Newsroom

Newsroom

Σαπέν: "Διαφωνώ ξεκάθαρα με Σόιμπλε για το Grexit"

O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σχολίασε την πρόταση ενός προσωρινού grexit την οποία είχε διατυπώσει ο Γερμανός ομόλογός…

soible 32

O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σχολίασε την πρόταση ενός προσωρινού grexit την οποία είχε διατυπώσει ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνοντας λόγο για «μία ξεκάθαρη διαφωνία» μεταξύ Βερολίνου – Παρισιού επί αυτού του ζητήματος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι σχέσεις Γαλλίας- Γερμανίας δεν έχουν «διαρραγεί».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Μ. Σαπέν επεσήμανε ότι ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε έσφαλε όταν πρότεινε ένα «διάλειμμα» (time-out) της Ελλάδας από την ευρωζώνη – μια ιδέα που κυκλοφόρησε από τον Γερμανό υπουργό τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Νομίζω ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σφάλλει, ακόμα και ότι έρχεται σε αντίφαση με την ίδια του τη βούληση που είναι βαθιά ευρωπαϊκή» σημείωσε ο Μ. Σαπέν στη συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της Ηandelsblatt.

«Αυτή η βούληση, η οποία είναι και δική μου, περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της ευρωζώνης» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προσέθεσε ότι αυτό ακριβώς αποκλείει το ενδεχόμενο μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση των 19 κρατών μελών.

«Εάν επιτρέψεις μιας προσωρινή αποχώρηση, αυτό σημαίνει: κάθε χώρα που θα αντιμετωπίζει δυσκολίες θα θέλει να γλιτώνει από αυτές μέσω μιας αναπροσαρμογής του νομίσματός της» προσέθεσε ο Μ. Σαπέν.

Το να μιλάει κανείς αυτή τη στιγμή για ένα Grexit, όπως ακριβώς έκανε ο Β. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στα μέσα Ιουλίου στις Βρυξέλλες, δεν είναι «ρεαλιστικό» εκτίμησε ο ίδιος, υπογράμμισε ωστόσο ότι σέβεται τη γερμανική θέση, διότι δεν αποτελεί μια θέση «τακτικής» αλλά θέση «εκ πεποιθήσεως» .

«Επί αυτού του θέματος (του Grexit) υπάρχει μια διαφωνία, μία ξεκάθαρη διαφωνία» είπε ο Μισέλ Σαπέν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας εντούτοις επιθυμεί να συνεργαστεί με τον Β. Σόιμπλε με στόχο «να ενισχύσουν τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης σε πολιτικό οικονομικό επίπεδο».

Ωστόσο, οποιαδήποτε τροποποίηση της συνθήκης που θα προβλέπει τον ορισμό ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών και έναν προϋπολογισμό για την ευρωζώνη δεν θα μπορεί να επιτευχθεί πριν από το 2017, διευκρίνισε ο Μ. Σαπέν σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: skai.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…