Newsroom

Newsroom

Oι ταινίες της εβδομάδας: Από 25 Ιουνίου στους κινηματογράφους

Ένα λογοτεχνικό αριστούργημα, μία παγιδευμένη ψυχή, ένας διάσημος ήρωας που επιστρέφει από τα παλιά, ένας άνθρωπος που βοηθά τους πάντες…

makria apo to plithos

Ένα λογοτεχνικό αριστούργημα, μία παγιδευμένη ψυχή, ένας διάσημος ήρωας που επιστρέφει από τα παλιά, ένας άνθρωπος που βοηθά τους πάντες – εκτός από τον εαυτό του, ένα ατίθασο χαρισματικό αγόρι, ένας Σκωτσέζος που βρίσκεται στην Άγρια Δύση, ένα ζευγάρι που παρασύρεται από τη νιότη, δύο φίλοι που κάνουν κριτική σε ιταλικά εστιατόρια και ένα φοβισμένο πουλί που γίνεται ηγέτης καταλαμβάνουν τη μεγάλη οθόνη, αυτή την εβδομάδα.

«Μακριά από το πλήθος»

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το κλασικό μυθιστόρημα του Τόμας Χάρντι, «Μακριά από το αγριεμένο πλήθος», το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών και έχει εμπνεύσει δεκάδες θεατρικές και κινηματογραφικές εκδοχές. Η – υποψήφια για Όσκαρ – Κάρεϊ Μάλιγκαν και οι Μάικλ Σιν, Ματίας Σένερτς, Τομ Στάριτζ, Τζούνο Τεμπλ και Τζέσικα Μπάρντεν ζωντανεύουν την ιστορία μίας από τις σπουδαιότερες ηρωίδες όλων των εποχών, της Μπάθσιμπα Έβερντιν, η οποία ξεκινά ως μία απλή χωριατοπούλα και εξελίσσεται σε μία δυναμική κληρονόμο, που έρχεται αντιμέτωπη με μυριάδες επιλογές ζωής, και – ωθούμενη από τον επιπόλαιο και εγωιστικά κολακευμένο χαρακτήρα της – προκαλεί τρεις άντρες να την κατακτήσουν.

 

 

«Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 3»

Με την ιστορία του να προηγείται αυτής των δύο πρώτων ταινιών, το τρίτο κεφάλαιο τού μεταφυσικά τρομακτικού «Insidious», σκηνοθετημένο από τον Λι Γουάνελ, ξεκινά ανάποδα, με αναδρομική ισχύ. Με τους Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Λιν Σάγιε, Στέφανι Σκοτ, Χέιλι Κιγιόκο και Άνγκους Σάμσον, αυτή τη φορά, παρακολουθούμε την περιπέτεια μιας καινούριας οικογένειας, που κρύβει ένα τρομερό μυστικό, το οποίο καλείται να ανακαλύψει η επίλεκτη ομάδα κυνηγών φαντασμάτων.

 

 

«Εξολοθρευτής: Γένεsys»

Ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής υπερπαραγωγής «Game of thrones», Άλαν Τέιλορ, ανέλαβε την τρισδιάστατη αναβίωση ενός από τους χαρακτηριστικότερους και πλέον δημοφιλείς κινηματογραφικούς χαρακτήρες, ο οποίος μάς συστήθηκε το 1984, μέσα από μία από τις σημαντικότερες και πιο εμπορικές περιπέτειες φαντασίας όλων των εποχών, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Τζέιμς Κάμερον. 

