Newsroom

Newsroom

Και διηγώντας τα να εκπλήσσεσαι…

Του Τάσου Παππά Δεν μπήκαμε ακόμη επισήμως στην προεκλογική περίοδο και άρχισαν τα περίεργα, οι κωλοτούμπες και τα ευτράπελα. Εχουμε…

2328027 0

Του Τάσου Παππά

Δεν μπήκαμε ακόμη επισήμως στην προεκλογική περίοδο και άρχισαν τα περίεργα, οι κωλοτούμπες και τα ευτράπελα. Εχουμε και λέμε:

♦ Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε στην «Αυγή» (23-8-2015) ότι «η επαναφορά σε εθνικό νόμισμα δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο». Μπα, και εμείς που νομίζαμε ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που έγινε η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ; Τι τρέχει, άλλαξε γραμμή το νεοπαγές σχήμα; Οχι φυσικά. Απλώς δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι ένα μονοθεματικό πολιτικό υποκείμενο -«κόμμα της δραχμής»- γιατί κάτι τέτοιο θα του δημιουργήσει πρόβλημα με τους πολίτες που μισούν τα μνημόνια, αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο ζήτημα του νομίσματος. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία φλερτάρει επιμόνως με την Λαϊκή Ενότητα, αλλά για το επίμαχο θέμα, ευρώ ή δραχμή, δεν έχει πάρει θέση.

♦ Εκλογές στην Ελλάδα χωρίς θεωρίες συνωμοσίας δεν γίνονται. Ηλεκτρονικό πόλεμο κατήγγειλε η Λαϊκή Ενότητα γιατί υπήρξε πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της και ζήτησε την παρέμβαση της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση. Ακόμη δεν έχει κατηγορήσει για «δολιοφθορά» την Κουμουνδούρου, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα το κάνει τις προσεχείς ημέρες.

♦ Ελληνες και ξένοι δημοσιολόγοι, συγκροτήματα Τύπου του εσωτερικού και του εξωτερικού, που μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας εγκαλούσαν τον Τσίπρα για τα μύρια όσα (θα ρίξει την Ελλάδα στα βράχια, είναι τυχοδιώκτης, αριστεριστής, ερωτοτροπεί με τη Ρωσία και τους δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής – έτσι αποκαλούσαν τους εκλεγμένους ηγέτες αυτής της περιοχής), εδώ και μερικές μέρες τον αποθεώνουν για την υπευθυνότητα, τον ρεαλισμό και την αποφασιστικότητά του απέναντι στους δογματικούς παλαιοκομμουνιστές του κόμματός του. Δεν ξέρω αν οι νέοι και σίγουρα ιδιοτελείς σύμμαχοι θα φέρουν κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ ή αντιθέτως θα διώξουν κόσμο.

♦ Η Δεξιά και παράγοντες του συμπιλήματος που αυτοαποκαλείται Κεντροαριστερά, Δημοκρατική Παράταξη, σοσιαλδημοκρατία (αναλόγως τι έχει στο κεφάλι του ο καθένας), το προηγούμενο διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενωμένος εκτόξευαν μύδρους κατά της Αριστερής Πλατφόρμας (συμμορία της δραχμής, νεοσταλινικοί), σήμερα αναγνωρίζουν στον Π. Λαφαζάνη και στα υπόλοιπα στελέχη του αρτιγέννητου κόμματος, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και συνέπεια γιατί δεν άλλαξαν θέση και δεν είπαν ψέματα. Γιατί το κάνουν αυτό; Οχι βεβαίως γιατί τους αγάπησαν ξαφνικά, αλλά γιατί πιστεύουν πως οτιδήποτε κόβει από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, θα είναι καλό για τους ίδιους (μπας και εκλεγούν επιτέλους) και για τα γκρουπούσκουλα του σοσιαλφιλελεύθερου χώρου (μπας και εκπροσωπηθούν στη Βουλή). Πρόκειται για τη γνωστή λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

♦ Ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «ο Τσίπρας έπεσε θύμα τού εγώ του». Χωρίς σχόλια αυτό…

Ανάγωγα

Να ζητάει η Λαϊκή Ενότητα την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών έχει νόημα. Νέο κόμμα είναι, θέλει να έχει υπολογίσιμη παρουσία στην επόμενη Βουλή, σε μία από τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται, συνεπώς δικαιούται να ομιλεί, έστω κι αν το θυμήθηκε τώρα που διεκδικεί αυτόνομο ρόλο στην πολιτική σκηνή. Να το ζητάει όμως το ΠΑΣΟΚ που μαζί με τη Ν.Δ. εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν το μέτρο είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

Πηγή: efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…