Newsroom

Newsroom

Η Wind χαρίζει λεπτά και MB άμα πεις ΝΑΙ

Με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Wind καλεί τους πελάτες της να στείλουν σε συγκεκριμένο τετραψήφιο "1500 ΝΑΙ" για να τους χαρίσει λεπτά ομιλίας και MB. Η συνάρτηση με το δημοψήφισμα είναι ολοφάνερη αφού ο τίτλος της ανάρτησης είναι "Αυτές τις μέρες είμαστε δίπλα σας".

wind 3

Με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της η Wind καλεί τους πελάτες της να στείλουν σε συγκεκριμένο τετραψήφιο “1500 ΝΑΙ” για να τους χαρίσει λεπτά ομιλίας και MB. Η συνάρτηση με το δημοψήφισμα είναι ολοφάνερη αφού ο τίτλος της ανάρτησης είναι “Αυτές τις μέρες είμαστε δίπλα σας”.

Συνδρομητές της Wind διαμαρτύρονται από το πρωί στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, υποστηρίζοντας πως η εταιρία τάχθηκε υπέρ του ΝΑΙ στις προτάσεις των δανειστών.

Μπορεί κάποιος να πει πως το “ΝΑΙ” είναι απλά μια θετική έννοια που δεν πρέπει να δαιμονοποιείται. Ωστόσο το περιεχόμενο των λέξεων διαμορφώνεται κάθε φορά από το πλαίσιο – περιβάλλον – συνκείμενο (context) μέσα στο οποίο βρίσκεται.

Μερικά 24ωρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων των δανειστών, οι πολίτες είναι υπερευαίσθητοι σε κάθε είδους μήνυμα που ενδεχομένως λαμβάνουν. Η επανάληψη της λέξης ΝΑΙ μπορεί να λειτουργήσει έμμεσα ως μια θετική πράξη που μάλιστα επιφέρει και καρπούς άμεσα, αρχίζοντας από λεπτά ομιλίας και δεδομένα πλοήγησης.

Εξάλλου, σε ένα ελληνικό διαδίκτυο που είναι γεμάτο από μηνύματα υποστηρικτών του ΟΧΙ και του ΝΑΙ, με έντονους διαλόγους επί διαλόγων στα social media, ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι το “στείλε 1500 ΝΑΙ” είναι αθώο;

Έχουν ήδη περάσει δεκαετίες, από τότε πού άρχισε να αποκαλύπτεται, η ύπαρξη κρυφών, υποσυνείδητων μηνυμάτων σε τραγούδια, έντυπα, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Σε προϊόντα δηλαδή μαζικής κατανάλωσης. Το περιεχόμενο αυτών των κρυφών μηνυμάτων τα οποία στοχεύουν στο υποσυνείδητο, είναι κατά κανόνα σκοτεινής φύσεως και έχουν την ιδιότητα να μην γίνονται αντιληπτά, την στιγμή που δρουν.

Έχουν γίνει αρκετές έρευνες και μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας των υποσυνείδητων μηνυμάτων.

Ο Martijn Veltkamp (PhD–student), απέδειξε ότι μπορείς να ωθήσεις τους ανθρώπους να κάνουν κάποια πράγματα τα οποία ήδη είχαν την πρόθεση να τα κάνουν, μέσω οπτικών υποσυνείδητων ερεθισμάτων
Σύμφωνα με τον καθηγητή Benjamin B. Wolman, συγγραφέα περισσότερων των 40 βιβλίων στην ψυχολογία, η συνειδητή σκέψη μπορεί να επηρεαστεί από ερεθίσματα εκτός της συνειδητής επίγνωσης. Προσθέτει, με αναφορά στον Silverman (1967), πως η μελέτη συνείδησης του Freud «υποθέτει πως η είσοδος υποσυνείδητης πληροφορίας, αυξάνει το επίπεδο ενεργοποίησης των υφιστάμενων ασυνείδητων κινήτρων» 
Ο Dr. Norman Dixon, ψυχολόγος στο University College of London, έκανε εκτεταμένη έρευνα στην υποσυνείδητη εκμάθηση. Στο ακαδημαϊκό του έργο «Προσυνείδητη Επεξεργασία» (Preconscious Processing), παραθέτει 748 αναφορές σε μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της υποσυνείδητης επικοινωνίας, με πάνω από 80% θετικά αποτελέσματα 
Ο Dr. Erdon Taylor, διευθυντής της «Έρευνας Προοδευτικής Επίγνωσης» (Progressive Awareness Research) και συνάδελφος στο American Psychotherapy Association, πιστεύει ακράδαντα ότι οι υποσυνείδητες πληροφορίες επεξεργάζονται, διατηρούνται και ενεργούν, όταν παρουσιάζονται με τον κατάλληλο τρόπο 
H έρευνα του Dr. Bahador Bahrami, νευροεπιστήμονα στο University College of London, χρησιμοποιώντας σαρωτές εγκεφάλου, έδειξε πως ο εγκέφαλος απορροφάει τα υποσυνείδητα μηνύματα όταν δεν είναι πολύ απασχολημένος 

Σχετική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών γράφει μεταξύ άλλων:

«Η πρόσληψη μηνυμάτων που απευθύνονται στο υποσυνείδητο είναι καταδικαστέα. Αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ακόμη «η τροποποίηση ή ακόμη και η διαγραφή μιας κουλτούρας είναι δυνατή μέσω των υποσυνείδητων μηνυμάτων».

Η Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε το 1982 νομοσχέδιο το οποίο υποχρεώνει τις δισκογραφικές εταιρείες να αναφέρουν στα εξώφυλλα των δίσκων τους, την ύπαρξη τέτοιων μηνυμάτων.

Το 1983 η γερουσία του Άρκανσο των ΗΠΑ ψήφισε παρόμοιο νομοσχέδιο, το οποίο επιπλέον υποχρεώνει τις εταιρείες να γράφουν στο εξώφυλλο των δίσκων του, το περιεχόμενο των υποσυνείδητων μηνυμάτων που περιέχουν.

Το Βέλγιο απαγόρευσε εντελώς όλη αυτή την τεχνολογία ως την πιο ύπουλη και επικίνδυνη εισβολή στην ιδιωτική ζωή, με τιμωρία πάνω από 1 έτος φυλάκιση και πρόστιμα πάνω από 10.000 φράγκα.

Το ίδιο ισχύει και στη Μ. Βρετανία.

 


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…