Newsroom

Newsroom

Φέρτε μας την κούπα: στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Εφήβων η Εθνική

Ακόμη μία σπουδαία βραδιά για την Εθνική Εφήβων. Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου κατέβαλαν την αντίσταση της Λιθουανίας και νικώντας…

ellada 12

Ακόμη μία σπουδαία βραδιά για την Εθνική Εφήβων. Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου κατέβαλαν την αντίσταση της Λιθουανίας και νικώντας 68-58 σ’ ένα κατάμεστο κλειστό προκρίθηκαν στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του Βόλου. Τελευταίο εμπόδιο πριν από το χρυσό αυτό της Τουρκίας, την Κυριακή (21:15).

Το ελληνικό μπάσκετ διεκδικεί ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Με το του Σαββάτου οι Έφηβοι του Ηλία Παπαθεοδώρου απέκλεισαν τη Λιθουανία και πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Κυριακής. Εκεί που θ’ αντιμετωπίσουν την Τουρκία (21:15).

Ήταν ένα ματς λεπτών ισορροπιών, ένα παιχνίδι που από το πρώτο λεπτό κρεμόταν σε τεντωμένο σχοινί. Πιτσιρίκια οι παίκτες, ήταν λογικό να λειτουργούν κάτω από άγχος, αφού η πρόκληση ενός τελικού ήταν τεράστια. Γι’ αυτό και το 11-3 της Ελλάδας αποδείχθηκε τρομερά εύστοχο.

Η Λιθουανία βρήκε γρήγορα λύσεις, προσπέρασε 12-11 και έκτοτε οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, πότε η μία είχε το προβάδισμα και πότε η άλλη. Η άμυνα της Εθνικής ήταν αποτελεσματική τόσο στην περιφέρεια όσο και στη ρακέτα, αλλά επιθετικά υπήρχε νευρικότητα και αρκετά κενά διαστήματα. Εξ ου και το “γαλανόλευκο” 18-14 έγινε 32-29 για τη Λιέτουβα.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν ο παίκτης που ενέπνεε τους υπολοίπους και μολονότι το 44-39 αποδείχθηκε εύθραυστο, ήταν το χρονικό σημείο που οι διεθνείς έβγαλαν ανωτερότητα στο παρκέ. Τα τρίποντα του Μουράτου και του Δίπλαρου λειτούργησαν προωθητικά και το 60-51 με ακόμη ένα μακρινό σουτ έφερε την Εθνική σε θέση ισχύος. Ιδίως από τη στιγμή που οι Λιθουανοί πιέστηκαν και έκαναν λάθη.

Το 63-58 προκάλεσε μια ανησυχία, αλλά η “βόμβα” του Χαραλαμπόπουλου από την κορυφή έκοψε τα πόδια των παικτών του Στομπέργκας και έριξε τους τίτλους τέλους στον ημιτελικό. Ραντεβού πλέον την Κυριακή στη μεγάλη μάχη με την με την Τουρκία και φόντο την κορυφή της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 29-27, 45-43, 68-58

Ελλάδα: Λούντζης 8(1τρ, 7ρ), Ντουζίδης, Μιλιντίγεβιτς 1, Φλιώνης, Μιχαλούτσος, Μουράτος 5(1), Σκουλίδας 8(2), Χρηστίδης, Δίπλαρος 9(3), Σκόρδας, Παπαγιάννης 15(10ρ), Χαραλαμπόπουλος 22(3/7τρ, 14ρ, 7ασ)

Λιθουανία: Κουλμπόκα, Μπελιάουσκας 19(5/11τρ, 5ρ), Ντιενίνις, Πιλάουσκας 7(2), Σεντεκέρσκις 13(1/6τρ, 15ρ, 3ασ), Μασιούλις 2, Βάρνας 2, Εκόντας 5(6ρ), Μπιρούτις 10μ Μπερούτσκα, Σβαμπάρις

Πηγή: contra.gr

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…