος για να ξεπεραστούν τα δεινά της Ελλάδας και σε αυτό τον στόχο είμαστε στρατευμένοι οι ΑΝΕΛ.

Οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε ούτε «παραμάγαζο», ούτε «ουρά» του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ιδεολογικές διαφορές μας είναι μεγάλες.

Όλοι ξέρουν, εξάλλου, ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και εγώ, προερχόμαστε από τον χώρο του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Ότι εμείς, όχι μόνο δεν εχθρευόμαστε τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα, αλλά αντίθετα τη στηρίζουμε, πολεμώντας τόσο την διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα όσο και τους κρατιστές, που δυστυχώς δεν βρίσκονται μόνο στην αριστερά, αλλά και στην μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία, που δυστυχώς ακόμα και σήμερα – στην μετά Σαμαρά εποχή – απέχει πολύ ακόμα από τις ιδεολογικές ρίζες της.

Επίσης, τονίζω πως οι ΑΝΕΛ ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την 60χρονη εθνική στρατηγική της ευρωπαϊκής Ελλάδας που με πολλούς κόπους και βάσανα θεμελίωσε ο εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Και γι’ αυτό, ποτέ δεν θα επιτρέπαμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση θα είχε πέσει εάν ο Τσίπρας έδειχνε ότι ήταν δραχμιστής ή εξυπηρετούσε τα σχέδια των δραχμιστών.

Προς τιμήν του, έδειξε και απέδειξε το αντίθετο. Αλλά αυτό ήταν κάτι που έτσι κι αλλιώς, ο Πάνος Καμμένος ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε.

Δεν ζητάμε λοιπόν την ψήφο του λαού για να δώσουμε ένα κεντροδεξιό άλλοθι σε μια νέα διακυβέρνηση Τσίπρα.

Ζητάμε ψήφο για να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα την κάθαρση του κράτους και του τόπου.

Για να προχωρήσουμε τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις και να κάνουμε παρελθόν τα μνημόνια σε χρονικό διάστημα, ακόμα μικρότερο των τριών ετών.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη στήριξης της συμφωνίας, αισθανόμαστε πως αναλάβαμε και την ευθύνη ολοκλήρωσής της, το συντομότερο δυνατό.

Δεν σκοτώσαμε τα «θέλω» και τις ελπίδες μας ψηφίζοντας τη συμφωνία, αλλά τις μετατοπίσαμε χρονικά και ορκιστήκαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα υπογράψουν και το αμετάκλητο τέλος των μνημονίων.

Αυτή τη δυνατότητα θέλουμε να μας δώσει ο λαός και για όσα πετύχουμε τώρα, να κριθούμε με τον πιο αυστηρό τρόπο αμέσως μετά.

Ακόμα, αν και μάλλον ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο ώριμος και πιο ομοιογενής, εάν και εφόσον συνεργαστούμε, η πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε τις Θερμοπύλες των αξιών του έθνους που δυστυχώς η Αριστερά, είτε παραγνωρίζει, είτε απαξιώνει.

Αναφέρομαι στα εθνικά μας θέματα ή σε θέματα που σχετίζονται με την Ορθοδοξία και τη σχέση της με το κράτος, με την παιδεία, κλπ.

Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας σε αυτά τα ζητήματα και μπορούμε να είμαστε το πατριωτικό αντίβαρο σε όσους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουν πως ο διεθνισμός ή η εγκατάλειψη των παραδόσεων και των προγονικών αξιών, αποτελούν στοιχεία προόδου.

Δεν θέλω να αποφύγω τα δύσκολα. Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ούτε θα κρύψω τις δύσκολες αλήθειες. Ψηφίσαμε και υποστηρίξαμε μία νέα συμφωνία με τους δανειστές που περιέχει ένα νέο μνημόνιο και σκληρά μέτρα. Δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Σαφώς, δεν ήταν το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε κάνοντας όλο τον αγώνα του προηγούμενου διαστήματος κατά των μνημονίων.

Υποχρεωθήκαμε να συνθηκολογήσουμε. Γιατί;

Πρώτον γιατί δεν θα επιτρέπαμε ποτέ στους εαυτούς μας και σε οποιονδήποτε άλλο, η Ελλάδα να χαρίσει την Ευρώπη στον κ. Σόϊμπλε και να αδειάσει τη γωνιά στην οικονομική ολιγαρχία, έχοντας μετατραπεί σε μία διαλυμένη χώρα.

Η άλλη επιλογή ήταν, η Ελλάδα να βγει εκτός Ευρώπης.

Το κατάλαβαν όλοι πως το σχέδιο ήταν έτοιμο και πραγματικό.

Και εμείς, οι ΑΝΕΛ, είτε θα το δεχόμασταν για να μετατραπούμε μόνο για λίγο σε εθνικούς ήρωες ή θα το αποτινάσσαμε, έστω και με κόστος την ίδια μας τη συνείδηση και την αναμενόμενη λοιδορία των πολιτικών αντιπάλων.

