Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας – Από 30 Ιουλίου στους κινηματογράφους

Πέντε νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ανάλαφρες και δροσερές, δεν προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις, είναι ωστόσο…

royal night out

Πέντε νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ανάλαφρες και δροσερές, δεν προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις, είναι ωστόσο μια καλή ευκαιρία για λίγη μαγεία σε κάποιο θερινό σινεμαδάκι της πόλης. 

Oικογενειακές Ανισορροπίες

Την ώρα που οι περισσότεροι μπαμπάδες βρίσκονται στη δουλειά, ο Καμ Στούαρτ (Μαρκ Ράφαλο) μαζεύει μανιτάρια, ετοιμάζει περίτεχνα γεύματα ή δουλεύει κάποιο από τα πολλά ημιτελή πρότζεκτ του. Η οικογενειακή περιουσία του ίσα που επαρκεί για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη στιγμή που ο ίδιος παλεύει με την μανιοκατάθλιψη. Όταν ο Καμ αναγκάζεται να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, μετά από έναν νευρικό κλονισμό, η σύζυγός του, Μάγκι (Ζόε Σαλντάνα) και οι δύο κόρες του, Αμίλια και Φέιθ,  αφήνουν το σπίτι τους στην εξοχή και μετακομίζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Κέμπριτζ, όπου η Μάγκι θα προσπαθήσει μάταια να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά.

Χωρίς χρήματα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η Μάγκι κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Columbia και γίνεται δεκτή. Θεωρώντας ότι αυτή είναι η ευκαιρία που αναζητούσε για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στις κόρες της, η Μάγκι ζητάει από τον Καμ να αναλάβει την φροντίδα των κοριτσιών, μέχρι εκείνη να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη. Άλλωστε, ο γιατρός συνέστησε μια καθημερινότητα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στα κορίτσια έχει λείψει πολύ ο μπαμπάς τους. Ο Καμ συμφωνεί, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθούν οι οικογενειακές ισορροπίες. Οι δύο ατίθασες κόρες του όμως, δεν πρόκειται να τον διευκολύνουν.

Καθώς η Μάγκι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ο Καμ αντιλαμβάνεται ότι δεν θα τα βγάλει εύκολα πέρα. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, θα μάθει – αφού πρώτα πάθει – πώς να φροντίζει όχι μόνο τις ατίθασες κόρες του, αλλά και τον εαυτό του. Μετά από χρόνια αγώνων για να βρει τη θέση του σε αυτό τον κόσμο, ίσως τελικά να τα έχει καταφέρει.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία «Infinitely Polar Bear» αποτελεί μια αστεία, αλλά και συγκινητική σκιαγράφηση των απρόσμενων τρόπων με τους οποίους γονείς και παιδιά καταφέρνουν να συνυπάρξουν και πολλές φορές να “σώσουν” οι μεν τους δε.

Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά; 

Βιτριολικό χιούμορ, σπιρτόζικες ατάκες, καλοκουρδισμένοι ρυθμοί και μια εκρηκτική χημεία ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό δίδυμο των Μαρίνα Φουά και Λοράν Λαφίτ συνθέτουν το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μαρτέν Μπουρμπουλόν. Μια ξεκαρδιστική ταινία από τους δαιμόνιους σεναριογράφους Αλεξάντρ ντε Λα Πατελιέ και Ματιέ Ντελαπόρτ, δημιουργούς της τεράστιας επιτυχίας «Για Όλα Φταίει τ’ Όνομά Σου!» («Le Prénom», 2012).

Η Φλοράνς και ο Βενσάν έχουν πετύχει στα πάντα. Στην επαγγελματική τους ζωή, στον τέλειο γάμο τους, στα τρία υπέροχα παιδιά τους. Μη θέλοντας, όμως, να γίνουν ένα από εκείνα τα ζευγάρια που μένουν μαζί μόνο από υποχρέωση, αποφασίζουν από κοινού να χωρίσουν έπειτα από δεκαπέντε χρόνια γάμου. Το μόνο που επιθυμούν τώρα είναι ένα εξίσου επιτυχημένο διαζύγιο. Όταν όμως παίρνουν ταυτόχρονα την προαγωγή που πάντα ονειρεύονταν, για μια καριέρα στο εξωτερικό, η καθημερινότητά τους και η μέχρι τώρα απόλυτα πολιτισμένη σχέση τους μετατρέπονται σε εφιάλτη. Από ‘δω και στο εξής βγαίνουν τα μαχαίρια: οι δύο υποδειγματικοί πρώην σύζυγοι κηρύσσουν πόλεμο και θα κάνουν τα πάντα για να ΜΗΝ αποκτήσουν την κηδεμονία των παιδιών! Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς οι δύο εκτροχιασμένοι γονείς επιδίδονται σε ένα απολαυστικά βρώμικο παιχνίδι. Ποιος είπε ότι οι ενήλικες πρέπει να είναι υπεύθυνοι;

Στην καλοκαιρινή περιπέτεια της Sony, αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του ’80 επανέρχονται στη μεγάλη οθόνη ως λαμπερά και τρομερά εργαλεία καταστροφής.

Pixels

Τη δεκαετία του ’80 ο Sam Brenner, ο Will Cooper, ο Ludlow Lamonsoff και ο Eddie «The Fire Blaster» Plant είχαν σώσει εικονικά ουκ ολίγες φορές τον κόσμο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τώρα όμως θα χρειαστεί να το κάνουν στην πραγματικότητα, αφού εξωγήινα όντα, έχοντας ανακαλύψει χαρακτήρες από γήινα video games, τα παρερμηνεύουν σαν μια ξεκάθαρη δήλωση πολέμου εκ μέρους του πλανήτη μας. 

Αποφασίζουν να επιτεθούν στη γη χρησιμοποιώντας σαν βασικό όπλο τους ήρωες αυτούς από τα κλασικά ηλεκτρονικά μας παιχνίδια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα καλέσει τον Sam, τον Will, τον Ludlow και τον Eddie, φιλαράκια του από το σχολείο, για να προφυλάξουν τη Γη από τους PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede, και Space Invaders.

H Μαφία Σκοτώνει Μόνο το Καλοκαίρι

Ο Αρτούρο γεννήθηκε στο Παλέρμο την ημέρα που ο αρχηγός της Μαφίας ανέλαβε Δήμαρχος. Στην πόλη, τη δεκαετία του 1970, κυριαρχεί η Μαφία. Ο Αρτούρο που θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης της Φλόρα, θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, μετά από αποκαλύψεις για τη Μαφία κι όταν τελικά η Φλόρα θα έχει αντικρίσει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο.

Η Πριγκίπισσα το ‘Σκασε

8 Μαϊου, 1945. Σε όλον τον κόσμο, όλοι γιορτάζουν την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και το Λονδίνο πλημμυρίζει από εορτασμούς και χαρά. Δύο έφηβα κορίτσια παίρνουν την άδεια να βγουν για πρώτη φορά έξω το βράδυ και να γίνουν κι εκείνες μέρος του πάρτι. Βιώνουν μια απίστευτη περιπέτεια, σαν ένα ξέφρενο πρώτο ραντεβού. Και φυσικά επιστρέφουν σπίτι καθυστερημένα. Το σπίτι τους όμως, είναι το παλάτι του Μπάκινγχαμ -τα κορίτσια είναι η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ η Δεύτερη. Αυτή είναι η ιστορία μιας βραδιάς κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν δύο κοινές θνητές.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…