Newsroom

Newsroom

Σκηνές τρόμου σε αεροπλάνο που ετοιμάζεται για αναγκαστική προσγείωση (δείτε βίντεο)

Χαρά στο κουράγιο του… Ο λόγος για τον Άγγλο Ethan Williams που μέσα στον γενικό χαμό που επικρατεί στην καμπίνα…

cathay

Χαρά στο κουράγιο του… Ο λόγος για τον Άγγλο Ethan Williams που μέσα στον γενικό χαμό που επικρατεί στην καμπίνα του αεροπλάνου καθώς αναγκάλεται στους επιβάτες ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για αναγκαστική προσγείωση, είχε την δύναμη να ανοίξει την κάμερα του τηλεφώνου του και να καταγράφει λεπτό προς λεπτό όλα όσα διαδραματίζονταν στα τελευταία λεπτά αυτής της πτήσης. Τα οποία, θα μπορούσαν να είναι και τα τελευταία λεπτά της ίδιας του της ζωής.

Το περιστατικό έγινε στην διάρκεια μιας πτήσης της εταιρίας Cathay Pacific από το Ηονγκ Κόνγκ στο Λος Άντζελες. Σ’ αυτό το τροματικό βίντεο των τεσσάρων λεπτών, ο ψύχραιμος άγγλος επιβάτης καταγράφει τον χαμό που γίνεται μέσα στο αεροπλάνο, με τις αεροσυνοδούς να τρέχουν σαν τρελές ενώ την ίδια στιγμή όλοι έχουν φορέσει σωσίβια και ετοιμάζονται για το χειρότερο.

Λίγο μετά η εικόνα επιστρέφει και ο ίδιος επιβάτης λέει ότι ανακοινώθηκε από τους πιλότους ότι θα γίνει προσγείωση έκτακτης ανάγκης λόγω της εμφάνισης καπνού μέσα στην καμπίνα των επιβατών. Την ίδια στιγμή ακούγονται μέλη το πληρώματος να προετοιμάζουν τους επιβάτες για αναγκαστική προσγείωση, λέγοντάς τους -όπως επιβάλλουν οι κανόνες ασφαλείας- να βγάλουν τα παπούτσια τους και τα παλτά τους.

Λίγο αργότερα τους εξηγούν τι πρέπει να κάνουν όταν ακούσουν την λέξη «brace» (να βάλουν δηλαδή το κεφάλι τους ανάμεσα στα πόδια τους για το ενδεχόμενο ανώμαλης προσγείωσης).

Περνούν κάποια λεπτά αγωνίας και τελικά έρχεται η ανακούφιση, καθώς από τα ηχεία του αεροπλάνου, ακούγεται η φωνή του πιλότου ότι το πρόβλημα λύθηκε και θα γίνει μία κανονική προσγείωση στο Λος Άντζελες. Καθώς το αεροπλάνο αρχίζει να κατεβαίνει προς το αεροδρόμιο, η κάμερα δείχνει έξω από το παράθυρο να γίνεται απόριψη των καυσίμων, όπως επιβάλλεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Και λίγο αργότερα, αφού το αεροσκάφος ακουμπά με ασφάλει στον διάδρομο προσγείωσης, ακούγονται τα χειροκροτήματα των επιβατών και είναι διάχυτη η ανακούφιση στα πρόσωπα όλων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι όλο το πρόβλημα προκλήθηκε από έναν ανεμιστήρα κάτω από το πάτωμα των επιβατών στον χώρο των αποσκευών. Και αφού προσγειώθηκαν με ασφάλεια τους 273 επιβάτες τους περίμενε και μία ευχάριστη έκπληξη. Η εταιρία είχε ήδη ετοιμάσει μία επιστολή που ζητούσε από τον καθένα συγνώμη για την ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα τους έδινε και από μία δώρο-κάρτα αξίας 300 δολαρίων ως ένδειξη σεβασμού προς τους πελάτες της.

Τώρα αν αυτά τα 300 δολάρια άξιζαν όλη αυτή την τρομάρα που πήραν οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος, μια ματιά στο βίντεο αρκεί για να αποφασίσετε αν θα θέλατε να βρίσκεστε στην θέση τους…

Δείτε εδώ το βίντεο.

 

 

Πηγή: protothema.gr