Δεύτερον, γιατί είχαμε ήδη σκοτώσει το προηγούμενο μνημόνιο που δεν έβγαζε πουθενά και είχαμε πετύχει κάποιες σημαντικές νίκες κατά την πολύμηνη διαπραγμάτευση.

Η μία ήταν η αναγνώριση της μη βιωσιμότητας του χρέους που θα οδηγήσει αμέσως μετά τις εκλογές σε συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αυτό είναι κάτι που ακόμα και σήμερα, ούτε που ακούω να το λένε, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Και φοβάμαι ότι εάν – ου μη γένοιτο – βρεθούν σε θέση εξουσίας, μπορεί να κρύψουν κάτω από το χαλάκι, κάνοντας πάλι το χατίρι των Γερμανών, έστω και αν το ΔΝΤ έχει πάρει πλέον ξεκάθαρη θέση.

Η αναδιάρθρωση του χρέους όμως, είναι τεράστιας σημασίας γιατί από μόνη της θα σηματοδοτήσει μία σημαντική ελάφρυνση που αυτόματα θα ελαφρύνει και το νέο μνημόνιο.

Η άλλη σημαντική επιτυχία ήταν ότι έχουμε ένα τριετές πρόγραμμα, που μας δίνει ουσιαστικές και βάσιμες δυνατότητες να τελειώσουμε με την κρίση. Είναι τεράστιο ψέμα ότι πρόκειται για το πιο βαρύ μνημόνιο σε επίπεδο μέτρων.

Είναι ένα πολύ βαρύ μνημόνιο σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεις που ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι πρέπει να γίνουν και μεταρρυθμίσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν.

Χρεωθήκαμε λοιπόν και τα «απόνερα» των προηγούμενων, αλλά έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε για πάντα το κράτος μας και να τελειώσουμε με την διαφθορά, την διαπλοκή και την γραφειοκρατία. Το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει και φορολογικά μέτρα. Ναι.

Και είναι μέτρα που δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό και ξαναλέω ότι αυτή η συμφωνία δεν ήταν αυτό που εξαρχής επιδιώκαμε.

Είναι όμως το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να λειτουργήσουμε το επόμενο διάστημα, προσπαθώντας να το βελτιώσουμε, να βρούμε τρόπους να απαλύνουμε τας μέτρα και παράλληλα, να προχωρήσουμε στο χτίσιμο μιας «νέας» Ελλάδας.

Και επαναλαμβάνω:

Εάν το νέο μνημόνιο περιγράφει πως όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε τρία χρόνια, η δική μας προσπάθεια θα είναι να γίνουν γρηγορότερα. Για να τελειώνουμε γρηγορότερα! Αυτό είναι το «στοίχημα» που έχουμε βάλει με τους εαυτούς μας πια, και αυτός είναι πλέον ο νέος αντιμνημονιακός μας αγώνας.

Λόγω της μέχρι σήμερα κυβερνητικής συνεργασίας που κύλησε αρκετά καλά παρά τις επιμέρους διαφορές, αλλά και της πίστης που έχουμε ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι με καθαρά χέρια που δεν έχουν «επιταγές» να εξαργυρώσουν, έχουμε πει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε εκ  νέου με αυτό το κόμμα.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως για τα άλλα κόμματα. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με κόμματα που δεν πιστεύουμε ότι έχουν μεταρρυθμιστικό πνεύμα ή με κόμματα που ευθύνονται για τα χάλια της πατρίδας ή με κόμματα που συνεργάστηκαν, κάλυψαν ή ανέχτηκαν την διαπλοκή και την διαφθορά.

Πιστεύουμε στην ανάγκη συνεργασιών, πιστεύουμε ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από το βούρκο, αλλά αυτές οι συνεργασίες πρέπει να αποτελούν «συμμαχίες του καλού» και όχι συμμαχίες με το βρώμικο παρελθόν.

Δημοσκοπήσεις: Η δυνατότητα που έχουν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις των πολιτών έχει αποδειχτεί πολλάκις μειωμένη.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο πολύς κόσμος πιστεύει ότι περισσότερο γίνονται για να χειραγωγούν και να κατευθύνουν και όχι για να αποτυπώνουν πραγματικότητες.

Πολύ μεγάλο και πρόσφατο παράδειγμα, οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα. Στο ΝΑΙ έδιναν προβάδισμα και τελικά το ΟΧΙ πήρε 62%!

Οι ΑΝΕΛΛ ποτέ δεν ήσαν.. ωφελημένοι των δημοσκοπήσεων.

Οπότε, τίποτα δεν μας ανησυχεί και τίποτα δεν μας προκαλεί έκπληξη. Όπως και καμία έκπληξη δεν θα προκαλέσει στους δημοσκόπους το ποσοστό που θα πάρουν οι ΑΝΕΛ στις εκλογές.

Γιατί το ξέρουν ή το… ψυλλιάζονται.

Και το ποσοστό αυτό θα είναι μεγάλο.

Γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι όσο βρίζει ή απαξιώνει κάποιον το σύστημα, τόσο περισσότερο αξίζει αυτός την στήριξή του».

 

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…