Newsroom

Newsroom

Ανοιχτή επιστολή αναγνώστη koutipandoras.gr στον πρωθυπουργό: "Companero Alexis, παραδέξου το, παίξαμε και χάσαμε…"

Θ.Γ

tsipras epistoli

Θ.Γ

Companero Alexis, παραδέξου το, παίξαμε και χάσαμε…

Δεν είμαι κομματικό στέλεχος, ούτε δεμένος στο άρμα κανενός πολιτικού και δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία, μιας ανοιχτής επιστολής, αλλά ως πελάτης-ψηφοφόρος των κομμάτων της αριστεράς τα τελευταία 20 χρόνια, νομίζω ότι έχω το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να το κάνω.

Κι αυτό γιατί σε μια καθημαγμένη από τα μνημόνια χώρα εύκολα ακούς-αν έχεις ανοιχτές τις κεραίες σου-τις… οιμωγές των εκτελεσθέντων από τις κατοχικές δυνάμεις κομμουνιστών, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το μνημείο των οποίων επισκέφθηκες μετά την ορκωμοσία σου ως πρωθυπουργός.

Εκείνοι ακόμα αντιστέκονται…

«Κυκλοφορούν» ανάμεσά μας, μετά την 5η Ιουλίου του 2015 και το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού και ζητούν την υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και ζητούν να γίνουν πράξη τα οράματα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ:

*Ζητούν να μην ξεπουληθεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

*Ζητούν να μην εκχωρηθούν τα ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

*Ζητούν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

*Ζητούν την επαναφορά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (όχι το… τυράκι με τις ευρωπαϊκές συμβάσεις των νεοφιλελεύθερων)

*Ζητούν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την ψήφιση νόμου

*Ζητούν να μην ξεπουληθούν σε ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ των Ελλήνων

*Ζητούν στήριξη των  ΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ της κοινωνίας

*Ζητούν κρατική μέριμνα των  ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

* Ζητούν ενίσχυση των ΑΓΡΟΤΩΝ και των ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

* Ζητούν  ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

*Ζητούν ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

*Ζητούν η ΑΡΙΣΤΕΡΑ να είναι πολιτική έννοια με περιεχόμενο, όχι σύνθημα για παραμονή στην εξουσία μεταλλαγμένων πρώην αριστερών και οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ να έχουν εντιμότητα και αξιοπιστία.

*Ζητούν να μην στοχοποιούνται οι ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ που μένουν συνεπείς, δεν καταθέτουν τα όπλα και δεν υπογράφουν τις μνημονιακές δηλώσεις, με την επιχειρηματολογία, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

*Ζητούν την ΕΛΠΙΔΑ που υποσχεθήκατε.

Δεν θα κρίνω προθέσεις όσων ξαφνικά άλλαξαν ρότα,  βρήκαν ασφαλές λιμάνι στα μνημόνια και φάρος τους είναι πλέον οι καλοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γιούνκερ, Ολάντ) και των ΗΠΑ στη σταυροφορία ενάντια στον κακό Σόιμπλε και σε ένα ενδεχόμενο Grexit (καλό το παραμύθι, αλλά ο δράκος δεν μας τρομάζει πια) .

Άλλωστε, companero Alexis μετά ταύτα είναι πολύ πιθανό η «Μαντάμ Μέρκελ» μέχρι και γραβάτα να σε βάλει να φορέσεις. Θα σου δώσει ένα… κουρεματάκι του χρέους  για να πουλήσεις εκών-άκων στο πόπολο, ώστε να παραμείνεις στην εξουσία και με τη ΔΗΘΕΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να περάσει τα μέτρα που τα funds των κερδοσκόπων ονειρεύτηκαν και σχεδίασαν!

