Newsroom

Newsroom

Διαβάστε δήλωση-αίνιγμα Σόιμπλε, ο γερμανός ΥΠΕΞ μίλησε για καταστροφικό Grexit

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» πως οι Έλληνες θα αποφασίσουν στο…

schauble 4

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» πως οι Έλληνες θα αποφασίσουν στο αυριανό δημοψήφισμα αν θα κρατήσουν το ευρώ ή θα μείνουν προσωρινά χωρίς αυτό, όμως τόνισε ότι η χώρα παραμένει μέρος του κοινού νομίσματος.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Είτε με το ευρώ είτε προσωρινά χωρίς αυτό — μόνον οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν σ’ αυτό το ερώτημα. Και είναι σαφές ότι δεν θα εγκαταλείψουμε αβοήθητους τους ανθρώπους στην Ελλάδα», ανάφερε ο κ. Σόιμπλε στη συνέντευξή του στην «Bild».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οποιεσδήποτε συνομιλίες με την Ελλάδα για την επίτευξη μιας συμφωνίας στήριξης έναντι μεταρρυθμίσεων θα είναι “πολύ δύσκολες” μετά από το δημοψήφισμα της Κυριακής, αλλά πρόσθεσε πως μέσα σ’ ένα χρόνο η Ευρώπη θα είναι ισχυρότερη απ’ ό,τι ήταν πριν από την ελληνική κρίση.

Η ευρωζώνη πρέπει να περιμένει για να δει τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, όμως το Eurogroup θα εξετάσει οποιοδήποτε νέο αίτημα εκ μέρους της Αθήνας για έναρξη συνομιλιών.

Στο μεταξύ, κατά μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ , ο οποίος, σε συνέντευξή του στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός Grexit.

«Ακόμη και αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια εξέλιξη οικονομικά και από άποψη νομισματικής πολιτικής, το μήνυμα ενός Grexit θα ήταν καταστροφικό προς τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει ο κ. Σταϊνμάγερ και προσθέτει ότι η Ευρώπη «σε κάποια μέρη του κόσμου θα χάσει σε πρεστίζ και αξιοπιστία».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…