Newsroom

Newsroom

Η γερμανική αντιπολίτευση ζητάει από τη Μέρκελ να παρέμβει για την Ελλάδα

Η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την γερμανική αντιπολίτευση, όπως…

merkel in eu 691x510 1

Η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την γερμανική αντιπολίτευση, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό κρατικό κανάλι ARD.

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η αντιπολίτευση στη Γερμανία αναμένει από τη Μέρκελ να κάνει κάποιες κινήσεις.

«Η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει τώρα να επέμβει. Η τύχη της Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια της. Πρέπει να υπάρξει παράταση του λεγόμενου προγράμματος βοήθειας για μια εβδομάδα», ανακοίνωσε η ηγεσία του Die Linke.

Η πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, μίλησε «άκαρδες δικαιολογίες του Eurogroup που καταπατούν τη δημοκρατία στην Ευρώπη». «Αφού εκβίασαν την δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση για μήνες, τώρα απορρίπτουν την δυνατότητα του ελληνικού λαού να αποφασίσει ο ίδιος για την πρόταση του Eurogroup», τόνισε.

«Δεν θα ήταν πρόβλημα αν οι υπουργοί οικονομικών επέκτειναν το πρόγραμμα για λίγες ακόμη ημέρες. Αλλά δεν θέλησαν να δώσουν στον ελληνικό λαό αυτή την ελευθερία. Το μέλλον της Ευρώπης είναι στα χέρια τους», υπογράμμισε.

Τη στάση που τηρείται απέναντι στην Ελλάδα καταδίκασαν και οι Πράσινοι. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, Άντον Χόφραϊτερ, χαρακτήρισε «εντελώς ανεύθυνο γεγονός» τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Θα είχε, υπό προϋποθέσεις, τρομακτικές οικονομικές συνέπειες για την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο», δήλωσε μιλώντας στο ARD.

Από την άλλη πλευρά, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Γκάμπριελ υποστήριξε πως το δημοψήφισμα δεν θα πρέπει να έχει στόχο απλώς την έγκριση της απόρριψης των προτάσεων των πιστωτών.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας ζήτησε επίσης από την Έλληνα πρωθυπουργό να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις προτάσεις των πιστωτών πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Επίσης, ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Χανς Μίχελμπαχ ζήτησε να σταματήσει αμέσως η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του ELA.

«Μόλις σταματήσει η περαιτέρω βοήθεια, μια χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει αναπόφευκτη», δήλωσε. Γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε ο Μίχελμπαχ, η ΕΚΤ πρέπει τώρα να μην δώσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα.

Ένας άλλος βουλευτής του CDU και επικεφαλής της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ Γκίντερ Κρίχμπαουμ  στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung ότι υπάρχει

Τέλος, για κίνδυνο η Γερμανία να χάσει «περίπου 80 δισεκ. ευρώ», χρήματα που έδωσε για τα διάφορα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας, έκανε λόγο ο ένας άλλος βουλευτής του CDU και επικεφαλής της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, Γκίντερ Κρίχμπαουμ.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…