Θα μου επιτρέψεις να κρατήσω τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, όταν το ΕΥΡΩ δεν ήταν ταμπού και ίσχυε το «καμιά θυσία για το ΕΥΡΩ».  Όταν λέγατε «ότι η ελπίδα έρχεται», ότι «θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν»…  Όταν  ήταν σε σύμπλευση με το λαϊκό αίσθημα και τα λαϊκά συμφέροντα. Όταν θέση του ήταν ότι «δεν μπορούμε να κυβερνάμε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ότι «δεν θα ψηφίσουμε μνημόνια» και ως προς τούτο είναι απαράδεκτο το «άδειασμα» της  Προέδρου της Βουλής, από το Μαξίμου, που αφήνει-αν δεν τροφοδοτεί- Μέσα να την στοχοποιούν, ενώ πράττει το αυτονόητο. Να μην παραδίδει τη σφραγίδα της Βουλής στο κουαρτέτο των θεσμών.

Αντιλαμβάνομαι ότι δώσαμε τον (ελπίζω) έντιμο αγώνα και χάσαμε.

Όμως επειδή η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, δεν πρέπει να είναι όμοια με τον Σαμαρά, την Ντόρα, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον ΓΑΠ, τον Βενιζέλο,  τον Καρατζαφέρη, τον Κουβέλη, τον Θεοδωράκη και τους λοιπούς… κομματικούς συγγενείς, επιβάλλεται η αναζήτηση εναλλακτικών.

Είναι ψευτοδίλημμα ότι πρέπει να μείνει η κυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, για να βρει αντισταθμίσματα στην λαίλαπα που η ίδια προκαλεί, γιατί αριστερά με ΔΕΞΙΑ πολιτική ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Είναι κοινωνικοπολιτική παραδοξότητα. Είναι ΨΕΜΑ. Αυτή τη βρώμικη δουλειά την κάνουν καλύτερα οι γνήσιοι εκφραστές αυτών των πολιτικών. Θα τρομάξεις σύντροφε Αλέξη αν ανατρέξεις σε δηλώσεις των βετεράνων του μνημονίου Παπανδρέου, Βενιζέλου, Σαμαρά, Κουβέλη κλπ. όταν διαπιστώσεις την ταύτιση.

Είναι ψευδεπίγραφο ότι ο λαός ψήφισε για παραμονή και διαπραγμάτευση στο Ευρώ. Ψήφισε όμως και για ακύρωση των μνημονίων. Ποιο ήταν ισχυρότερο μήνυμα; Επίσης με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ο λαός «διανοήθηκε και τη ρήξη», όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Γιάνης. Ούτε αυτό το μήνυμα έφθασε στο Μαξίμου;

Ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ «κατάπιε» το παιχνίδι με τον Αβραμόπουλο και την επιλογή του ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Κατάπιε» τα βαφτίσια της «Τρόικας» σε «Θεσμούς». «Κατάπιε» πολλές κομματικές, αλλά και εξωκοινοβουλευτικές επιλογές…  Αλλά το ΜΝΗΜΟΝΙΟ με ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Όπως θα έλεγες και εσύ από το προεκλογικό μπαλκόνι «θα το ακυρώσει ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του». Άραγε με ποιο αφήγημα θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές; «Το μνημόνιο 3 είναι το καλύτερο;» ή «Δικό μας είναι ότι ώρα θέλουμε το σκίζουμε;»

Η λύση είναι απλή αν αντιληφθεί ότι οι πολιτικές που ΨΗΦΙΖΕΙ είναι ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ, κόντρα στις ιδέες του κόντρα στη συνείδησή του(;). Όποιοι  χειρίστηκαν την διαπραγμάτευση και αισθάνονται ότι έχουν την ευθύνη και οφείλουν να πληρώσουν το κόστος, ενστερνιζόμενοι όψιμα την άποψη «Τρίτο Μνημόνιο ή χάος» και τη φιλοσοφία του «There is no alternative», μπορούν να… βάψουν τα χέρια τους με αίμα, συνεπικουρούμενοι από τους υπόλοιπους πρόθυμους μνημονιακούς (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και τους ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑιους). Οφείλουν όμως αν διατηρούν ψήγματα ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ να καταγγείλουν στον ελληνικό λαό την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΑΦΙΑ και αμέσως μετά να κάνουν πολιτικό χαρακίρι, αφήνοντας ζωντανή την ΕΛΠΙΔΑ…

 

Φωτογραφία: (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…