Ολάντ σε Τσίπρα: "Βοήθησέ με να σε βοηθήσω"

Το διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό L' Obs.

tsipras hollande

Το διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό L’ Obs.

Σύμφωνα με το ρπεορτάζ, οι δύο άνδρες συνομίλησαν αρχικά στα αγγλικά. Ο γάλλος πρόεδρος φάνηκε πρόθυμος να βοηθήσει τον έλληνα πρωθυπουργό, δεν έκρυψε όμως την αγωνία του για τα στενά χρονικά περιθώρια.

«Αλέξη, βοήθησέ με για να σε βοηθήσω» φέρεται να είπε ο γάλλος πρόεδρος στον πρωθυπουργό, με τον κ. Τσίπρα να εμφανίζεται καθησυχαστικός και να σημειώνει:

«Θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και φυσικά στην ευρωζώνη, να μην έχεις καμία αμφιβολία γι’ αυτό», φέρεται να είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Μάλιστα προκειμένου να πείσει τον γάλλο πρόεδρο για τα λεγόμενά του, τόν ενημέρωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα υπέβαλλε την παραίτησή του.

Ο Φρανσουά Ολάντ στη συνέχεια, φέρεται σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα να διέκοψε τον κ. Τσίπρα και να του μετέφερε τα εξής:

«Αλέξη, θα συνεχίσω στα γαλλικά για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σχετικά με αυτό που θα σου πω και τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα μεταξύ μας. Εσύ πρέπει στο εξής να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα είναι στο γήπεδό σου. Πρέπει να ξέρεις ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ. Εάν θέλεις να διαπραγματευτείς σήμερα, πρέπει να το κάνεις σε σοβαρές βάσεις. Είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να κάνεις κάτι κι εσύ γι’ αυτό. Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω!».

Έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

«Αλέξη, ο χρόνος τελειώνει. Από εδώ και μπρος κάθε ώρα μετράει. Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Πρέπει να κινηθείς άμεσα» υπογράμμισε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…