Με πρωταγωνιστή και πάλι τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, πλαισιωμένο από τους Εμίλια Κλαρκ, Τζέι Κόρτνεϊ, τον  – βραβευμένο με Όσκαρ – Τζ. Κ. Σίμονς και τους Τζέισον Κλαρκ, Μπιούνγκ – Χουν Λι, Άαρον Γουίλιαμσον και Ματ Σμιθ, και τη μουσική να φέρει την υπογραφή του – βραβευμένου με Grammy, Emmy και BAFTA – Λορν Μπαφλ και του – βραβευμένου με Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες – Χανς Ζίμερ, η ταινία εγκαινιάζει την αρχή μιας τριλογίας, χωρίς να είναι ούτε prequel, ούτε sequel, ούτε remake, ούτε reboot, αλλά μια νέα αυτόνομη περιπέτεια, που, με πυρήνα το ταξίδι στον χρόνο και τα παράλληλα σύμπαντα, μας μεταφέρει στο 2032, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο πόλεμος ενάντια στις μηχανές.

 

 

«Ξεχασμένες Ζωές»

Η πολυβραβευμένη ταινία του Ουμπέρτο Παζολίνι – με τους Έντι Μαρσάν, Τζόαν Φρόγκατ, Κάρεν Ντριούρι και Νιλ Ντε Σόουζα – είναι ένα τρυφερό και εμπνευσμένο δράμα για έναν ήσυχο, αισιόδοξο και ανιδιοτελή άνθρωπο, ο οποίος βρίσκει χαρά στο να βοηθά τους πάντες, εκτός από τον εαυτό του. Η δουλειά του είναι να εντοπίζει με κάθε τρόπο τους συγγενείς όσων έχουν πεθάνει μόνοι και να οργανώνει τις κηδείες τους. Είναι τόσο παθιασμένος με τη δουλειά του, που κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που ορίζει το απλό καθήκον. Στην προσπάθειά του να βρει τους συγγενείς ενός ηλικιωμένου γείτονά του, ανακαλύπτει μια ζωή γεμάτη σκάνδαλα, αστοχίες, αγάπη και λύπη, αλλά και μια εγκαταλελειμμένη κόρη, με την οποία δημιουργεί μια όμορφη σχέση.

 

 

«Χορωδία»

Αποδεικνύοντας ότι το εξαιρετικό ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο, αρκεί να τολμήσει το όνειρο, το δράμα του Φρανσουά Ζιράρ, σκηνοθέτη του «Cirque Du Soleil», ξετυλίγει την ιστορία ενός ατίθασου παιδιού με ένα μοναδικό χάρισμα, που ο απαιτητικός δάσκαλός του το πιέζει να κάνει πραγματικότητα ακόμα και τα πιο απίθανα όνειρά του. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν αναλάβει οι – βραβευμένοι με Όσκαρ – Ντάστιν Χόφμαν και Κάθι Μπέιτς, η – τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ – Ντέμπρα Γουίνγκερ και οι Έντι Ιζάρντ, Τζος Λούκας, Κέβιν ΜακΧέιλ, Γκάρετ Γουόρινγκ, Τζο Γουέστ και Ρίβερ Αλεξάντερ.

«Η παροδικότητα της παιδικής χορωδίας είναι μια υπενθύμιση ότι, σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή, πάντα κερδίζουμε κάτι και χάνουμε κάτι» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε στατικά την ύπαρξή μας, όταν, στην πραγματικότητα, διαρκώς αλλάζουμε, κινούμαστε και εξελισσόμαστε. Παρόλο που θέλουμε να ζήσουμε με μια βεβαιότητα, αυτή η βεβαιότητα θα ανατραπεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αυτό ισχύει και για τα παιδιά της χορωδίας, σε αυτήν την ιστορία. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να ταυτιστούμε μαζί τους».

 

«Slow West»

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους απόπειρα, ο Τζον Μακλίν δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό γουέστερν, με τον – υποψήφιο για Όσκαρ – Μάικλ Φασμπέντερ και τους Κόντι Σμιτ Μακφί, Μπεν Μέντελσον, Κάρεν Πιστόριους και Καλάνι Κουιέπο, το οποίο κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς. Ο σκηνοθέτης περιγράφει την ταινία του ως ένα «αντισυμβατικό γουέστερν που έχει, κυρίως, να κάνει με τη νεανική αγάπη. Είναι, επίσης, μια ιστορία ενηλικίωσης. Αλλά είναι ένα γουέστερν μέσα από τα μάτια ενός Σκωτσέζου, άρα ενός ξένου.

