Newsroom

Newsroom

Ο Στίγκλιτς προειδοποιεί: "Θα χρεοκοπήσετε όπως η Αργεντινή"

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε νέο του άρθρο στους «New York Times» στηρίζει την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία…

stiglitz 4

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε νέο του άρθρο στους «New York Times» στηρίζει την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία λογική στο τρίτο μνημόνιο ούτε για την Ελλάδα ούτε για τους πιστωτές της, ενώ υποστηρίζει ότι η χώρα μας είναι πρόβατο επί σφαγή.

«Έχοντας περάσει την τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα και έχοντας συνομιλήσει με απλούς πολίτες, νέους και ηλικιωμένους, καθώς και με νυν και πρώην αξιωματούχους, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από την Ελλάδα και το ευρώ. Έχοντας επιτελέσει επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έχω δει από πρώτο χέρι στην ανατολική Ασία τις καταστροφικές επιπτώσεις των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν στις χώρες που είχαν στραφεί για βοήθεια στο ΔΝΤ».

Ο κ. Στίγκλιτς συμπληρώνει: «Είτε εφαρμοστεί σωστά είτε όχι το πρόγραμμα, θα οδηγήσει σε μη βιώσιμα επίπεδα χρέους, όπως συνέβη και με μία παρόμοια προσέγγιση στην Αργεντινή».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…