Newsroom

Newsroom

Τι λέει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα

Η ταξική νίκη του “Όχι” με ποσοστό πάνω από 60% είναι ένα επαναστατικό γεγονός. Ο λαός έδωσε εντολή για επαναστατική…

syriza 98

Η ταξική νίκη του “Όχι” με ποσοστό πάνω από 60% είναι ένα επαναστατικό γεγονός. Ο λαός έδωσε εντολή για επαναστατική αντίσταση και όχι για μνημονιακές συμφωνίες. Ήρθε η ώρα για την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη διαγραφή του χρέους  και το ξερίζωμα των Μνημονίων και του βάρβαρου καπιταλισμού που τα γέννησε.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν μια μεγάλη, ταξική νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα με ποσοστό πάνω από 60%. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η σπουδάζουσα, εργαζόμενη και άνεργη νεολαία, με επίκεντρο τα προοδευτικά κέντρα της χώρας, τις μεγάλες πόλεις, έστειλαν ένα μήνυμα ηρωικής αντίστασης στο «μαύρο μέτωπο» τρόικας και ελληνικής άρχουσας τάξης.

Το γεγονός ότι το δημοψήφισμα διεξήχθη μέσα στις κάθε άλλο παρά δημοκρατικές συνθήκες ενός τρομοκρατικού οικονομικού πολέμου από το «μαύρο μέτωπο» ενάντια στο λαό, με κλειστές τράπεζες, απλήρωτους εργαζόμενους και συνταξιούχους, απειλές και εκβιασμούς από τους εκπροσώπους της τρόικας και σύσσωμους τους ευρωπαίους αστούς πολιτικούς ηγέτες και διαρκή υστερική, προκλητική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, προσδίδει στη νίκη του «όχι» έναν επαναστατικό χαρακτήρα.

Η εντολή της πλειοψηφίας του λαού είναι ξεκάθαρη. Ζητά από την κυβέρνηση να συνεχίσει να αντιστέκεται στην υπογραφή μνημονιακών συμφωνιών και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί νικηφόρα ο ταξικός πόλεμος που θα κλιμακώσει τις επόμενες ώρες και μέρες η τρόικα και η ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία.

Στο πλαίσιο αυτής της γενικής εντολής, από αύριο Δευτέρα, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χάσει άλλο χρόνο σε μάταιες διαπραγματεύσεις με τους εκβιαστές – «θεσμούς» του ιμπεριαλισμού, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε διαφορετικές εκδοχές Μνημονίων. Έχει καθήκον να λάβει τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα. Οι τράπεζες πρέπει αμέσως να εθνικοποιηθούν για να προστατευθούν οι καταθέσεις μικρών και μεσαίων αποταμιευτών. Το «παράνομο», σύμφωνα με την Επιτροπή αλήθειας της Βουλής, χρέος πρέπει να διαγραφεί. Ένα συνολικό σχέδιο άμεσης κατάργησης των Μνημονίων και ανατροπής του βάρβαρου καπιταλισμού που τα δημιούργησε (δείτε το πρόγραμμα που προτείνει η Κομμουνιστική Τάση) πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται, με εγγυητή την κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας που έδειξαν καθαρά τις επαναστατικές τους διαθέσεις με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Παρασκευής στην Αθήνα, αλλά και με την ταξική ψήφο τους σήμερα.

Πηγή: Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…