Μέσα από τα μάτια του, βλέπουμε την πραγματικότητα της Άγριας Δύσης, μια εποχή στην οποία υπήρχαν Γερμανοί, Ιρλανδοί, Σκωτσέζοι και Σουηδοί, όλοι μακριά από τις πατρίδες τους και σε μια νέα γη. Όταν διαβάζεις για την εποχή εκείνη, τη μοίρα των γηγενών Αμερικανών, φρίττεις. Όμως, εγώ ήθελα η ταινία να μιλά για την αναζήτηση ενός νεαρού άνδρα για την αγάπη, με όλα τα άλλα να βράζουν κάτω από την επιφάνεια. Και γι’ αυτόν τον λόγο, δεν είναι ένα τυπικό γουέστερν. Με ενδιέφερε περισσότερο ο σουρεαλισμός και τα παραμύθια. Και άρα, ελπίζω, έτσι, να απέφυγα τα κλισέ. Είναι περισσότερο ένα ευρωπαϊκό road movie».

 

 

 

«Όσο είμαστε νέοι»

Μιλώντας για τον χρόνο που περνά, τη φιλοδοξία και την επιτυχία, και φτιάχνοντας το πορτραίτο ενός γάμου που δοκιμάζεται από την εισβολή της νιότης, η κωμωδία του – υποψήφιου για Όσκαρ – Νόα Μπάουμπαχ συνδέει δυο διαφορετικές γενιές. Με τη – δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ – Ναόμι Γουότς και τους Μπεν Στίλερ, Άνταμ Ντράιβερ, Αμάντα Σέιφριντ και Άνταμ Χόροβιτζ, ένα ζευγάρι σαραντάρηδων, που ακόμη αγωνιά για την – κατά τα άλλα, λογική-  απόφασή του  να μην κάνει παιδιά, εγκαταλείπει τους συνομήλικους φίλους του και αρχίζει να κάνει παρέα με ένα ζευγάρι εικοσάρηδων.

 

 

 

«Ταξίδι στην Ιταλία»

Η κωμωδία του Μάικλ Γουιντερμπότομ, με πρωταγωνιστές τους Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Μάρτα Μπάριο, Ρόζι Φέλνερ και Κλερ Κίλαν, ως συνέχεια του «The trip» (2011), μας μεταφέρει στηνΙταλία, όπου οι δύο γνωστοί πλέον ήρωες αναλαμβάνουν για άλλη μια φορά, να παρουσιάσουν, για λογαριασμό της εφημερίδας The Observer, την κριτική τους για ορισμένα εστιατόρια.

 

 

 

«Ο Κιτρινομύτης σε τρελές πτήσεις»

Ήρωας της οικογενειακής ταινίας κινουμένων σχεδίων του Κριστιάν Ντε Βίτα είναι ένα μικρό ορφανό πουλί, που έχει χάσει την οικογένειά του, από τη μέρα που έπεσε από τη φωλιά του. Υιοθετημένο και μεγαλωμένο από μία πασχαλίτσα, χωρίς κανένα άλλο πουλί ως πρότυπο, φοβάται να απογειωθεί και να πετάξει μακριά. Όμως, η μοίρα το ωθεί να ηγηθεί ενός σμήνους πουλιών, που φεύγει για την Αφρική.

 

«Η ταινία είναι ένα παραμύθι, στο οποίο, απλώς, τυχαίνει οι ήρωες να είναι πουλιά, γιατί, στην πραγματικότητα, είναι μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία. Πάνω από όλα, είναι ένα παραμύθι για τη χαρά, που προκύπτει από την ανακάλυψη τού ποιος είσαι πραγματικά, τη χαρά τού να ζεις μαζί με άλλους, να ζεις ελεύθερος» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…