ΓΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Ζητώ ακρόαση θεού και αλλαγή πλανήτη

Η αποστολή Kepler της NASA επιβεβαίωσε την ανακάλυψη του πρώτου πλανήτη με μέγεθος όμοιο με της Γης, που κινείται γύρω…

kepler 452b

Η αποστολή Kepler της NASA επιβεβαίωσε την ανακάλυψη του πρώτου πλανήτη με μέγεθος όμοιο με της Γης, που κινείται γύρω από ένα αστέρι σαν τον ήλιο. Ο πλανήτης είναι κατά 60% μεγαλύτερος από τη Γη και περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο του σε 385 ημέρες. «Το συναρπαστικό αυτό αποτέλεσμα μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση μιας Γης 2.0» λένε οι επιστήμονες. «Μπορούμε να φανταστούμε τον Kepler-452b ως έναν γηραιότερο, μεγαλύτερο ξάδερφο της Γης».

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ ασχολείσαι με την κοσμολογία. Δεν είναι κοσμολογία, είναι πολιτική για προχωρημένους. Ο Kepler-452b μπορεί να είναι η λύση στα άλυτα προβλήματά μας. Μπορεί να είναι το Ρlan Β μας, ιδίως για τους αριστερούς που το αναζητούν απεγνωσμένα. Ως λαός έχουμε φτάσει στο αδιέξοδο που περιγράφει ο Νόμος του Μέρφι: «Δεν μπορείς να κερδίσεις, δεν μπορείς να φέρεις ισοπαλία, δεν μπορείς να βγεις απ’ το παιχνίδι». Η μόνη λύση, άρα, είναι να μεταφέρεις το παιχνίδι στις εσχατιές του Γαλαξία. Στον Kepler, αδελφές μου, στον Kepler!

Αρχικά, θα μετακομίσουν στο νέο πλανήτη οι αριστεροί, ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να ακολουθήσει και ο υπόλοιπος λαός – τα δισέγγονα του υπόλοιπου λαού, διότι η αριστερή τακτοποίηση του πλανήτη Kepler θα πάρει μερικές δεκαετίες και βάλε. Κατ’ αρχάς, πρέπει να αποφασίσουν ποια αριστερή τάση θα επικρατήσει: οι ορθόδοξοι κομμουνιστές, οι ευρωκομμουνιστές, οι ρεφορμιστές, οι μαοϊκοί, οι χοτζικοί, οι αυστρομαρξιστές, οι αρχειομαρξιστές, οι ποσαδιστές, οι τροτσκιστές; Προς Θεού, όχι οι τροτσκιστές! Αν επικρατήσουν, θα αρχίσουν να διασπώνται εις το διηνεκές, μέχρι να μείνει ένας που θα πάρει την απόλυτη αλήθεια, θα τη μεταφέρει στις σπηλιές του Kepler κι άντε να τρέχεις να τον βρεις σε έναν πλανήτη που είναι σχεδόν διπλάσιος από τη Γη.

Αφού τελειώσουν με το καλό οι φραξιονιστικές διαμάχες, θα αρχίσουν οι θεωρητικές. Μπορούν να εφαρμοστούν οι μαρξιστικές θεωρίες σε έναν πλανήτη σαν τον Kepler που είναι κατά βάση υγρός; Μπορεί να παραχθεί υπεραξία κάτω από το νερό; Με τι υλικά θα φτιαχτούν οι αλυσίδες των προλετάριων; Τα άντερα του τελευταίου καπιταλιστή θα είναι αρκούντως ανθεκτικά, ώστε να κρεμαστεί από αυτά ο τελευταίος γραφειοκράτης; Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της βαρύτητας; Είναι σωστό ο πρόεδρος Μάο να πραγματοποιήσει τη Μεγάλη Πορεία του πετώντας σαν τη Μαίρη Πόπινς; Είναι πρέπον το Πολίτ Μπιρό να συνεδριάζει στους αιθέρες και να φαίνονται από κάτω οι κάλτσες των κομισάριων; Πόσο εκτεταμένη θα είναι η βλάβη που θα υποστεί το απερίγραπτο κύρος του; Το τσεκούρι που σημάδεψε τον Τρότσκι θα πετύχει και πάλι τον στόχο του;

Θα τα δούμε όλα αυτά όταν φτάσουμε εκεί, αν καταφέρουμε να φτάσουμε. Ο Kepler-452b βρίσκεται 1.400 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Για να φτάσεις, πρέπει να ταξιδεύεις επί 1.400 χρόνια με ταχύτητα 300.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Σιγά τα ωά… Για τον λαό που κάνει τη διαδρομή Κυψέλη – Λούτσα τις Κυριακές του Ιουλίου τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…